Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Tips & Inspiratie

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Blog Overzicht

Blogs Overzicht

Hier lees je wekelijks nieuwe blogs over alles wat met sparen te maken heeft. We delen praktische informatie rondom het behalen van je spaardoelen door de verhalen en kennis van experts en mede-spaarders, die hun visie delen over diverse onderwerpen met betrekking tot persoonlijke financiën. Ontdek onze blogs met tips en inspiratie en maak sparen zo veilig, makkelijk, duurzaam én leuk mogelijk.

Blog list

Eenvoudige tips om het meeste uit je belastingaangifte te halen

Het indienen van je belastingaangifte over 2022 hoeft geen ontmoedigende taak te zijn. Want wist je dat het ook een onverwachte bonus kan opleveren? Als je weet waar je op moet letten bij het indienen van je belastingaangifte, kun je in sommige gevallen geld terugkrijgen of minder inkomstenbelasting hoeven betalen. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid je belastingaangifte over 2022 (die je in 2023 indient) kunt doen, hebben we een aantal nuttige tips verzameld. Een goede voorbereiding maakt het invullen van de aangifte namelijk een stuk gemakkelijker.
Lees verder
Bescherming van mijn gegevens

Alles over de bescherming van je persoonlijke gegevens

Misschien heb je weleens van de ‘GDPR’ gehoord. Dit staat voor de General Data Protection Regulation. In Nederland wordt dit ook wel de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) genoemd.
Lees verder

Zo vul je je spaarrekening zonder dat je het doorhebt

Als vanzelf sparen. Op deze 11 manieren spaar je bijna zonder dat je er erg in hebt. En dan is je spaardoel zó bereikt.
Lees verder
10% vom Nettoeinkommen sparen vs. Zielsparen

10% of doelgericht sparen?

Veel mensen zijn bekend met de 10% regel als het gaat om sparen. Toch kan de 10% regel niet voor iedereen even toepasselijk zijn. Je kunt meer willen sparen, of je komt mogelijk niet rond als je 10% spaart. In dit blog lichten we een alternatieve spaarstrategie toe: die van het doelsparen.
Lees verder

Kijkje in mijn spaarbrein: Petra

Met haar 56 jaar is Petra niet ver van haar pensioen verwijderd. Een onderwerp dat haar bijna dagelijks bezighoudt. Eigenlijk was het allang duidelijk hoe haar pensioen eruit zou zien, maar door de scheiding met haar man veranderde haar financiële situatie van de een op de andere dag volledig. Na een huwelijk van 25 jaar, moet ze financieel inhalen wat er is weggevallen. Lees hier hoe zij deze uitdaging aangaat.
Lees verder

5 tips voor een gelukkig (spaar)jaar in 2023

Om je spaarrekening in 2023 goed op weg te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van 5 tips uit 2022 die bij zullen dragen aan een beter jaar voor je spaarrekening in 2023. Benieuwd? Lees dan snel verder.
Lees verder

Last minute kerstshoppen? Zo voorkom je dat je te veel geld uitgeeft

Door slimme trucs en marketing hebben veel mensen al snel de neiging veel te veel uit te geven aan de feestdagen. In dit blog duikt Financieel Psycholoog Anne Abbenes dieper in op hoe ons brein tijdens de feestdagen beïnvloed wordt en wat we daar tegen kunnen doen.
Lees verder

Financieel plan maken voor 2023

Het begin van het jaar is het perfecte moment om even stil te staan bij je financiën van het afgelopen jaar en vooruit te blikken op je financiële toekomst. Ben je voorbereid op je financiële toekomst? Het is nooit te vroeg om te beginnen met plannen, daarom delen we in dit blog enkele manieren voor het opstellen van een financieel plan voor 2023.
Lees verder

Sparen voor de studie van je kind

Je wilt dat de studietijd van je kind een fantastische periode is. Een studie kiezen is één ding. Er komt nog heel wat meer bij kijken, niet in de laatste plaats kosten. Als je ruimte hebt om te sparen is dat een verstandige keuze.
Lees verder

Laat je niet aan de haak slaan door Phishing!

Phishing is een succesvolle aanvalsmethode van criminelen, omdat ze inspelen op menselijke gewoonten. Zo proberen ze u te verleiden met aantrekkelijke deals of andere lokkertjes. In dit blog legt LeasePlan Bank's Security & Data Protection Officer uit waar je bedacht op moet zijn.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens