Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging
Inloggen

Tips & Inspiratie

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

  • Alle
  • Spaarportretten
  • Tips
  • Inspiratie
  • Veiligheid
  • Duurzaamheid

Blog list

Wat doen met je vakantiegeld

Slim budgetteren: je vakantiegeld besteden aan deze 7 dingen

Vakantiegeld kun je gebruiken om je reis te bekostigen. Of gebruik jij je vakantiegeld liever voor iets anders? Dan ben je niet de enige. Uit onderzoek van het Nibud (2019) blijkt dat maar 43% van de Nederlanders hun vakantiegeld ook werkelijk gebruiken voor een reis. Bijna een vijfde deel van de respondenten zien hun vakantiegeld zelfs als iets wat op de ‘grote hoop’ belandt.
Lees verder
Fiancieel gezond

Financieel gezond worden? Deze 4 tips helpen je op weg

Voor veel mensen vormt gezondheid de rode draad in hun dagelijkse leven: een evenwichtige voeding, regelmatige lichaamsbeweging en mindfulness voor lichaam en geest. Allemaal om een lang en gelukkig leven te bevorderen. Maar een belangrijke factor wordt vaak over het hoofd gezien: financiële gezondheid.
Lees verder

Zijn wachtwoorden wel future-proof?

Sinds het begin van het internet en vanaf de eerste keer dat gebruikers zich moesten aanmelden op een apparaat, zijn wachtwoorden de oplossing bij uitstek. Het is voor ons daarom ook een tweede natuur geworden om ergens in te loggen met een gebruikersnaam én wachtwoord.
Lees verder
LeasePlan Bank Spaardoelcalculator

Stappenplan voor het opstellen en behalen van je spaardoelen

Die keukenverbouwing, nieuwe auto of droomreis kunnen werkelijkheid worden wanneer je jouw spaardoel behaalt. Sparen wordt namelijk pas écht leuk en een stuk makkelijker als je daardoor iets kunt bereiken wat je graag wilt. Wanneer je spaart met een doel in gedachte, geef je betekenis aan het geld dat je bijvoorbeeld maandelijks opzij zet. Wil je ook doelgericht sparen? In dit blog vertellen we je waarvoor je kunt sparen en helpen we je met het bepalen (en behalen!) van je spaardoelen.
Lees verder

7 populaire dingen om voor te sparen en wat ze kosten

Nederlanders houden van sparen. 76% van de Nederlanders spaart, waarvan 42% een vast bedrag spaart van doorgaans €250 per maand. Dat blijkt uit cijfers van het Nibud. De redenen om te sparen verschillen van persoon tot persoon. Terwijl de één al aan de toekomst denkt en geld opzij zet voor de oude dag, geeft de ander er de voorkeur aan te genieten van het hier en nu en investeert in herinneringen of materiële zaken. Maar wat zijn populaire spaardoelen van Nederlanders? We zetten ze voor je op een rij.
Lees verder
Frühjahrsputz - im Haus und in der Zettelwirtschaft

Voorjaarsschoonmaak voor je financiën

Het is weer tijd voor de traditionele lenteschoonmaak! Dat kan ook een positief effect hebben op je spaargeld. Met de juiste trucs kun je namelijk heel wat geld besparen als je niet alleen je huis, maar ook je financiën op orde brengt. In dit blog leggen we je uit hoe je de bezem door je geldzaken haalt.
Lees verder

Kijkje in mijn Spaarbrein - Harm

De 35-jarige Harm droomt van vrijstaand wonen. Zelf is hij opgegroeid op een boerderij en dat lijkt hem wel weer mooi. Heerlijk voor zijn kinderen. Hoe Harm spaart om zijn droom te realiseren lees je in zijn interview.
Lees verder

Bank voor de klas 2022

Bank voor de klas is een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging van Banken en 17 Nederlandse banken voor financiële educatie in het basisonderwijs. Het programma start elk jaar tijdens de landelijke week van het geld.
Lees verder

Kijkje in mijn Spaarbrein - Joanne

De 33-jarige Joanne heeft onlangs een spaarrekening geopend voor haar dochtertje. Joanne spaart om haar dochter later meer vrijheid te geven en daarnaast een zorgeloos gevoel. Hoe zij dit doet, lees je in dit interview.
Lees verder

Hoe kun je internetoplichting voorkomen?

Het is regelmatig in het nieuws: een bank of ander groot bedrijf in Nederland is slachtoffer geworden van cybercriminaliteit. Deze cybercriminelen gebruiken verschillende middelen om hun slachtoffers op te lichten. In dit blog lichten we de twee meest populaire internetoplichtingsmethoden toe en hoe je dit kunt herkennen, zodat je de oplichters in het vervolg te slim af bent.
Lees verder

Dit kan je helpen om financieel onafhankelijk te worden

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een mooi moment om stil te staan bij financiële onafhankelijkheid voor vrouwen (en mannen). Er zijn verschillende tips en adviezen om je financiële onafhankelijkheid te bevorderen. Ongeacht je leeftijd en of je een gezin hebt, samenwoont met je partner of vrijgezel bent. In dit blog lees je welke stappen kunt nemen.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens