Geld sparen voor een gelukkig pensioen

30-06-2022

Geld sparen voor een gelukkig pensioen

Het is wel lekker als je van tevoren weet hoeveel geld je nodig hebt om gelukkig met pensioen te kunnen gaan. Uit onderzoek blijkt dat je met een spaarrekening van ongeveer €244.000 een fijne oude dag kan hebben.

Natuurlijk verschilt het per land hoeveel geld je nodig hebt om na je pensioen rond te kunnen komen. Bovendien maakt het uit wat je verdient en wat je uitgaven precies zijn. In het onderzoek is van 20 verschillende wereldsteden berekend hoeveel spaargeld je nodig hebt om na je werkende leven nog genoeg geld te hebben. Amsterdam is één van deze steden.

Voor mensen in de hoofdstad van Nederland gaat het onderzoek uit van een gemiddeld bruto jaarsalaris van €34.500 en maandelijkse kosten van ongeveer €1.200. Daarnaast wordt uitgegaan van een pensioenleeftijd van 66 jaar en zeven maanden en een gemiddelde levensverwachting van 82.1 jaar. Het is de bedoeling dat je het bedrag van €244.000 op je spaarrekening hebt op de dag dat je met pensioen gaat.

Wilt u alvast beginnen met sparen voor uw pensioen? Bij LeasePlan Bank kunt u kosteloos een Online Spaarrekening openen. Bekijk hier onze actuele rentetarieven.

Lees meer: Metronieuws