Maak je leven digitaal makkelijker

Bij LeasePlan Bank zijn we gek op digitaal gemak. Logisch natuurlijk, als 100% online bank. Daarom delen we graag wat handige tools en apps die je leven nét even wat makkelijker maken. Zodat je slimmer met je geld en tijd kan omgaan.

Sparen op automatische piloot
Wil je meer sparen maar vergeet je het soms? Of vind je het gedoe? Veel bankieren-apps nemen je dit werk uit handen. Maak gewoon een doorlopende opdracht die maandelijks een bedrag overboekt naar je spaarrekening. Bijvoorbeeld direct na het storen van je salaris. Zo wordt je spaarrekening als vanzelf gevuld!

Jouw slimme huishoudboekje
Je kunt natuurlijk een huishoudboekje met pen en papier bijhouden. Maar het kan ook slimmer. Een digitaal huishoudboekje zet inkomsten en uitgaven in categorieën, zodat je snel ziet waar je geld naartoe gaat. En ook waar kans zit om te (be)sparen. Er zijn veel varianten, zoals MijnGeldzaken Huishoudboekje en Dyme. Sommige banken bieden deze functionaliteit gratis aan hun klanten. Check dus eerst even wat jouw bank hiervoor heeft. 

Kosten verdelen
Je kent het wel, je gaat met een groep vrienden een weekend weg en iedereen betaalt wat. De één de camping, de ander de boodschappen… Hoe verdeel je dan de kosten? Gebruik daarvoor een app of website zoals WiebetaaltWat. Iedereen vult zijn of haar kosten in en je ziet precies wie nog geld krijgt. En aan wie je moet betalen. Makkelijk, eerlijk en snel.

Baas over je vaste lasten
We bespraken hierboven al Dyme. Deze app geeft niet alleen inzicht in je geldstroom. Maar helpt je ook om met overstappen naar bijvoorbeeld een goedkopere energieleverancier. Of om een abonnement op te zeggen. Volgens de maker heeft de gemiddelde Nederlander voor 50 euro per maand aan onnodige abonnementen. Dat is mooi spaargeld natuurlijk!

Spaargemak in de vingers
Als spaarder bij LeasePlan Bank kun je gebruikmaken van de gratis Sparen App. Hiermee heb 24/7 inzicht in je spaarsaldo. En je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk geld overboeken of een termijndeposito openen. We zijn druk bezig om (mobiel) sparen nog makkelijker en leuker te maken. We houden je op de hoogte! 

Weet jij nog handige apps of tools die je helpen om slimmer met je (spaar)geld om te gaan? Laat het ons weten.