Van voorjaarsschoonmaak naar meer spaargeld

Het is weer tijd voor de traditionele voorjaarsschoonmaak! Dat kan ook een positief effect hebben op je spaargeld. Want als je meteen je administratie meepakt, kan het je veel geld opleveren. Zo kun je mooi je spaarsaldo oppoetsen.

Opruimen is hot!

Voel je ook de schoonmaakkriebels? Niet vreemd met dat mooie lenteweer. Of ben je misschien ook aangestoken door Marie Kondo? Deze wereldberoemde ‘opruimexpert’ helpt mensen om hun huis op orde te brengen. Haar televisie shows zijn op dit moment erg populair. Als je nog een extra prikkel nodig hebt om aan de slag te gaan, bekijk dan zeker een aflevering ter inspiratie. En daarna… starten maar!

Minder is meer

Een eenvoudige manier om geld te verdienen met je voorjaarsschoonmaak, is door spullen op Marktplaats te zetten. Maar opruimen zorgt er ook voor dat je onnodig nieuwe spullen koopt. Denk aan gereedschap dat na een klusje verdwijnt in een kast. Als je het een volgende keer nodig hebt, is het onvindbaar. En hup daar gaan we weer naar de winkel. Zonde van je geld.

Met de bezem door je administratie

Laat vooral ook een frisse voorjaarswind door je papierwinkel blazen. Zijn er betalingen blijven liggen op een stoffige stapel? Werk ze weg en voorkom verhogingen of boetes. Orden meteen je facturen en bonnetjes zodat je - zonodig -  kunt gebruikmaken van garantie. Als er iets stukgaat, scheelt je dit wellicht een dure aankoop.

Elke maand geld overhouden

Als je nog wat verder in je administratie duikt: sta eens stil bij je energieleverancier en tv/internetabonnement. Op vergelijkingssites zie je snel hoeveel geld je kan besparen. Of dat je een welkomstbonus krijgt. Als je bij het opruimen ook contracten en facturen hebt geordend, weet je snel of je kunt overstappen. En hoeveel jij erop vooruitgaat. 

Je hypotheek nalopen

Met een eigen huis valt er vaak nog meer te besparen. Kun je misschien profiteren van een lagere rente? Of je hypotheek oversluiten naar een andere aanbieder? Omdat het over grote bedragen gaat, is de besparing ook vaak groter. Op deze pagina van Vereniging Eigen Huis staan je mogelijkheden in duidelijke taal beschreven.

Ben je nog niet genoeg geprikkeld om aan de slag te gaan? Een goede voorjaarsschoonmaak is niet alleen goed voor je spaarpot, maar ook voor je hoofd. Want ook daar ruimt het heerlijk op. Dat pak je mooi even mee!