LeasePlan Bank LeasePlan Bank

Ons
Spaarbeleid

LeasePlan Bank stelt het belang van de klant voorop. Zo bieden wij u overzichtelijke spaarvormen. LeasePlan Bank wil voor iedereen duidelijk zijn. Wij communiceren op een eerlijke manier. Wij doen er alles aan om onze informatie zo duidelijk mogelijk te maken.

Modern spaarbeleid

Vanaf begin 2010 is de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in gesprek met banken over hun spaarbeleid. De AFM merkte dat banken het belang van de klant niet altijd centraal stelden. Soms hadden banken spaaraanbiedingen met hoge rentes die nieuwe klanten aantrokken. Eenmaal klant geworden verlaagden de banken de rente stapsgewijs. Over de verlaging van de rente werden klanten vaak niet goed geïnformeerd. Deze werkwijze staat bekend als een dakpanconstructie. Spaardeposito’s werden ook wel automatisch verlengd zonder dat klanten dit wisten. Ook hanteerden sommige banken een onoverzichtelijk aanbod. De AFM heeft daarom principes voor een modern spaarbeleid vastgesteld.

LeasePlan Bank volgt de principes van het modern spaarbeleid. Regelmatig vult LeasePlan Bank op verzoek van de AFM een vragenlijst in. De score van een 4.2 op een 5-punts schaal, is sinds onze start in 2010 altijd hoger dan het branche gemiddelde. 

Wij doen er alles aan om u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren. De klantvriendelijkheid en de veiligheid van onze website vinden wij van groot belang. Onze keurmerken en certificaten zijn hiervan het bewijs. Deze geven u de zekerheid dat wij uw gegevens zo zorgvuldig mogelijk behandelen.

Wie is LeasePlan Bank? Lees alles over ons >

Overzichtelijke spaarvormen

U kunt bij LeasePlan Bank alleen sparen. U kunt Internetsparen en Depositosparen. Bij ons kunt u geen betaalrekening openen. U kunt bij ons ook geen geld lenen. U hebt keuze uit sparen met een variabele rente of sparen met een vaste rente. Sparen met een variabele rente doet u met Internetsparen van LeasePlan Bank. Sparen met een vaste rente doet u met Depositosparen van LeasePlan Bank.

Duidelijk over de rente

Wij geven u een aantrekkelijke rente omdat onze kosten laag zijn. Wij hebben een kantoor in Amsterdam en we hebben een website. Dat bespaart kosten. U betaalt dus niet mee aan kantoren, filialen, pinautomaten en aan andere kosten.

LeasePlan Bank heeft een speciale Spaarcalculator. Hiermee vergelijkt u de rente van LeasePlan Bank met de rente van andere spaarbanken. De Spaarrente App van LeasePlan Bank houdt u altijd op de hoogte van de actuele spaarrentes bij alle internetspaarbanken in Nederland.

Elke maand informatie over de rente

Verandert er iets in de spaarrente? Dan geven wij dat altijd van te voren aan u door. LeasePlan Bank informeert u met de maandelijkse Rentemail. Deze rente-e-mail krijgt u op een vast moment. Dat moment is de een laatste dag van de maand. In de Rentemail leest u wat de rente is in de komende maand. Ontvangt u geen Rentemail? Dan kunt u deze aanvragen via klantenservice@leaseplanbank.nl. Onze actuele spaarrentes vindt u ook op onze pagina actuele rentetarieven.

Lopende Termijndeposito’s

Een maand voordat uw Termijndeposito afloopt, sturen wij u een e-mail. Hierin staat op welke datum het Termijndeposito afloopt. Wij storten het geld van uw Termijndeposito dan op uw Internetspaarrekening. U ontvangt ook een e-mail van ons op de dag dat uw Termijndeposito afloopt.

Sergio

‘‘Ik spaar voor een marathon in Noord-Korea‚‚

Sergio Felter - klant