Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Tips & Inspiratie

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Blog Overzicht

Blogs Overzicht

Hier lees je wekelijks nieuwe blogs over alles wat met sparen te maken heeft. We delen praktische informatie rondom het behalen van je spaardoelen door de verhalen en kennis van experts en mede-spaarders, die hun visie delen over diverse onderwerpen met betrekking tot persoonlijke financiën. Ontdek onze blogs met tips en inspiratie en maak sparen zo veilig, makkelijk, duurzaam én leuk mogelijk.

Blog list

Hoeveel kleedgeld in 2023 en hoeveel per leeftijd?

Het geven van kleedgeld aan je kinderen kan een belangrijke stap zijn in hun financiële opvoeding. Maar hoeveel kleedgeld is normaal in 2023? En wat geef je per leeftijd? In dit blog gaan we dieper in op deze vragen en bekijken we de verschillen tussen bijvoorbeeld een 12-jarige en een 17-jarige. We bieden ook praktische tips over hoe om te gaan met het geven van kleedgeld, zodat je kinderen leren budgetteren en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen aankopen.
Lees verder

Minder stress, meer besparen: Interview met Meryl over haar aankoopstrategie voor de feestdagen

Ben je al bezig met het plannen van je cadeau-inkopen voor de feestdagen of heb je nog geen idee waar je moet beginnen? Omdat wij jou willen helpen om het meeste uit je budget te halen, spraken we met Meryl, een enthousiaste shopster die elk jaar vroeg begint met het kopen van allerlei cadeaus voor de feestdagen.
Lees verder

Zo kom je Black Friday door zonder je spaarrekening te plunderen

Black Friday koopjes weerstaan kan voor sommigen moeilijk zijn, met als gevolg dat de spaarrekening vaak het onderspit delft. Je hard verdiende euro’s geef je natuurlijk het liefst uit aan dingen die je nodig hebt en waar je blij van wordt. Daarom helpen wij je in dit blog deze dagen van massaconsumptie doorstaan.
Lees verder

Kinderen en digitaal zakgeld: hoe ga je daar als ouder mee om?

Het digitale tijdperk heeft onze manier van leven drastisch veranderd, inclusief hoe we met geld omgaan. Dat geldt ook voor kinderen. Volgens recent onderzoek van het Nibud1 in 2023 is er een duidelijke verschuiving te zien in de manier waarop kinderen zakgeld ontvangen en geld uitgeven. Dit gebeurt namelijk steeds vaker digitaal.
Lees verder

Wat is de optimale financiële mix voor en tijdens je pensioen?

De optimale financiële mix tussen sparen en beleggen is op jonge leeftijd vaak anders dan wanneer je dichter bij je pensioen bent. Of dan wanneer je al met pensioen gegaan bent. Financieel Blogger Mr. FOB weet als geen ander hoe dat zit. Die kennis deelt hij graag met ons. Lees zijn blog en ontdek hoe de ideale financiële mix verandert met je leeftijd.
Lees verder

6 tips voor sparen en besparen voor de feestdagen

We kunnen er niet omheen draaien: de laatste maand van het jaar is vaak een dure. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om je hierop voor te bereiden. Eén van die dingen is om van tevoren te sparen en budgetteren.
Lees verder

Hoeveel zakgeld geef je vanaf welke leeftijd en waarom?

Kinderen leren de waarde van geld kennen wanneer ze zakgeld krijgen. Ze leren hoe ze moeten sparen, keuzes maken, budgetteren en vooruit plannen. Maar hoeveel zakgeld wordt er gemiddeld per leeftijd gegeven? En hoeveel kleedgeld? In dit blog geven we je een overzicht per leeftijdscategorie en handige tips om goed om te gaan met zak- en kleedgeld!
Lees verder

De 7 grootste cyberdreigingen waar je alert op moet zijn

Digitale veiligheid is van groot belang voor iedereen die gebruikmaakt van het internet. Daarom zetten organisaties en overheden wereldwijd in oktober de schijnwerpers op het belang van cyber security tijdens Cyber Security Awareness Month. Tijdens deze maand worden mensen bewust gemaakt van de digitale risico's die we dagelijks tegenkomen en wordt geprobeerd om kennis en tools aan te bieden zodat iedereen zich beter online kan beschermen.
Lees verder

Belastingvrij sparen in 2024: de belangrijkste veranderingen

Het belastinglandschap verandert voortdurend, en dat geldt ook voor de regels rondom belastingvrij sparen. In dit blog leggen we uit wat er gaat veranderen in 2024, hoeveel spaargeld je mag hebben zonder belasting te betalen en welke impact deze wijzigingen kunnen hebben op jouw financiële situatie.
Lees verder

Een gids voor online veiligheid: van sterke wachtwoorden tot phishing

Oktober is Cyber Security Maand, maar bij LeasePlan Bank is jouw online veiligheid het hele jaar door een prioriteit. In een tijd waarin we meer dan ooit online zijn, is het cruciaal om waakzaam te zijn over onze digitale veiligheid. Daarom hebben we een aantal cruciale blogs op een rij gezet die je kunnen helpen je digitale leven veiliger te maken.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens