Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Alle aandacht voor sparen

 • Scherpe rente van 1,50% op Flexibel Sparen
 • Deposito rente tot 2,45%
 • Deposito's openen en Flexibel Sparen vanaf 1 rekening
 • Veilig en gemakkelijk sparen
Start met sparen

Flexibel en Deposito Sparen op 1 Online Spaarrekening

Bij LeasePlan Bank spaart u flexibel tegen een variabele rente, of zet u een deposito vast tegen een hogere vaste rente. Beide kunt u doen vanaf onze gratis Online Spaarrekening. Zo kiest u makkelijk en snel de spaarvorm die bij u past.

Flexibel Sparen

Flexibel Sparen is sparen met een variabele rente en zonder vaste looptijd. De rente krijgt u maandelijks uitgekeerd. U kunt altijd geld bijstorten of overmaken.

1,50% *nominaal op jaarbasis

Kenmerken

 • Aantrekkelijke variabele rente
 • Zonder vaste looptijd
 • Geen minimaal inlegbedrag
 • Maandelijkse rente uitkering

Deposito Sparen

Vanuit uw Online Spaarrekening opent u makkelijk een Deposito. Tegen een vaste scherpe rente en voor een afgesproken looptijd.

tot 2,45% *nominaal op jaarbasis

Kenmerken

 • Aantrekkelijke vaste rente voor termijndeposito's
 • Looptijden 3 maanden tot 5 jaar
 • Minimaal inlegbedrag van € 1.000
 • Jaarlijkse rente uitkering en aan het einde van de looptijd

Waarom sparen bij LeasePlan Bank?

LeasePlan Bank is de enige Nederlandse spaarbank die zich enkel en alleen met sparen bezighoudt. Al sinds 2010. We weten dus waar we het over hebben. We delen graag onze spaarkennis om uw doelen, ambities en spaardromen te helpen volbrengen. Hoe klein of groot die ook zijn.  

Beter sparen

Met onze bekroonde producten spaart u beter.
Lees meer

Tips & Inspiratie

Slimmer en leuker sparen. Vergroot uw spaarkennis.
Lees meer

Sparen App

Altijd en overal toegang tot uw spaarrekening
Lees meer

Veilig sparen

Uw spaargeld goed beschermd met depositogarantie.
Lees meer

Tips & Inspiratie

Video

Sparen VS Crypto

Sparen, of toch iets anders..? Wij onderzoeken in onze Sparen VS serie een aantal alternatieven voor sparen. In deze eerste aflevering van Sparen VS gaat onze presentator Mark Welzenis op onderzoek uit naar de cryptomarkt. Zo hopen we dat je tot jouw ideale financiële mix komt!
Kijk de aflevering
Tips

Cash stuffing: de terugkeer van het enveloppensysteem?

Geld bewaren in spaarvarkens, onder de bank of in oude sokken: deze traditionele spaarmethoden zijn de afgelopen jaren flink afgenomen. Met ‘cash stuffing' maakt het ouderwetse sparen nu een comeback in Nederland, vooral onder gebruikers van social media. Er circuleren steeds meer how-to video's, waardoor een heel nieuw bewustzijn over geld ontstaat - vooral onder de jongere generatie. Maar wat zit er achter en is dit wel zo’n slimme manier om met je financiën om te gaan?
Lees meer
Toekomstsparen

Nieuw pensioenstelsel uitgelegd: wat betekent het voor mij?

De nieuwe regels rondom het pensioen komen eraan. Dit nieuwe pensioenstelsel kan een grote verandering teweegbrengen in de manier waarop gepensioneerden toegang krijgen tot hun fondsen. Maar jij kan misschien al profiteren van de nieuwe regels die meer flexibiliteit bieden bij het beheer van je pensioenbeleggingen. In dit blog lees je wat de veranderingen voor jou als spaarder kunnen betekenen.
 
Lees meer

Kijkje in mijn spaarbrein: Nadine

"Het verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid op reis moet niet langer alleen een droom blijven, maar kan ik met een camperbusje realiseren!"
Nadine droomt ervan om met een camperbus te reizen. Nog even sparen en dan kan ze het camperbusje ombouwen. Lees hier hoe ze voor deze spaardroom spaart.  
Lees meer
Tips

Wat is Flexibel Sparen?

Flexibel Sparen is een makkelijke manier om geld te sparen en tegelijk een scherpe rente te ontvangen. Bij Flexibel Sparen kun je namelijk altijd opnemen of bijstorten, in tegenstelling tot een deposito waarbij je geld voor een afgesproken tijd vaststaat.
Lees meer

  Nieuws

  08-06-2023

  Spaargeld in Nederland groeit naar recordbedrag van €436,7 miljard

  Nederlanders blijven geld op de bank zetten. Uit cijfers van DNB blijkt dat het totaal aan spaargeld in april in Nederland is gegroeid naar 436,7 miljard. Nooit eerder stond er zo veel geld op de Nederlandse spaarrekeningen.

  22-05-2023

  Overname LeasePlan door ALD Automotive afgerond

  LeasePlan, het bedrijf waar LeasePlan Bank onderdeel van uitmaakt, is vandaag met succes door ALD Automotive overgenomen. Door het bundelen van de krachten zullen zij beschikken over het talent en de investeringskracht om de globale speler te worden op het gebied van duurzame mobiliteit. 

  Lees hier het persbericht op de website van LeasePlan Corporation NV / ALD Automotive.

  Wat betekent de fusie voor u als klant?
  Het samengaan van de 2 bedrijven heeft geen gevolgen voor u als spaarder. Onze online dienstverlening blijft hetzelfde als wat u van ons gewend bent. 
  LeasePlan Bank blijft onder de Nederlandse Depositogarantie vallen vanwege onze Nederlandse banklicentie. 

  ALD Automotive is vanaf heden de nieuwe eigenaar van LeasePlan Bank, met Société Générale als gecommitteerde lang-termijn aandeelhouder van ALD Automotive. 


  12-05-2023

  Gemiddelde spaarrente is in 9 jaar niet zo hoog geweest

  De spaarrentes zijn momenteel fors aan het stijgen. Deze maand ligt de gemiddelde rente op 1,28%. Sinds 2014 is de spaarrente niet zo hoog geweest in Nederland.

  Vragen of hulp nodig?

  Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens