Veiligheid

Veilig online sparen

07-02-2019
Veilig online sparen

Afgelopen dinsdag 5 februari was het Safer Internet Day. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor veilig en verantwoord gebruik van online technologieën en mobiele telefoons. In de wereld van online bankieren een relevante dag om bij stil te staan. We gebruiken steeds vaker onze mobiele telefoon om bankzaken te regelen. In het 3e kwartaal van 2018 hebben mobiele bankapps zelfs voor het eerst de laptop en desktop ingehaald. (Bron: Betaalvereniging Nederland). 

Veiligheid en het voorkomen van risico is van groot belang wanneer het op online bankieren aankomt. Banken moeten aan allerlei voorschriften voldoen om het geld van consumenten te mogen beheren. Maar als consument is het ook belangrijk om te weten waar je bij online bankieren op moet letten. Hieronder lees je onze tips.

Veilig toegang via de mobiele app

Het spreekt voor zich, maar stel een beveiligingscode of vingerafdruk in om toegang te krijgen tot je mobiele telefoon of tablet. Houdt daarnaast je bankapps up to date. Je kunt instellen dat dit automatisch gebeurt.

Veilig toegang via je laptop of desktop

Controleer of je een veilige verbinding met LeasePlan Bank hebt. Dit kun je zien aan het adres dat met https moet beginnen, en of je een veiligheidsslotje bovenin in de browser ziet. Als je op dit slotje klikt verschijnt ons veiligheidscertificaat. Houdt ook je browser up to date.

Kies een veilig wachtwoord voor je Online Spaarrekening

Wij raden je aan om een wachtwoord van minimaal 8 tekens te kiezen met minstens één cijfer, één hoofdletter en één kleine letter, en één speciaal teken. Gebruik ook niet voor de hand liggende wachtwoorden.

En wat doen wij om jouw spaargeld te beschermen?
  • Jouw Online Spaarrekening is gekoppeld aan 1 vaste tegenrekening op jouw naam. Het geld op je spaarrekening kan alleen overgeboekt worden naar deze bankrekening.
  • We geven alleen informatie over je spaarrekening aan jou wanneer we je hebben geïdentificeerd. Niemand anders kan informatie over jouw spaarrekening inwinnen.
  • Bij het doorgeven van wijzigingen vragen we om een extra controle met je wachtwoord.
  • We zullen je nooit om vertrouwelijke gegevens vragen zoals je gebruikersnaam of wachtwoord.
  • Wij voeren regelmatig onderhoud uit op onze systemen om de veiligheid te waarborgen.
Meer informatie

Betaalvereniging Nederland heeft een speciale website over veilig bankieren: www.veiligbankieren.nl. Hierop kun je alles lezen over de verschillende risico’s van online bankieren en de manieren waarop je jezelf en je geld kunt beschermen. Je leest hier ook de laatste ontwikkelingen en nieuws op het gebied van veilig online bankieren.