Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Tips & Inspiratie

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Blog Overzicht

Blogs Overzicht

Hier lees je wekelijks nieuwe blogs over alles wat met sparen te maken heeft. We delen praktische informatie rondom het behalen van je spaardoelen door de verhalen en kennis van experts en mede-spaarders, die hun visie delen over diverse onderwerpen met betrekking tot persoonlijke financiën. Ontdek onze blogs met tips en inspiratie en maak sparen zo veilig, makkelijk, duurzaam én leuk mogelijk.

Blog list

Sparen VS Crypto

In de Sparen VS serie onderzoeken we verschillende mogelijkheden om aan je financiële toekomst te bouwen, en hoe deze zich verhouden tot sparen. In deze aflevering: Sparen VS Crypto! In deze eerste aflevering van Sparen VS gaat onze presentator Mark Welzenis op onderzoek uit naar deze cryptomarkt.
Lees verder

Crypto of toch maar sparen?

Wat maakt crypto nu zo aantrekkelijk en wat zijn de 4 psychologische aspecten die ervoor zorgen dat het lastig is om verstandig met crypto om te gaan? In dit blog legt Financieel Psycholoog Anne Abbenes de psychologie achter crypto uit zodat je zelf tot een gezonde financiële mix kunt komen.
Lees verder

Het wilde crypto-westen

De cryptomarkt is het wilde westen van deze tijd. Ongereguleerd en vol met pioniers is de cryptomarkt een plek waar een crypto-cowboy goed kan boeren. Maar het is ook een gevaarlijke markt, waar je goed moet weten wat je doet. De struikrovers liggen namelijk overal op de loer om onwetende investeerders hun muntjes afhandig te maken.

Om deze gevaren in kaart te brengen spreken we Maarten Bevers, Information Security & Data Protection Officer (ISDPO) bij LeasePlan Bank.
Lees verder

Kijkje in mijn Spaarbrein - Sven

De 28-jarige Sven besteedt zijn geld het liefst aan belevenissen om herinneringen te maken. Zijn spaardoel is dan ook de ultieme belevenis: een wereldreis maken op zijn eigen boot. In dit spaarportret lees je hoe hij zijn droom probeert te verwezenlijken.
Lees verder

Cash stuffing: de terugkeer van het enveloppensysteem?

Geld bewaren in spaarvarkens, onder de bank of in oude sokken: deze traditionele spaarmethoden zijn de afgelopen jaren flink afgenomen. Met ‘cash stuffing' maakt het ouderwetse sparen nu een comeback in Nederland, vooral onder gebruikers van social media. Er circuleren steeds meer how-to video's, waardoor een heel nieuw bewustzijn over geld ontstaat - vooral onder de jongere generatie. Maar wat zit er achter en is dit wel zo’n slimme manier om met je financiën om te gaan?
Lees verder

Zo vul je je spaarrekening zonder dat je het doorhebt

Als vanzelf sparen. Op deze 11 manieren spaar je bijna zonder dat je er erg in hebt. En dan is je spaardoel zó bereikt.
Lees verder

7 populaire dingen om voor te sparen en wat ze kosten

Nederlanders houden van sparen. 76% van de Nederlanders spaart, waarvan 42% een vast bedrag spaart van doorgaans €250 per maand. Dat blijkt uit cijfers van het Nibud. De redenen om te sparen verschillen van persoon tot persoon. Terwijl de één al aan de toekomst denkt en geld opzij zet voor de oude dag, geeft de ander er de voorkeur aan te genieten van het hier en nu en investeert in herinneringen of materiële zaken. Maar wat zijn populaire spaardoelen van Nederlanders? We zetten ze voor je op een rij.
Lees verder

Nieuw pensioenstelsel uitgelegd: wat betekent het voor mij?

De nieuwe regels rondom het pensioen komen eraan. Dit nieuwe pensioenstelsel kan een grote verandering teweegbrengen in de manier waarop gepensioneerden toegang krijgen tot hun fondsen. Maar jij kan misschien al profiteren van de nieuwe regels die meer flexibiliteit bieden bij het beheer van je pensioenbeleggingen. In dit blog lees je wat de veranderingen voor jou als spaarder kunnen betekenen.
Lees verder

Past Deposito sparen bij mij?

Een termijndeposito is een populaire manier van sparen voor de toekomst. Omdat de depositorente en looptijd vooraf bekend zijn, weet je precies waar je aan toe bent. . In dit blog leggen we uit waar je op moet letten bij het openen van een deposito en hoe je bepaalt wat de beste keuze voor je is.
Lees verder

Kijkje in mijn spaarbrein: Nadine

"Het verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid op reis moet niet langer alleen een droom blijven, maar kan ik met een camperbusje realiseren!"
Nadine droomt ervan om met een camperbus te reizen. Nog even sparen en dan kan ze het camperbusje ombouwen. Lees hier hoe ze voor deze spaardroom spaart.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens