Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Alle aandacht voor sparen

 • Scherpe rente van 2,20% op Flexibel Sparen
 • Deposito rente tot 2,95%
 • Deposito's openen en Flexibel Sparen vanaf 1 rekening
 • Veilig en gemakkelijk sparen
Start met sparen

Flexibel en Deposito Sparen op 1 Online Spaarrekening

Bij LeasePlan Bank spaart u flexibel tegen een variabele rente, of zet u een deposito vast tegen een hogere vaste rente. Beide kunt u doen vanaf onze gratis Online Spaarrekening. Zo kiest u makkelijk en snel de spaarvorm die bij u past.

Flexibel Sparen

Flexibel Sparen is sparen met een variabele rente en zonder vaste looptijd. De rente krijgt u maandelijks uitgekeerd. U kunt altijd geld bijstorten of overmaken.

2,20% *nominaal op jaarbasis

Kenmerken

 • Aantrekkelijke variabele rente
 • Zonder vaste looptijd
 • Geen minimaal inlegbedrag
 • Maandelijkse rente uitkering

Deposito Sparen

Vanuit uw Online Spaarrekening opent u makkelijk een Deposito. Tegen een vaste scherpe rente en voor een afgesproken looptijd.

tot 2,95% *nominaal op jaarbasis

Kenmerken

 • Aantrekkelijke vaste rente voor termijndeposito's
 • Looptijden 3 maanden tot 5 jaar
 • Minimaal inlegbedrag van € 1.000
 • Jaarlijkse rente uitkering en aan het einde van de looptijd

Waarom sparen bij LeasePlan Bank?

LeasePlan Bank is de enige Nederlandse spaarbank die zich enkel en alleen met sparen bezighoudt. Al sinds 2010. We weten dus waar we het over hebben. We delen graag onze spaarkennis om uw doelen, ambities en spaardromen te helpen volbrengen. Hoe klein of groot die ook zijn.  

Spaarexpert

Vergroot uw spaarkennis en spaar beter met onze Tips & Inspiratie blogs.
Lees meer

Slimmer Sparen

Altijd en overal toegang tot uw spaarrekening en spaarpotjes met onze Sparen App.
Lees meer

Veilig sparen

Uw spaargeld goed beschermd onder het Nederlands Depositogarantiestelsel.
Lees meer

Geen onderscheid

Jong of oud, met een hoog of een laag saldo- iedereen krijgt dezelfde rente en service!
Lees meer

Tips & Inspiratie

Financiële Mix

Wat is de optimale financiële mix voor en tijdens je pensioen?

De optimale financiële mix tussen sparen en beleggen is op jonge leeftijd vaak anders dan wanneer je dichter bij je pensioen bent. Of dan wanneer je al met pensioen gegaan bent. Financieel Blogger Mr. FOB weet als geen ander hoe dat zit. Die kennis deelt hij graag met ons. Lees zijn blog en ontdek hoe de  ideale financiële mix verandert met je leeftijd.
Lees meer
Belasting op spaargeld

Belastingvrij sparen in 2024: de belangrijkste veranderingen

Het belastinglandschap verandert voortdurend, en dat geldt ook voor de regels rondom belastingvrij sparen. In dit blog leggen we uit wat er gaat veranderen in 2024, hoeveel spaargeld je mag hebben zonder belasting te betalen en welke impact deze wijzigingen kunnen hebben op jouw financiële situatie. 
Lees meer
Cyber Security Awareness Month

Een gids voor online veiligheid: van sterke wachtwoorden tot phishing

Oktober is Cyber Security Maand > bij LeasePlan Bank is jouw online veiligheid het hele jaar door een prioriteit. We hebben een aantal cruciale blogs op een rij gezet die je kunnen helpen je digitale leven veiliger te maken.
Lees meer
Toekomstsparen

Financiële planning maken in 3 stappen: praktisch voorbeeld voor een persoonlijk financieel plan

Het is nooit te vroeg om je financiële toekomst te plannen. Of je nu alvast begint met de voorbereidingen voor 2024, of ervoor kiest om je planning eerder op te starten, wij staan klaar om je op weg te helpen. Wat je doelen ook zijn, zoals sparen voor financiële onafhankelijkheid, een aanvulling op je pensioen of de studie van je kind, we delen graag enkele handige tips om je financiële planning te maken. 
Lees meer
Toekomstsparen

Sparen voor je pensioen als zzp’er

Een goede voorbereiding op de toekomst is belangrijk voor elke zzp'er. Ben jij een zelfstandige ondernemer en wil jij een hoger pensioen dan je AOW? Dan is het handig om op tijd te beginnen met sparen voor je pensioen. Maar waar moet je beginnen? En hoeveel moet je pensioensparen? Om je te helpen, hebben we zes tips voor zelfstandig ondernemers die zich willen voorbereiden op een comfortabel pensioen.
Lees meer

  Nieuws

  02-11-2023

  Nederlanders sparen het liefst voor vakantie en een nieuwe auto

  Bijna de helft van de Nederlanders spaart om een financiële buffer aan te leggen. En 38,4% van de Nederlandse bevolking zet geld opzij om lekker op vakantie te kunnen gaan. Een nieuwe auto blijkt ook een populair spaardoel voor Nederlanders. 
  16-10-2023

  Nieuwe merknaam voor ALD Automotive | LeasePlan

  ALD | LeasePlan, het bedrijf waar LeasePlan Bank onderdeel van uitmaakt, heeft vanaf vandaag een nieuwe merknaam: Ayvens. Dit nieuwe merk vertegenwoordigt de nieuwe strategische koers van het bedrijf. De Ayvens groep staat op het punt om de toonaangevende, wereldwijde speler op het gebied van duurzame mobiliteit te worden. 
  LeasePlan Bank rentewijziging
  22-09-2023

  Spaarrentes voor Flexibel Sparen en Deposito Sparen stijgen

  De variabele spaarrente wordt vanaf maandag 25 september 2,20% nominaal op jaarbasis. De flexibele spaarrente stijgt daarmee met 0,35%. Ook onze depositorentes gaan omhoog.

  Vragen of hulp nodig?

  Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens