Internetsparen met
hoge spaarrente
0,35%*

Internetsparen is sparen met een Internetspaarrekening. U spaart bij ons anders dan bij de meeste andere banken. Dat komt omdat we een internetbank zijn en doordat we de rente iedere maand uitkeren.

Voordelen van Internetsparen.

  • Uw rekening is gratis.
  • U kunt uw geld op elk moment opnemen.
  • Hoge variabele rente.

*nominaal op jaarbasis

  • U ontvangt iedere maand rente.
  • U regelt alles via internet.
  • Een e-mail voordat de rente wijzigt.

Direct sparen met een gunstige rente

U opent in 3 stappen uw eigen Online Spaarrekening. Op uw Online Spaarrekening kunt u Internetsparen en Depositosparen. Het openen van een Online Spaarrekening is gratis.

Open uw Online Spaarrekening

Ontvang elke maand rente

Met Internetsparen ontvangt u elke maand rente. De spaarrente is variabel. LeasePlan Bank stelt de rente iedere maand opnieuw vast. Wij laten u via de maandelijkse Rentemail weten hoe hoog de rente is. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.


Actuele rentetarieven

Variabele rente van Internetsparen

Bij Internetsparen hoort een variabele rente. Variabel betekent dat de rente kan stijgen of dalen. Wij stellen de rente iedere maand opnieuw vast. De rentewijziging gaat in op de eerste dag van de maand. Als klant krijgt u iedere maand op de laatste dag van de maand onze Rentemail. Hierin leest u wat de variabele rente van de komende maand wordt.

Vaste rente van Depositosparen

Bij Depositosparen hoort een vaste rente. De vaste rente van een Termijndeposito is bekend voordat u het Termijndeposito opent. De rente blijft gelijk tijdens de gehele looptijd. U weet dus van te voren precies welke rente u ontvangt.
Rentepercentage 0,35%*
3 maanden 0,30%*
6 maanden 0,45%*
9 maanden 0,55%*
1 jaar 0,65%*
2 jaar 0,75%*
3 jaar 0,85%*
4 jaar 0,95%*
5 jaar 1,05%*

*Nominaal op jaarbasis


Hoogste spaarrente vergelijken

Met Internetsparen bij LeasePlan Bank weet u precies waar u aan toe bent. Speciaal voor uw gemak hebben wij deze slimme Spaarcalculator gemaakt. Hiermee berekent u eenvoudig wat sparen u kan opleveren. Zowel bij LeasePlan Bank als bij de andere internetspaarbanken in Nederland. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u een eerlijk inzicht heeft in de hoogste spaarrente. Zelfs als dat betekent dat u voor een andere bank kiest.

Schuif aan de knoppen en vergelijk de hoogste spaarrente

Startbedrag
€ 500
Spaarbedrag per maand
€ 0
Hoe lang wilt u sparen?
3 maanden

De berekening is onder voorbehoud van rentewijzigingen en aan de berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend. De genoemde rente bij onderstaande banken is effectief op jaarbasis.

Wat is Internetsparen?

Dat is sparen met een hoge spaarrente

LeasePlan Bank is een internetspaarbank. U kunt bij LeasePlan Bank alleen sparen. Dit doet u via onze website. Wij hebben geen duur netwerk met filialen. Wij hebben één kantoor. Door deze manier van werken zijn onze kosten laag. Hierdoor kunnen wij u een aantrekkelijke spaarrente geven.

Variabele spaarrente

Met Internetsparen ontvangt u elke maand rente. De spaarrente is variabel. LeasePlan Bank stelt de rente iedere maand opnieuw vast. Daarbij spelen veel factoren een rol. Bijvoorbeeld de ontwikkelingen op de geldmarkt en spaarmarkt. Maar ook de behoefte aan financiering vanuit onze moedermaatschappij LeasePlan Corporation. Als klant krijgt u van ons een Rentemail voordat de rente wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

 

Sparen met een Internetspaarrekening

Internetsparen doet u met een Internetspaarrekening. Uw Internetspaarrekening is gekoppeld aan uw Online Spaarrekening. Net als uw eventuele Termijndeposito’s. U kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week inloggen op uw Online Spaarrekening.

Zo werkt het

Sparen bij LeasePlan Bank doet u via internet. U regelt alles via onze beveiligde website met uw smartphone, tablet, laptop of pc. Op een moment dat het u uitkomt. Of het nu gaat om het overmaken van geld of het openen van een Termijndeposito. Onze website is zeer geavanceerd en uw gegevens zijn bij ons goed beveiligd. Voor uw gemak hebben wij handige hulpmiddelen, zoals de Sparen App en de Spaarcalculator.

Toelichting variabele rente

Vaststelling van de rente

Op de laatste dag van iedere maand stelt LeasePlan Bank de variabele rente voor de komende maand vast. Dit gebeurt op basis van een aantal factoren. Wij kijken continu naar de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt. Verder is het van belang hoe de spaarmarkt zich ontwikkelt en wat de actuele behoefte aan financiering is van onze moedermaatschappij LeasePlan Corporation. Op basis daarvan bepalen we wat de variabele rente van de komende maand wordt.

Tussentijdse wijzigingen

Er kunnen redenen zijn om tussentijds de variabele rente aan te passen. Het is niet ons uitgangspunt, maar in bijzondere gevallen wel mogelijk. Dit kunnen de volgende redenen zijn.

  • Een ernstige verstoring van de financiële markten die leidt tot plotseling sterke veranderingen van de spaarrente.
  • Een belangrijke prijsbeweging van concurrenten.
We zullen u hier altijd op tijd over informeren. En uitleggen wat onze beweegredenen zijn.

 

Verschil tussen nominale en effectieve rente

LeasePlan Bank hanteert op de website nominale rentepercentages op jaarbasis. De nominale rente lijkt lager dan de effectieve rente. Maar dat is schijn. Uw eigen spaargedrag bepaalt of u de nominale rente of de effectieve rente ontvangt. Hieronder leggen we uit hoe het werkt.

Nominale rente

Stel. U haalt een jaar lang iedere maand de rente die u van LeasePlan Bank krijgt van uw Internetspaarrekening. Aan het einde van het jaar telt u de 12 maandelijkse rentevergoedingen bij elkaar op. Het totaal van de bij elkaar opgetelde rentevergoedingen noemen we dan de nominale rente. Dit wordt ook wel de ‘enkelvoudige rente’ genoemd.

Effectieve rente

Stel. U haalt de rente die u elke maand ontvangt niet van uw Internetspaarrekening. U laat deze een jaar lang staan. Dan ontvangt u ook rente over de maandelijks bijgeschreven rente. Dit is het 'rente-op-rente-effect'. Door het rente-op-rente-effect is uw effectieve rente op jaarbasis hoger dan de nominale rente. De effectieve rente wordt ook wel de ‘samengestelde rente’ genoemd.

Wat vinden onze klanten van ons?

In het maandelijkse klantonderzoek van TNS kregen we eind april 2018 van onze klanten een: 8,5.
Op de vergelijkingswebsite Independer was onze klantscore eind april 2018: 7,5.


Hebt u ideeën hoe wij onze website of dienstverlening kunnen verbeteren? Wij horen het graag.

Geef uw suggestie(s) aan ons door>


Uw Online Spaarrekening

Uw Internetspaarrekening is gekoppeld aan uw Online Spaarrekening. U kunt maar één Internetspaarrekening hebben. U mag met uw Online Spaarrekening wel meerdere Termijndeposito’s openen.

Individuele of gezamenlijke rekening?

U kunt bij LeasePlan Bank één Online Spaarrekening openen. Een individuele Online Spaarrekening of een gezamenlijke Online Spaarrekening. Een individuele Online Spaarrekening staat alleen op uw naam. Een gezamenlijke Online Spaarrekening staat op naam van uzelf en een mederekeninghouder. Er zijn maximaal 2 rekeninghouders mogelijk.

Beschikbaarheid van uw Online Spaarrekening

U kunt uw Online Spaarrekening bij LeasePlan Bank gebruiken wanneer u wilt. De rekening is bijna continu beschikbaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Soms is er onderhoud van ons systeem en kunt u tijdelijk niet inloggen op uw Online Spaarrekening. Dit is meestal op zondag tussen 00.00 uur en 08.00 uur. Is er onderhoud op een ander moment? Dan laten we dat van te voren weten via een nieuwsbericht op onze website. En via onze Facebook en Twitter pagina.

 

Minimum spaarbedrag

Voor Internetsparen bij LeasePlan Bank geldt geen minimum spaarbedrag.

Maximum spaarbedrag

Er is wel een maximum spaarbedrag dat u kunt Internetsparen. Het maximum spaarbedrag op een Internetspaarrekening is €500.000. Wilt u meer sparen? Voor Depositosparen is het maximum spaarbedrag hoger.

Depositogarantiestelsel

De Internetspaarrekening van LeasePlan Bank valt onder het depositogarantiestelsel.

Internetsparen of Depositosparen?

Wilt u kosteloos geld opnemen wanneer u dat wilt? En een hoge spaarrente ontvangen? Dan past Internetsparen goed bij u. Kunt u uw spaargeld wat langer vastzetten? Dan ontvangt u meestal een hogere rente met Depositosparen.

Wij doen er alles aan om u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren. De klantvriendelijkheid en de veiligheid van onze website vinden wij van groot belang. Onze keurmerken en certificaten zijn hiervan het bewijs. Deze geven u de zekerheid dat wij uw gegevens zo zorgvuldig mogelijk behandelen.

Wie is LeasePlan Bank? Lees alles over ons >

Een Online Spaarrekening aanvragen?

Dit hebt u nodig.

Een in Nederland geldig identiteitsbewijs. Dit kan zijn uw paspoort, rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart.
RekeningnummerHet rekeningnummer van uw tegenrekening en uw naam zoals vermeld op uw afschrift.
BurgerservicenummerUw burgerservicenummer.
Mobiele_telefoonEen mobiele telefoon met een Nederlands mobiel telefoonnummer.
e-mailEen geldig e-mailadres.Open uw Online Spaarrekening