Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging
Inloggen

Tips & Inspiratie

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

  • Alle
  • Tips
  • Spaarportretten
  • Inspiratie
  • Veiligheid
  • Duurzaamheid

Blog list

Kijkje in mijn Spaarbrein - Laura

De 29-jarige Laura spaart voor financiële zekerheid, en een groter huis met tuin. Door haar achtergrond is zij erg bezig met financiën en het opbouwen van een gezonde buffer. Op de langere termijn is Laura op zoek naar een groter huis, met tuin voor de hond. Hoe ze deze doelen gaat bereiken lees je in dit interview.
Lees verder

Sparen met vrienden? Zo bereik je samen jullie spaardoelen.

In situaties waar je met vrienden een mooi spaardoel voor ogen hebt, is een zekere strategie om daar samen te komen gewenst. In dit blog lichten we toe hoe je het beste met je vrienden kunt sparen.
Lees verder

Interview met The Budget Life: tips om te sparen en te budgetteren voor je vakantie - Deel 2 van 2

Weet je nog niet welke accommodaties of vliegtickets je moet boeken? Bij LeasePlan Bank helpen we je graag met besparen op je vakantie-uitgaven. Daarom spraken we met Nicole van Roekel, oprichtster en blogster van The Budget Life. Nicole geeft in dit interview allerlei nuttige tips over sparen voor een lange reis of wereldreis. Ook deelt ze hoe je slim kunt besparen op accommodaties en vliegtickets. Hieronder lees je het tweede deel van het interview met Nicole. In deel 1 spreken we haar over een vakantiebudget berekenen, dagbudgetten opstellen en meer.
Lees verder
Ransomware - geef de touwtjes niet uit handen

Ransomware: geef de touwtjes niet uit handen

Misschien heb je wel eens gehoord van een computer die digitaal “op slot” is gezet door een hacker. Er wordt dan geld gevraagd om de bestanden weer vrij te geven, vaak in de vorm van cryptomunten. De hacker lijkt daarmee alle touwtjes in handen te hebben. Waarom is deze methode zo succesvol, en wat kunnen we er tegen doen? In deze blog proberen we wat licht te schijnen op het fenomeen; ransomware.
Lees verder
Interview met Nicole van Roekel - The Budget Life

Interview met The Budget Life: tips om te sparen en te budgetteren voor je vakantie - Deel 1 van 2

Ga je bijna op reis of ben je nog druk aan het sparen voor je vakantie? Of misschien heb jij dit spaardoel al gehaald, maar kun je nog wat hulp gebruiken bij het maken van een dagbudget of vakantiebudget. Nicole van Roekel, oprichtster en blogster van The Budget Life, geeft je in dit interview allerlei nuttige tips over het opstellen van een vakantiebudget, sparen voor je vakantie en het opstellen van een dagbudget voor jou of voor je gezin.
Lees verder

Terugblik op Bank voor de klas 2022

De 11e editie van het programma Bank voor de klas zit er weer op. De afgelopen maanden hebben wij 15 gastlessen gegeven op scholen door heel Nederland. Bank voor de klas is een gezamenlijk initiatief van 16 Nederlandse banken voor financiële educatie in het basisonderwijs. In dit blog blikken we terug op onze ervaringen met het geven van de gastlessen.
Lees verder
Financiële opvoeding: kinderen en online geld uitgeven

Financiële opvoeding: kinderen en online geld uitgeven

De internetwereld beïnvloedt ons dagelijkse leven: we winkelen, leren, communiceren en vinden ons vermaak online. We hebben 24/7 toegang tot informatie en producten en kunnen bijna altijd en overal online shoppen. De consumptieprikkels zijn overal. Wat betekent deze onbeperkte toegang tot het internet voor kinderen en jongeren? Specifieker, wat betekent dit voor hun koopgedrag? Lees in dit blog wat je in gedachten wilt houden over het online shopgedrag van je kinderen.
Lees verder

Financiële opvoeding: geld verdienen met een bijbaan

Een bijbaantje is een goede manier om je kind voor te bereiden op een gezonde financiële toekomst. Je kind leert meer over de geldzaken die komen kijken bij een baan. Van jaaropgaven tot belasting terugvragen. 47% van de scholieren heeft een bijbaan (Nibud, 2021)
Lees verder

Met deze 4 spaartips lukt het je om goed te sparen en je spaardoelen te behalen - óók in de zomermaanden

Wil je ook in de zomermaanden volhouden met sparen? Lees dan ons blog: Met deze 4 spaartips lukt het je om goed te sparen en je spaardoelen te behalen
Lees verder

Duurzaam en transparant sparen: hoe je spaargeld het milieu ten goede komt

Het thema duurzaamheid is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. En iedereen draagt zijn of haar steentje bij op een eigen manier. Zo zie je dat sommige mensen er bewust voor kiezen om geen vlees meer te eten en zo hun footprint te verkleinen, anderen gaan op zoek naar duurzame energiebronnen of maken hun huis CO2 neutraal. Niemand kijk meer op van zonnepanelen op een woonhuis, een elektrische auto voor de deur of minimalistisch leven. Deze duurzame keuzes zijn niet alleen maar fantastisch voor onze toekomst, maar ook voor je bankrekening!
Lees verder

Hoeveel zakgeld geef je vanaf welke leeftijd en waarom?

Kinderen leren de waarde van geld kennen wanneer ze zakgeld krijgen. Ze leren hoe ze moeten sparen, keuzes maken, budgetteren en vooruit plannen. Maar hoeveel zakgeld wordt er gemiddeld per leeftijd gegeven? En hoeveel kleedgeld? In dit blog geven we je een overzicht per leeftijdscategorie en handige tips om goed om te gaan met zak- en kleedgeld!
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens