LeasePlan Bank LeasePlan Bank

Onze spaarvormen
in een overzicht

LeasePlan Bank heeft 2 vormen van sparen en dus 2 soorten rente: variabele rente en vaste rente. Variabele rente hoort bij Internetsparen. De vaste rente hoort bij Depositosparen.

Variabele rente metInternetsparen

0,35%*
Start spaarbedrag
€0
Altijd en kosteloos opnemen
Ja
Bijstorten wanneer u wilt
Ja
Soort rente
Variabel
U krijgt de rente
Elke maand
Over Internetsparen

Vaste looptijd metDepositosparen

tot 1,05%*
Start spaarbedrag
€1.000
Altijd en kosteloos opnemen
Nee
Bijstorten wanneer u wilt
Nee
Soort rente
Vast
U krijgt de rente
Jaarlijks en/of aan het einde van de termijn
Over Depositosparen

*nominaal op jaarbasis

Internetsparen en Depositosparen doet u met een Online Spaarrekening

U regelt alles snel en makkelijk via internet. Op een moment dat het u uitkomt. Geen verdere uitleg nodig?

Open snel uw Online Spaarrekening

Actuele rentetarieven

Variabele rente van Internetsparen

Bij Internetsparen hoort een variabele rente. Variabel betekent dat de rente kan stijgen of dalen. Wij stellen de rente iedere maand opnieuw vast. De rentewijziging gaat in op de eerste dag van de maand. Als klant krijgt u iedere maand op de laatste dag van de maand onze Rentemail. Hierin leest u wat de variabele rente van de komende maand wordt.

Vaste rente van Depositosparen

Bij Depositosparen hoort een vaste rente. De vaste rente van een Termijndeposito is bekend voordat u het Termijndeposito opent. De rente blijft gelijk tijdens de gehele looptijd. U weet dus van te voren precies welke rente u ontvangt.
Rentepercentage 0,35%*
3 maanden 0,30%*
6 maanden 0,45%*
9 maanden 0,55%*
1 jaar 0,65%*
2 jaar 0,75%*
3 jaar 0,85%*
4 jaar 0,95%*
5 jaar 1,05%*

*Nominaal op jaarbasis


Wij doen er alles aan om u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren. De klantvriendelijkheid en de veiligheid van onze website vinden wij van groot belang. Onze keurmerken en certificaten zijn hiervan het bewijs. Deze geven u de zekerheid dat wij uw gegevens zo zorgvuldig mogelijk behandelen.

Wie is LeasePlan Bank? Lees alles over ons >

Hoe stellen wij variabele rente vast?

Op de laatste dag van iedere maand stelt LeasePlan Bank de variabele rente voor de komende maand vast. Dit gebeurt op basis van een aantal factoren. Wij kijken continu naar de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt. Verder is het van belang hoe de spaarmarkt zich ontwikkelt en wat de actuele behoefte aan financiering is van onze moedermaatschappij LeasePlan Corporation. Op basis daarvan bepalen we wat de variabele rente voor de komende maand wordt.

Tussentijdse wijzigingen

Er kunnen redenen zijn om tussentijds de variabele rente aan te passen. Het is niet ons uitgangspunt, maar in bijzondere gevallen wel mogelijk. Dit kunnen de volgende redenen zijn.
  • Een ernstige verstoring van de financiële markten die leidt tot plotseling sterke veranderingen van de spaarrente.
  • Een belangrijke prijsbeweging van concurrenten.
We zullen u hier altijd op tijd over informeren. En uitleggen wat onze beweegredenen zijn.

Verschil nominale en effectieve rente

De rentepercentages op onze website zijn nominaal op jaarbasis. Dat betekent het volgende. Stel. U haalt een jaar lang iedere maand de rente die u van LeasePlan Bank krijgt van uw Internetspaarrekening. Aan het einde van het jaar telt u de 12 maandelijkse rentevergoedingen bij elkaar op. Het totaal van de bij elkaar opgetelde rentevergoedingen noemen we dan de nominale rente. Dit wordt ook wel de ‘enkelvoudige rente’ genoemd.

Verschil met effectieve rente

Haalt u de rente die u elke maand ontvangt niet van uw Internetspaarrekening? Laat u deze een jaar lang op uw Internetspaarrekening staan? Dan ontvangt u ook rente over de maandelijks bijgeschreven rente. Dit noemt men ook wel het rente-op-rente effect. Door het rente-op-rente-effect is uw effectieve rente op jaarbasis hoger dan de nominale rente. De effectieve rente wordt ook wel de ‘samengestelde rente’ genoemd.