De Depositoplanner
Voor uw eigen spaarplan

Wilt u een zo hoog mogelijke rente? En wilt u bepalen wanneer u weer beschikt over uw spaargeld? Gebruik dan de DepositoPlanner. Daarmee maakt u uw eigen spaarplan. Slim en precies op maat.

Voordelen Depositoplanner

  • Slim sparen.
  • Hoge rente.
  • Uw spaarplan.

Actuele rentetarieven

Variabele rente van Internetsparen

Bij Internetsparen hoort een variabele rente. Variabel betekent dat de rente kan stijgen of dalen. Wij stellen de rente iedere maand opnieuw vast. De rentewijziging gaat in op de eerste dag van de maand. Als klant krijgt u iedere maand op de laatste dag van de maand onze Rentemail. Hierin leest u wat de variabele rente van de komende maand wordt.

Vaste rente van Depositosparen

Bij Depositosparen hoort een vaste rente. De vaste rente van een Termijndeposito is bekend voordat u het Termijndeposito opent. De rente blijft gelijk tijdens de gehele looptijd. U weet dus van te voren precies welke rente u ontvangt.
Rentepercentage 0,35%*
3 maanden 0,30%*
6 maanden 0,45%*
9 maanden 0,55%*
1 jaar 0,65%*
2 jaar 0,75%*
3 jaar 0,85%*
4 jaar 0,95%*
5 jaar 1,05%*

*Nominaal op jaarbasis


DepositoPlanner

De DepositoPlanner van LeasePlan Bank laat zien hoe u kunt profiteren van de rente op Termijndeposito’s met behoud van flexibiliteit.

Zo gebruikt u de DepositoPlanner.
Maak uw eigen spaarplan. Het is makkelijk. En het is leuk om te doen. Vul in hoeveel u wilt sparen. Na welke tijd u weer uw geld terugwilt. En hoeveel geld u dan terugwilt.

Geef hier het spaarbedrag aan dat u vast wilt zetten in Termijndeposito's.
Geef aan na welke periode u weer wilt beschikken over uw geld.
Geef aan over welk bedrag u dan weer wilt beschikken.

Hieronder ziet u uw persoonlijke DepositoPlan

##1##

Open 1 TD van ##1## maanden voor € ##2## ##3## %

totaal

€ ##1##

##1##

Belangrijke tips

Tip 1. Open alleen een deposito als u verwacht uw spaargeld niet snel nodig te hebben

Zet niet al uw geld vast in Termijndeposito’s. Tijdens de looptijd kunt u niet vrij over het geld beschikken.

Tip 2. Weergegeven rentepercentages zijn nominaal en enkelvoudig op jaarbasis

Wilt u weten wat dit betekent? Bekijk dan onze actuele rentetarieven. Let op de DepositoPlanner is een moment opname. Controleer altijd de actuele rente wanneer u een Termijndeposito afsluit.

 

Tip 3. Vergelijk altijd de variabele rente met de vaste rente

De variabele rente van Internetsparen kan soms hoger zijn dan de vaste rente op bepaalde Termijndeposito’s. Houd hiermee rekening voordat u een deposito opent. Bekijk onze actuele rentetarieven.

Tip 4. Het spaarplan is geen advies

U kunt aan de DepositoPlanner geen rechten ontlenen.

Snel een slim plan

Spaar slimmer

De DepositoPlanner helpt u bij het maken van een slim plan voor het sparen met Termijndeposito’s. Deposito’s hebben een belangrijke eigenschap. U zet uw geld vast voor een bepaalde tijd. In ruil daarvoor ontvangt u een hoge rente. LeasePlan Bank heeft veel verschillende Termijndeposito’s. Er zijn deposito’s van enkele maanden maar ook van enkele jaren. Meer weten over Termijndeposito’s? Bekijk onze pagina Depositosparen.

Combineer Termijndeposito’s

U kunt tegelijk sparen met verschillende deposito’s. U kunt ze slim combineren. Sommige met een korte looptijd. Andere met een langere looptijd. Door dit goed te doen, bereikt u twee dingen. Ten eerste kunt u dan een aanzienlijk hogere rente krijgen dan als u gewoon spaart. Ten tweede kunt u dan precies bepalen wanneer u weer beschikt over uw spaargeld.

 

Voorbeeld

Stel, u hebt €10.000 waarmee u wilt sparen. U wilt een zo hoog mogelijke rente. Daarom kiest u voor sparen met Termijndeposito’s. Tegelijk wilt u iedere 3 maanden beschikken over €2.500 van uw spaargeld.

De DepositoPlanner laat zien dat u dan 4 deposito’s kunt openen van €2.500 met een looptijd van 3, 6, 9 en 12 maanden. Op deze manier komt er elke 3 maanden €2.500 vrij. Wilt doorgaan met sparen? Dan opent u opnieuw een deposito van €2.500 met een looptijd van 12 maanden.

Wilt u weer over uw geld beschikken? Dan stopt u met het openen van deposito’s. Vanaf dat moment valt een jaar lang iedere 3 maanden €2.500 vrij. Na 1 jaar is het hele spaarbedrag weer beschikbaar. Uiteraard aangevuld met de door u ontvangen rente.

Wij doen er alles aan om u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren. De klantvriendelijkheid en de veiligheid van onze website vinden wij van groot belang. Onze keurmerken en certificaten zijn hiervan het bewijs. Deze geven u de zekerheid dat wij uw gegevens zo zorgvuldig mogelijk behandelen.

Wie is LeasePlan Bank? Lees alles over ons >

Nog geen Online Spaarrekening bij LeasePlan Bank?

U opent in 3 stappen een rekening.

Open uw Online Spaarrekening