Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Tips & Inspiratie

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Blog Overzicht

Blogs Overzicht

Hier lees je wekelijks nieuwe blogs over alles wat met sparen te maken heeft. We delen praktische informatie rondom het behalen van je spaardoelen door de verhalen en kennis van experts en mede-spaarders, die hun visie delen over diverse onderwerpen met betrekking tot persoonlijke financiën. Ontdek onze blogs met tips en inspiratie en maak sparen zo veilig, makkelijk, duurzaam én leuk mogelijk.

Blog list

Kijkje in mijn spaarbrein: Hetty

“Veel van mijn geld gaat naar ervaringen en het verrijken van de geest, en minder naar het verrijken van de spaarrekening”.

Ontdek Hetty's spaarverhaal: een 62-jarige die worstelt met sparen terwijl ze navigeert door carrièreveranderingen en gezondheidsuitdagingen.
Lees verder

Voorjaarsschoonmaak: Financiën op orde krijgen

Het is weer tijd voor de traditionele lenteschoonmaak! Dat kan ook een positief effect hebben op je spaargeld. Met de juiste trucs kun je namelijk heel wat geld besparen als je niet alleen je huis, maar ook je financiën op orde brengt. In dit blog leggen we je uit hoe je de bezem door je geldzaken haalt.
Lees verder

Extra op je hypotheek aflossen of geld sparen?

In dit blog gaat Mr. FOB deze uitdaging aan en probeert er achter te komen: kun je beter sparen of extra op je hypotheek aflossen? Welke strategie uiteindelijk voordeliger is hangt van veel factoren af, niet de minste de rente die je op de lening betaalt of op je spaargeld ontvangt.
Lees verder

Loud Budgeting: hoe openheid over geld jou kan helpen sparen

Heb je het gevoel dat praten over geldzaken een taboe is? Het is tijd om dat te veranderen met een nieuwe, openhartige benadering: Loud Budgeting! Benieuwd hoe juist wél praten over geld je kan helpen om je spaardoelen te bereiken?
Lees verder

Vrouwen en financiën: de weg naar onafhankelijkheid

Financiële onafhankelijkheid voor vrouwen is niet alleen een gewenst doel om na te streven, maar een noodzaak. Het gaat niet alleen om de mogelijkheid voor vrouwen om voor zichzelf te kunnen zorgen, maar ook om de mogelijkheid om je eigen leven op jouw voorwaarden vorm te geven.
Lees verder

Tips voor jouw belastingaangifte over 2023

Het is weer die tijd van het jaar: de belastingaangifte staat voor de deur. Maar geen zorgen, met een beetje voorbereiding en kennis kun je dit klusje niet alleen goed klaren, maar misschien zelfs wat voordelen eruit slepen. Hier zijn onze tips om het meeste uit je belastingaangifte over 2023 te halen.
Lees verder

Kijkje in mijn spaarbrein: Selina

"Zuinig zijn en sparen was noodzakelijk, al was het soms moeilijk. Af en toe deden we leuke dingen, mede mogelijk gemaakt door onze spaardiscipline."

Ontdek in dit inspirerende interview hoe Selina, een creatieve tekstschrijver en auteur, spaart voor haar droomreis met het gezin naar Amerika.
Lees verder

Het verschil tussen nominale en effectieve rente: een duidelijke uitleg

Heb je ooit nagedacht over hoe de rente op je spaarrekening echt werkt? Veel mensen weten dat ze rente krijgen, maar het is niet altijd duidelijk wat de termen 'nominale rente' en 'effectieve rente' betekenen. In dit blog leggen we het verschil tussen deze twee uit, en laten we zien hoe dit van invloed is op je spaargeld.
Lees verder

Financieel verdelen en plannen met je partner

Voor sommigen is het nooit het perfecte moment om een essentieel onderwerp in elke relatie aan te snijden: de financiën. Maar ga dat gesprek wel aan met je partner. Geld kan namelijk makkelijk een wig vormen in elke relatie. Open communicatie en duidelijke afspraken over geld kunnen een relatie echter versterken en helpen om gezamenlijke dromen te realiseren. Geldzaken zouden geen taboe moeten zijn, zeker niet als je samenwoont en de huishoudelijke financiën (evenals natuurlijk elkanders hart) deelt.
Lees verder

Financieel gezond worden als jongvolwassene: waar begin je?

Als jongvolwassene betekent vrijheid en nieuwe ervaringen ook geconfronteerd worden met uitdagende geldzaken. Instabiel inkomen, impulsaankopen, leningen... klinkt het bekend? Je bent niet alleen! Maar maak je geen zorgen! We hebben voor alle jongvolwassenen een concreet stappenplan voor een gezondere bankrekening.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens