Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging
Inloggen

Blog

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

  • Alle
  • Duurzaamheid
  • Veiligheid
  • Sparen

Blog list

Wereldspaardag 2021

Vroeger werd Wereldspaardag uitgebreid gevierd. Ouderen kennen deze traditie wellicht nog uit hun kindertijd: het zakgeld, de heitjes-voor-karweitjes en het verjaardagsgeld waar je lang van had gespaard, bracht je naar de bank en werd op je spaarboekje gestort. Weet je wanneer Wereldspaardag werd bedacht?
Lees verder

Bespaartips voor de feestdagen

In de aanloop naar de feestdagen komen veel mensen in een spagaat te zitten. Moeten we geld sparen óf maken we juist gebruik van de aantrekkelijke Black Friday aanbiedingen?
Lees verder

Kijkje in mijn Spaarbrein - Sanne

Iedereen heeft een Spaarbrein, en het werkt bij iedereen net weer een beetje anders. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar verschillende inspirerende manieren van hoe echte mensen sparen en met geld omgaan. Hier een kijkje in het Spaarbrein van de 24-jarige Sanne.
Lees verder

World Dream Day - De dag voor je dromen

Leef je droom! Een inhoudsloos cliché? Of toch een wijze levensles, die nu misschien wel belangrijker is dan ooit. Het is iets dat zo gemakkelijk gezegd wordt en toch zo moeilijk uit te voeren lijkt. Wat zijn je dromen eigenlijk? Je eigen huis bouwen, de wereld rondreizen of een veilig pensioen opbouwen? Is dat realistisch of is het te mooi om waar te zijn? Iedereen bepaalt voor zichzelf een spaardoel. Van de nieuwe wasmachine, naar de nieuwe droomauto, naar het vakantiehuis. Weet je nog waar je voor wilde sparen?
Lees verder
Bank voor de Klas 2021

Bank voor de Klas 2021

Bank voor de klas is een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging van Banken en 17 Nederlandse banken voor financiële educatie in het basisonderwijs. Dit jaar viert het programma het 10-jarige jubileum. Het programma start elk jaar tijdens de landelijke week van het geld, dit jaar 22 t/m 26 maart. Vanwege de corona maatregelen en de impact daarvan op het basisonderwijs, leerkrachten en kinderen, was de 2021-editie van Bank voor de klas anders dan de voorgaande jaren. De gastlessen waren helemaal online en werden dit jaar niet alleen tijdens de week van het geld gegeven, maar ook daarna.
Lees verder

Duurzaam en transparant sparen: hoe je spaargeld het milieu ten goede komt

Het thema duurzaamheid is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. En iedereen draagt zijn of haar steentje bij op een eigen manier. Zo zie je dat sommige mensen er bewust voor kiezen om geen vlees meer te eten en zo hun footprint te verkleinen, anderen gaan op zoek naar duurzame energiebronnen of maken hun huis CO2 neutraal. Niemand kijk meer op van zonnepanelen op een woonhuis, een elektrische auto voor de deur of minimalistisch leven. Deze duurzame keuzes zijn niet alleen maar fantastisch voor onze toekomst, maar ook voor je bankrekening!
Lees verder

Gastblog door Eef van Opdorp: juist nu is het belangrijk om te sparen

Corona heeft grote impact op het spaargedrag van Nederlanders. De één moet z’n buffer juist aanspreken terwijl de ander juist méér gaat sparen. Wat is nu wijsheid: sparen, beleggen of aflossen? We vroegen financieel specialist Eef van Opdorp - bekend als budgetcoach in diverse tv-programma’s – naar haar blik op sparen in coronatijd.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens