LeasePlan Bank introduceert interactieve hulpvideo’s

Zo vervelend: tijdens het online bankieren gaat iets niet zoals u verwacht had. Wat u wilde doen lukt niet en u komt er niet uit. Heel frustrerend, vooral wanneer onze klantenservice ook nog eens gesloten is en u ons niet rechtstreeks om hulp kunt vragen…

Om te zorgen dat u op ieder moment van de dag zelf de juiste oplossing kunt vinden, introduceert LeasePlan Bank een nieuwe manier om zelf het antwoord op uw vragen te vinden: interactieve hulpvideo’s. In deze video’s klikt u, met onze hulp, stap voor stap naar het antwoord op uw vraag. 

Hoe werkt een interactieve hulpvideo precies? Eigenlijk heel eenvoudig, u klikt in de video op de buttons naar het onderwerp van uw vraag. U wordt daarbij persoonlijk begeleidt door onze LeasePlan Bank collega’s in de video. Dan komt u bij precies die uitleg die voor u op dat moment het meest relevant is. De video’s zijn bovendien 24 uur per dag beschikbaar op onze website.

Hulp bij inlogproblemen

Onze eerste interactieve video biedt hulp bij inlogproblemen. We hebben deze als eerste gemaakt omdat we heel goed begrijpen hoe vervelend het is wanneer u niet bij uw spaarrekening kunt. In de video worden mogelijke oorzaken besproken. We bieden u oplossingen om weer zo snel mogelijk op uw spaarrekening te kunnen inloggen. 

Wij zullen binnenkort nog meer nieuwe hulpvideo’s introduceren met onderwerpen gebaseerd op uw feedback. Met deze nieuwe hulpvideo’s hopen wij u een nog betere gebruikerservaring te bieden. Zo willen we sparen bij LeasePlan Bank zo makkelijk en plezierig mogelijk maken!

Bekijk hier zelf onze interactieve video voor hulp bij inlogproblemen.

Bekijk de video