Inspiratie

Waar (spaar)droom jij van?

23-09-2022

Op 25 September is het World Dream Day. Dit is een speciale dag waarop mensen dromen kunnen delen, in gang kunnen zetten of waar kunnen maken. Bij LeasePlan Bank houden we van mooie (spaar)dromen. Ze maken het leven immers mooier en, zoals de Duitse dichter Gertraude Beese ooit zei, een leven zonder dromen is als een tuin zonder bloemen. Normaal lichten we met plezier de spaardoelen en dromen toe van anderen in onze spaarportretten, maar vandaag doen we het anders. Vandaag delen we namelijk met veel plezier een aantal dromen van onze collega’s. Ontdek in dit blog waar de medewerkers van LeasePlan Bank over (spaar)dromen!

Anouk droomt van grote vissen

Anouk heeft recent haar PADI-duikdiploma gehaald en spaart nu voor een unieke duikervaring. Haar spaardroom is om te duiken met Reuzenmanta’s in Australië aan de beroemde Gold Coast. De 27-jarige marketingspecialist denkt dat zwemmen met de indrukwekkende Reuzenmanta een unieke ervaring zal zijn, zolang ze geen grote haai tegenkomt.  Met haar nieuwe PADI wil Anouk 2 keer per jaar een duik doen. Dat betekent hard sparen want in de troebele Noordzee zie je onder water weinig. Voordat ze naar Australië gaat zal ze eerst met haar vriend in Costa Rica gaan duiken, waar ze al voor gespaard heeft. Anouk is al goed op weg naar haar spaardoel en heeft nu een kwart bij elkaar gespaard om hopelijk in de zomer van 2023 in de Australische wateren te dobberen.

Robert droomt van een huis aan het water

Toen Roberts’ droomhuis aan het water op zijn pad kwam, twijfelden hij en zijn partner geen moment. Na met veel geluk ingeloot te zijn voor de woning is Robert gelijk begonnen met sparen voor de inrichting en werk aan de woning. Volgens de 39-jarige ICT-lead zijn de meubels uit het oude huis na 11 jaar en 3 kinderen namelijk redelijk aan vervanging toe. Robert heeft zich recent ook verloofd, wat betekent dat er voor een bruiloft gespaard moet worden. Ze hebben geen eindbedrag, maar sparen alles wat er na de vaste lasten over blijft. Gelukkig heeft Robert nog wel even, het huis wordt namelijk pas in 2024 opgeleverd en de trouwdatum is ook nog niet geprikt. 

Anna droomt van Nepal

Dat Nepal een uniek land is waar ze graag heen zou willen kwam Anna (37) achter toen een vriendin vertelde over haar reis door het land. Nepal ligt midden in het Himalaya gebergte en mag zich het land noemen met de hoogste concentratie werelderfgoed in de wereld. Genoeg te beleven dus. Geïnspireerd door de verhalen over de eeuwenoude cultuur en prachtige natuur is Anna gelijk begonnen met sparen om haar droom werkelijkheid te maken. De digital marketingspecialist hoopt voor haar 40ste de reis te kunnen maken met een groep vriendinnen en heeft tot nu toe een derde van haar spaardoel gespaard.

Raoul droomt van een eigen auto

Dat een auto vrijheid geeft weet de 24-jarige klantenservicemedewerker Raoul maar al te goed. Daarom spaart hij voor een eigen auto. Raoul leent momenteel vaak de auto van zijn moeder, maar krijgt dan ook vaak een telefoontje van haar om haar op te halen of weg te brengen. Hoewel Raoul graag zijn moeder helpt, mist hij hierdoor wel een beetje vrijheid. Met een eigen auto kan Raoul gaan en staan waar hij wilt. Ook verkort een auto zijn reistijd naar vrienden, vriendinnen of werk. Zijn spaardoel is duidelijk, maar Raoul wilt er liever niet een specifieke datum aan hangen. Daarvoor kan er nog teveel tussenkomen.

Wij wensen onze collega’s veel succes met het halen van de spaardromen en kunnen niet wachten op de echte foto’s! Wat is jouw droom en hoe ga je die waarmaken? Laat het ons weten op social media of stuur ons een mailtje op marketing@leaseplanbank.nl.