Internetsparen met
hoge spaarrente
1,63%*

Internetsparen is sparen met een Internetspaarrekening van LeasePlan Bank. U spaart bij ons anders dan bij de meeste andere banken. Dat komt omdat we een internetbank zijn en door de manier waarop we de rente berekenen en uitkeren.

Voordelen van Internetsparen.

 • U regelt alles via internet.
 • U ontvangt iedere maand rente.
 • U kunt uw geld kosteloos opnemen.

*nominaal op jaarbasis

 • Hoge variabele rente.
 • Geen minimum startbedrag.
 • Geen administratiekosten.

Hoogste spaarrente vergelijken

Met Internetsparen bij LeasePlan Bank weet u precies waar u aan toe bent. U weet hoeveel rente u krijgt. En dankzij de slimme Spaarcalculator van LeasePlan Bank ziet u hoeveel dat kan opleveren. De Spaarcalculator is speciaal ontwikkeld voor uw gemak. U kunt heel eenvoudig de actuele hoogste spaarrente vergelijken.

Startbedrag
€ 500
Spaarbedrag per maand
€ 0
Hoe lang wilt u sparen?
3 maanden

De berekening is onder voorbehoud van rentewijzigingen en aan de berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend. De genoemde rente bij onderstaande banken is effectief op jaarbasis.

Wat is Internetsparen?

Dat is sparen met een hoge spaarrente

LeasePlan Bank is een internetbank. U kunt bij LeasePlan Bank alleen sparen via onze website. Wij hebben geen duur netwerk met filialen. Wij hebben één kantoor en dat staat in Almere. Door deze manier van werken, zijn onze kosten laag. Hierdoor kunnen wij u een hoge spaarrente geven.

Alleen sparen

LeasePlan Bank is een echte spaarbank. U kunt bij ons alleen sparen. Onze website is zeer geavanceerd en uw gegevens zijn bij ons goed beveiligd. Voor uw gemak hebben wij handige hulpmiddelen, zoals de Spaarrente App en de Spaarcalculator.

 

Zo werkt het

U kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week Internetsparen. U regelt alles via onze website met uw smartphone, tablet, laptop of pc. Soms is er onderhoud van ons systeem en kunt u tijdelijk niet inloggen op uw Internetspaarrekening. Sparen bij LeasePlan Bank doet u via internet. U regelt alles via de beveiligde website van LeasePlan Bank. Of het nu gaat om het openen van een rekening of het opnemen van geld.

Variabele spaarrente

Met Internetsparen is de spaarrente variabel. De rente van LeasePlan Bank is gebaseerd op de 1-maands Euribor® plus een vaste opslag. De hoogte van de variabele spaarrente wordt dus bepaald door de 1-maands Euribor® plus deze vaste opslag. Wij stellen de opslag elk kwartaal opnieuw vast.

Actuele rentetarieven voor particulier sparen

Variabele rente van Internetsparen

Bij Internetsparen hoort een variabele rente. Variabel betekent dat wij de rente iedere maand opnieuw vaststellen. De rentewijzigingen gaan in op de eerste dag van de maand. Als klant krijgt u daarvan een dag van tevoren bericht.

Uw variabele rente is als volgt opgebouwd

 • Het 1-maands Euribor® tarief. Dit is een belangrijk rentetarief op de geldmarkt. Wij hanteren het 1-maands Euribor® tarief van de een na laatste werkdag van de maand.
 • Een vaste opslag bovenop het 1-maands Euribor® tarief. Deze vaste opslag stellen wij ieder kwartaal opnieuw vast.

Vaste rente van Deposito Sparen

Bij Deposito Sparen hoort een vaste rente. De vaste rente van een Termijndeposito is bekend voordat u het Termijndeposito opent. De rente blijft gelijk tijdens de gehele looptijd. U weet dus van te voren precies welke rente u ontvangt. De vaste rente stellen wij periodiek vast. Dit gebeurt op basis van de ontwikkelingen op de geldmarkt en op de kapitaalmarkt.
Rentepercentage 1,63%*
1-maands Euribor® 0,23%**
Opslag Q1 2014 1,40%***
3 maanden 1,65%*
6 maanden 1,70%*
9 maanden 1,80%*
1 jaar 2,15%*
2 jaar 2,30%*
3 jaar 2,40%*
4 jaar 2,50%*
5 jaar 2,60%*

* Nominaal op jaarbasis
** april 2014, peildatum 28-03-2014
*** Wordt begin van ieder kwartaal vastgesteld


Toelichting variabele rente

Opslag

Bovenop het Euribortarief ontvangt u van LeasePlan Bank een vaste opslag. De hoogte van de opslag ziet u in het overzicht aan het begin van deze pagina. Aan het begin van ieder kwartaal stellen wij de opslag opnieuw vast. De hoogte van de opslag hangt af van de ontwikkelingen van het Euribortarief. Verder kijken we naar onze positie ten opzichte van de concurrenten. En naar de totale hoeveelheid spaargeld die wij beheren.

Er kunnen redenen zijn om tussentijds de opslag aan te passen. Dit kunnen de volgende redenen zijn.

 • Een sterke stijging of daling van het Euribortarief.
 • Een ernstige verstoring van de financiële markten die leidt tot plotseling sterke veranderingen van de spaarrente.
 • Een belangrijke prijsbeweging van concurrenten.
Wij zullen u altijd per e-mail informeren wanneer de opslag wijzigt.

Nominale rente

De rentepercentages op deze pagina zijn nominaal op jaarbasis. We leggen uit wat dat betekent. Stel, u haalt een jaar lang iedere maand de rente die u van LeasePlan Bank krijgt van uw Internetspaarrekening. Aan het einde van het jaar telt u de 12 maandelijkse rentevergoedingen bij elkaar op. Het totaal van de bij elkaar opgetelde rentevergoedingen noemen we de dan de nominale rente. Dit wordt ook wel de ‘enkelvoudige rente’ genoemd.

Effectieve rente

Haalt u de rente die u elke maand ontvangt niet van uw Internetspaarrekening? Laat u deze een jaar lang staan? Dan ontvangt u ook rente over de maandelijks bijgeschreven rente als u die op uw rekening laat staan. Door het rente-op-rente-effect is uw effectieve rente op jaarbasis hoger dan de nominale rente. De effectieve rente wordt ook wel de ‘samengestelde rente’ genoemd.

Euribor®

Iedere maand stellen wij de variabele rente vast op basis van de 1-maands Euribor®. Dit is de rente die Europese banken berekenen als zij elkaar geld lenen. Deze rente kan omhoog gaan of omlaag gaan. Verandert de 1-maands Euribor®? Dan wordt uw spaarrente aangepast. Wij informeren u hierover per e-mail. U weet steeds precies hoeveel spaarrente u krijgt. De spaarrente die u krijgt voor Internetsparen, storten wij iedere maand op uw spaarrekening. U bent vrij om uw spaargeld op te nemen of op uw Internetspaarrekening te laten staan.

Goed om te weten

Een Internetspaarrekening

U kunt bij LeasePlan Bank een Internetspaarrekening openen. Per Internetspaarrekening zijn maximaal twee rekeninghouders mogelijk. Uzelf en een eventuele mederekeninghouder. U kunt uw Internetspaarrekening bij LeasePlan Bank gebruiken wanneer u wilt. De rekening is bijna continu beschikbaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Minimum spaarbedrag

Voor Internetsparen bij LeasePlan Bank geldt geen minimum spaarbedrag.

Maximum spaarbedrag

Er is wel een maximum spaarbedrag dat u kunt sparen. Dit bedrag is €500.000 voor Internetsparen.

Depositogarantiestelsel

De Internetspaarrekening van LeasePlan Bank valt onder het depositogarantiestelsel.

Geschikt voor u?

Wilt u kosteloos geld opnemen wanneer u dat wilt? En een hoge spaarrente ontvangen? Dan past Internetsparen goed bij u. Kunt u uw spaargeld wat langer vastzetten? Dan ontvangt u meestal een hogere rente met Depositosparen.

Wij doen er alles aan om u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren. De klantvriendelijkheid en de veiligheid van onze website vinden wij van groot belang. Onze keurmerken en certificaten zijn hiervan het bewijs. Deze geven u de zekerheid dat wij uw gegevens zo zorgvuldig mogelijk behandelen.

Wie is LeasePlan Bank? Lees alles over ons >

Een Internetspaarrekening aanvragen?

Dit heeft u nodig.

Een in Nederland geldig identiteitsbewijs. Dit kan zijn uw paspoort, rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart.
RekeningnummerHet rekeningnummer van uw tegenrekening en uw naam zoals vermeld op uw afschrift.
BurgerservicenummerUw burgerservicenummer.
Mobiele_telefoonEen mobiele telefoon met een Nederlands mobiel telefoonnummer.
e-mailEen geldig e-mail adres.Open uw Internetspaarrekening

Samira

‘‘Sparen voor een leuke inrichting in ons nieuwe huis‚‚

Samira Mahmoud - Klant