Duurzaamheid

Zo duurzaam kan sparen zijn

06-09-2019
duurzaamheid

Door te sparen bij LeasePlan Bank draag je bij aan een groenere toekomst. Een deel van het spaargeld wordt namelijk geïnvesteerd in elektrische auto’s en meer oplaadpunten. Zo zorgt jouw spaargeld uiteindelijk ook voor het terugdringen van uitstoot. Hoe dat in zijn werk gaat? We vroegen het aan Mathijs van der Goot, Global Lead Electric Vehicles bij LeasePlan Corporation.

Kun je iets vertellen over LeasePlan en de link met LeasePlan Bank?

LeasePlan is één van de grootste leasemaatschappijen ter wereld. We hebben meer dan 1.8 miljoen voertuigen op de weg en zijn actief in 32 landen. LeasePlan Bank is onderdeel van de LeasePlan Groep en is als online bank één van onze financieringsstromen. Hiermee kunnen we meer elektrische auto's kopen en de transitie naar elektrisch vervoer versnellen.

Wat is de visie van LeasePlan op het gebied van duurzaamheid?

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de strategie van LeasePlan. We hebben onszelf als doel gesteld om in 2030 volledig uitstootvrij te zijn met ons wagenpark. Om het goeie voorbeeld te geven, zorgen we ervoor dat onze eigen medewerkers al een elektrische auto rijden in 2021. Om dat mede mogelijk te maken ontwikkelt LeasePlan innovatieve diensten zoals onze laadoplossingen om ervoor te zorgen dat je overal kunt laden.

Hoe ziet de toekomst van elektrische voertuigen eruit?

Het aanbod van elektrische auto's zal enorm toenemen. In 2021 zullen er meer dan 200 verschillende modellen beschikbaar zijn. Autofabrikanten investeren enorme bedragen in de ontwikkeling van elektrische auto's en batterijen. Hierdoor zullen er meer elektrische auto's beschikbaar zijn met een groter bereik en tegen lagere kosten. Daarnaast gaat de elektrische laadinfrastructuur verbeteren waardoor het opladen van een elektrische auto makkelijker en toegankelijker wordt. Samen met de groei van duurzame stroom, brengen we de uitstoot omlaag in een duurzamere toekomst.

Hoe maken spaarders van LeasePlan Bank dit mogelijk?

Door te sparen bij LeasePlan Bank investeer je in een bedrijf dat actief bezig is met een transitie naar elektrisch vervoer. Zo draag je dus ook bij aan een groenere toekomst.