Start iets moois met je vakantiegeld

Zie jij mei ook altijd zo zonnig in? De zomer komt steeds dichterbij én... het is weer tijd voor vakantiegeld! Benieuwd hoe anderen dit geld besteden en hoe je er meer plezier aan kunt beleven? Lees dan snel verder. 

Sparen of spenderen

Het heet natuurlijk niet voor niets vakantiegeld. En daar gebruikt bijna de helft van de Nederlanders (46%) het dan ook voor. In een tijd dat mensen meer in het nu leven, is het goed te zien dat maar liefst 36% het vakantiegeld opspaart. Dat blijkt uit onderzoek door Nibud*. Er bestaat natuurlijk ook een mooie middenweg…

Klaar voor de start

Omdat vakantiegeld vaak een flink bedrag is, is het makkelijk om een deel apart te houden voor sparen. Dat kan veelbetekenend zijn. Het is immers een feit dat wanneer mensen met een mooi spaarbedrag zijn gestart, ze makkelijker blijven sparen. De eerste stap is dan gezet. Je huidige spaarsaldo een frisse impuls geven is natuurlijk ook top. Je spaardoel komt dichterbij en je beloont jezelf met een positief gevoel: je hebt een slimme, bewuste keuze gemaakt! 

Tips voor een vliegende spaarstart

Starten met sparen of een potje ernaast, juichen we als online spaarbank natuurlijk toe. Daarom delen we de komende weken op Facebook een aantal laagdrempelige en leuke tips: Spaarstarters. Om op een laagdrempelige manier te gaan starten met sparen. Hier geven we je er alvast drie.

Spaarstarter #1. Kopen wordt sparen

Dit is leuk om 1 maand te doen. Bij elke aankoop, rond je naar boven af, naar een 10-tal. Dus bij de supermarkt voor €16,34 boodschappen gedaan? Rond af naar 20 en stop €3,66 in jouw spaarpot. Doe het bij elke aankoop en einde maand heb je een mooi startbedrag! Bovendien voelt elke (noodzakelijke) uitgave ook positief, omdat je er direct mee spaart. Betaal je eigenlijk altijd digitaal? Pin dan voor deze maand je boodschappengeld bij een automaat. Cash-geld geef je ook veel bewuster uit, goed om weer eens te voelen. 

Spaarstarter #2. Avondje zonder Netflix?

Geld besparen en daarmee een spaarbedrag starten, kan natuurlijk op een heleboel manieren. Maar toch één tip. Skip vanavond eens een uurtje Netflix en scan de folders (online) op aanbiedingen. Wat kun je groot inslaan en bederft niet, zoals koffie en wasmiddel? Tel de kortingen op en start daarmee een (extra) spaarpot. 

Spaarstarter #3. Pak een fotolijstje

Of je nu spaart voor een stedentrip, je bucketlist, nieuwe smartphone of waterbed: maak het zichtbaar. Start daarom eens met het pakken van een (oud) fotolijstje en doe er een plaatje van jouw spaardoel in. Plaats deze op een zichtbare plek, waar je bijvoorbeeld vaak langsloopt. Het positieve effect op sparen is meermaals bewezen! 

Heb jij zelf een leuke Spaarstarter om te delen? We horen het graag van je.

 

 

*Bron: NIBUD Vakantiegeldenquete 2018