Tips

5 tips voor een gelukkig (spaar)jaar in 2023

01-01-2023

2023 is hier en LeasePlan bank wenst iedereen een gelukkig (spaar)jaar toe. Nu 2022 officieel achter ons ligt is het wel tijd om de blik op 2023 te richten. Sparen is de afgelopen tijd met de stijgende kosten niet makkelijker geworden. Om je toch goed op weg te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van 5 tips uit 2022 die bij zullen dragen aan een beter jaar voor je spaarrekening in 2023. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

Hoeveel mag je belastingvrij sparen in 2022 en 2023? 

Belasting moeten betalen is één van de grote zekerheden in het leven. Iedereen krijgt er mee te maken, al proberen sommigen het vooral te ontkomen. Om zo effectief mogelijk je vermogen en belastingen te beheren is het belangrijk om te weten wat de regels zijn. In dit blog leggen we de belastingregels rondom spaargeld voor 2022 en 2023 in detail uit.

Het huishoudboekje geeft overzicht 

Hoeveel besteed jij elke maand aan boodschappen, vaste lasten, uitjes en meer? Grote kans dat weinig mensen precies weten waar het geld elke maand naar toe gaat. Toch is overzicht houden over inkomsten en uitgaven een administratieve bezigheid met grote voordelen. Je weet dan immers beter waar je in de kosten kunt snijden en hoeveel je per maand kunt sparen. Een huishoudboekje is voor de financieel bewusten dus essentieel. Gelukkig hebben wij een handig huishoudboekje voor je opgesteld die hier te downloaden is.

Laat je inspireren door hoe anderen het doen 

Maar weinig mensen zijn van zichzelf succesvolle spaarders. Daarom is het belangrijk om ook te blijven kijken naar hoe anderen het doen. In onze Spaarportretten doen spaarders hun boekje open en vertellen ons alles over hoe ze sparen, waar de uitdagingen liggen en wat hun spaardoelen zijn. Benieuwd naar deze verhalen? Je leest ze allemaal hier.

Vroeg geleerd is oud gedaan 

Als ouder geef je je kinderen graag de handvaten mee die ze nodig zullen hebben in de toekomst. Een belangrijke les is het omgaan met en sparen van geld. Vaak is de verleiding groot om geld uit te geven aan mooie dingen. Door met je kinderen te sparen, leer je hun later beter met geld om te gaan. Om je te helpen kun je gebruikmaken van ons spaarplan voor kinderen.

Maak sparen voor een doel inzichtelijk 

Sparen voor een specifiek doel is effectiever dan blindelings sparen. Met een doel weet je waarvoor je spaart, hoelang je nog moet sparen en vooral hoeveel je nog moet sparen. Dat werkt stukken beter dan elke maand gewoon zoveel mogelijk proberen te sparen. En zorgt ervoor dat je minder snel in de verleiding wordt gebracht je spaargeld toch aan te spreken voor andere doelen. Sinds kort kun je bij LeasePlan Bank doelgericht sparen met spaarpotjes. Daardoor kun je effectiever en met meer inzichten sparen. Benieuwd naar deze nieuwe functie