Veilig mobiel bankieren tijdens uw vakantie

Hier zijn 5 tips om zorgeloos online te bankieren tijdens uw vakantie:

1. Installeer de nieuwste beveiligingsupdates

Voorkom dat uw computer of telefoon besmet raakt met virussen. Update regelmatig uw mobiele apparaat en app(licatie)s die er op uw telefoon en/of tablet zitten volgens de laatste standaarden en gebruik hiervoor de officiële kanalen.

2. Bescherm uw mobiele telefoon en tablet
Zorg ervoor dat uw mobiele telefoon en tablet met een wachtwoord of pincode is beschermd.

3. Wees voorzichtig met uw inloggegevens
Bewaar geen inloggegevens van mobiel bankieren op uw smartphone of tablet. Geef niemand uw gebruikersnaam en wachtwoord. Ook niet uw partner, familie, vrienden of medewerkers van de bank.

4. Zorg voor een veilige verbinding
Het is belangrijk dat u een veilige verbinding hebt met LeasePlan Bank. Gebruik geen openbare wifi-netwerken om in te loggen op uw Online Spaarrekening via onze Sparen App of website. Ook een beveiligd wifi-netwerk kent risico’s. Het veiligst is om uw databundel te gebruiken. Kijk op de website van uw provider voor de tarieven van internetbundels op reis.

Bezoekt u onze website via een browser? Controleer dan altijd of het internetadres begint met https. De ‘s’ in https staat voor ‘secure’. Dit betekent dat de verbinding tussen uw telefoon of tablet en de server van LeasePlan Bank beveiligd is.

Wilt u toch gebruik maken van een openbaar wifi-netwerk? Gebruik het dan niet om mobiel te bankieren of andere online activiteiten te doen waar persoonsgegevens of inloggegevens aan te pas komen.

5. Lees e-mails kritisch
Ontvangt u een e-mail van ons? Bekijk deze dan goed. Valse e-mails lijken net echt. Als u goed kijkt dan ziet u toch verschillen met e-mails van LeasePlan Bank. Valse e-mails bevatten soms spelfouten of andere slordigheden. Ook komt het e-mailadres van de afzender niet met ons e-mailadres overeen. Klik in geen geval op links of bijlages wanneer u de e-mail niet vertrouwt.

Veilig mobiel bankeren op vakantie 

Voor meer tips over veilig mobiel bankieren, kijk op https://www.veiligbankieren.nl.