Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Alle aandacht voor sparen

 • Scherpe rente van 0,75% op Flexibel Sparen
 • Deposito rente tot 2,20%
 • Veilig en gemakkelijk sparen
Start met sparen

Flexibel en Deposito Sparen op 1 Online Spaarrekening

Bij LeasePlan Bank spaart u flexibel tegen een variabele rente, of zet u een deposito vast tegen een hogere vaste rente. Beide kunt u doen vanaf onze gratis Online Spaarrekening. Zo kiest u makkelijk en snel de spaarvorm die bij u past.

Flexibel Sparen

Flexibel Sparen is sparen met een variabele rente en zonder vaste looptijd. De rente krijgt u maandelijks uitgekeerd. U kunt altijd geld bijstorten of overmaken.

0,75% *nominaal op jaarbasis

Kenmerken

 • Aantrekkelijke variabele rente
 • Zonder vaste looptijd
 • Geen minimaal inlegbedrag
 • Maandelijkse rente uitkering

Deposito Sparen

Vanuit uw Online Spaarrekening opent u makkelijk een Deposito. Tegen een vaste scherpe rente en voor een afgesproken looptijd.

tot 2,20% *nominaal op jaarbasis

Kenmerken

 • Aantrekkelijke vaste rente voor termijndeposito's
 • Looptijden 3 maanden tot 5 jaar
 • Minimaal inlegbedrag van € 1.000
 • Jaarlijkse rente uitkering en aan het einde van de looptijd

Waarom sparen bij LeasePlan Bank?

LeasePlan Bank is de enige Nederlandse spaarbank die zich enkel en alleen met sparen bezighoudt. Al sinds 2010. We weten dus waar we het over hebben. We delen graag onze spaarkennis om uw doelen, ambities en spaardromen te helpen volbrengen. Hoe klein of groot die ook zijn.  

Beter sparen

Met onze bekroonde producten spaart u beter.
Lees meer

Tips & Inspiratie

Slimmer en leuker sparen. Vergroot uw spaarkennis.
Lees meer

Sparen App

Altijd en overal toegang tot uw spaarrekening
Lees meer

Veilig sparen

Uw spaargeld goed beschermd met depositogarantie.
Lees meer

Tips & Inspiratie

Data Privacy

Alles over de bescherming van je persoonlijke gegevens

28 januari is het International Data Privacy Day. Maar wat is gegevensbescherming eigenlijk en wat zijn je rechten? In dit blog legt onze Privacy Officer, Maarten Bevers, het aan je uit.
Lees meer
10% vom Nettoeinkommen sparen vs. Zielsparen
Tips

10% of doelgericht sparen?

Veel mensen zijn bekend met de 10% regel als het gaat om sparen. Toch kan de 10% regel niet voor iedereen even toepasselijk zijn. Je kunt meer willen sparen, of je komt mogelijk niet rond als je 10% spaart. In dit blog lichten we een alternatieve spaarstrategie toe: die van het doelsparen.
Lees meer
Spaarportret

Kijkje in mijn spaarbrein: Petra

Met haar 56 jaar is Petra niet ver van haar pensioen verwijderd. Een onderwerp dat haar bijna dagelijks bezighoudt. Eigenlijk was het allang duidelijk hoe haar pensioen eruit zou zien, maar door de scheiding met haar man veranderde haar financiële situatie van de een op de andere dag volledig. Na een huwelijk van 25 jaar, moet ze financieel inhalen wat er is weggevallen. Lees hier hoe zij deze uitdaging aangaat.
Lees meer
Tips

5 tips voor een gelukkig (spaar)jaar in 2023

Om je in 2023 goed op weg te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van 5 tips uit 2022 die bij zullen dragen aan een beter jaar voor je spaarrekening in 2023. Benieuwd? Lees dan snel verder. 
Lees meer
Tips

Zo kom je Black Friday door zonder je spaarrekening te plunderen

Black Friday koopjes weerstaan kan voor sommigen moeilijk zijn, met als gevolg dat de spaarrekening vaak het onderspit delft. Je hard verdiende euro’s geef je natuurlijk het liefst uit aan dingen die je nodig hebt en waar je blij van wordt. Daarom helpen wij je in dit blog deze dagen van massaconsumptie doorstaan. 
Lees meer

  Nieuws

  06-01-2023

  CBS: Nederlanders blijven sparen, ondanks inflatie

  CBS-cijfers laten zien dat Nederlanders ondanks de hoge inflatie gewoon door blijven sparen. In het derde kwartaal van 2022 werd €12,2 miljard gespaard, €160 miljoen minder dan in hetzelfde kwartaal in 2021. Het totale spaartegoed in Nederland stijgt hiermee naar €553,1 miljard, een nieuw record.

  31-01-2023

  Spaarrente voor Flexibel Sparen ongewijzigd

  De variabele spaarrente blijft per 1 februari 2023 0,75% nominaal op jaarbasis. Hiermee blijft de spaarrente gelijk aan de rente van januari 2023.
  23-01-2023

  Overheid moet ook rentevergoeding van gedupeerde spaarders compenseren

  Het ziet er naar uit dat spaarders die te veel belasting hebben betaald over hun spaargeld in box 3, extra gecompenseerd gaan worden. Het gerechtshof in Arnhem heeft namelijk bepaald dat de overheid ook moet opdraaien voor de rente over het door de gedupeerden te veel betaalde bedrag.

  Vragen of hulp nodig?

  Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens