Veiligheid

Zo kies je een sterk wachtwoord

29-06-2020
wachtwoord wijzigen

Het instellen van sterke wachtwoorden is enorm belangrijk en omvat een proces wat zeer secuur moet gebeuren. Je hebt dit waarschijnlijk al velen malen eerder gehoord, maar het is belangrijk hier ook echt naar te handelen. Er kan niet vaak genoeg benadrukt worden dat je geen complete en bekende woorden en/of getallenreeksen moet gebruiken. Vermijd daarom het gebruik van (bekende) namen, geboortedata en straat- en huisnummers. Deze informatie is door hackers namelijk makkelijk te achterhalen. Gebruik daarnaast verschillende wachtwoorden voor verschillende websites of platformen, zeker wanneer het jouw bankzaken betreft.

Hoe veelzijdiger, hoe beter!

Des te langer je wachtwoord is, des te moeilijker anderen je wachtwoord kunnen achterhalen. Laat daarom je fantasie de vrije loop bij het instellen van je wachtwoorden. Zorg dat het een combinatie van letters en getallen betreft, die op geen enkele manier  te herleiden valt.

In het allerbeste geval bevat je wachtwoord de volgende kenmerken:

  • Minstens acht tekens
  • Hoofdletters en kleine letters
  • Cijfers
  • Speciale tekens

Door speciale tekens toe te voegen kun je je wachtwoord nog sterker maken. Gebruik daarnaast ook geen nummerreeksen zoals “1234” of letterreeksen zoals “abcd”. Je kunt beter gebruik maken van ezelsbruggetjes om fantasierijke wachtwoorden te bedenken zoals “over 3 jaar spaar ik veilig online!”. Je kunt dan de eerste letters, cijfers en de speciale tekens gebruiken om het volgende wachtwoord te maken: “o3jsivo!” Je hebt nu een veilig wachtwoord gecreëerd. Maar natuurlijk zijn er nog vele andere creatieve manieren te vinden om een sterk wachtwoord te maken.

LeasePlan Bank maakt het makkelijker

Om je te helpen bij het instellen van een veilig wachtwoord, heeft LeasePlan Bank een wachtwoordhelper gemaakt. Als je gebruik maakt van onze wachtwoordhelper, dan weet je zeker dat jouw wachtwoord aan de veiligheidseisen voldoet.

Wachtwoordtool LeasePlan Bank

Nog een tip: gebruik een beveiligde internetverbinding tijdens het inloggen en vermijd openbare Wifi-hotspots. Hiermee minimaliseer je het risico van een hack via je  internetverbinding.

Verander je wachtwoord(en) regelmatig

Op veel online platformen en/of andere websites waar je een account hebt, wordt regelmatig aan je gevraagd om je wachtwoord te wijzigen. Dit is voor klanten van LeasePlan Bank niet anders. De veiligheid van je Online Spaarrekening geniet namelijk onze hoogste prioriteit. Daarom vragen wij je om minstens 1 keer per jaar je wachtwoord te veranderen. Tot slot adviseren wij je om geen lijstjes te bewaren met je wachtwoorden. Deze lijstjes kunnen door anderen gevonden en verspreid worden.

Als je nog vragen hebt over het instellen van een sterk wachtwoord of als we je ergens anders mee kunnen helpen, neem dan contact op met onze klantenservice. Voor meer informatie over online bankieren en/of mobiel bankieren, klik dan hier.