Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Tips & Inspiratie

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Blog Overzicht

Blogs Overzicht

Hier lees je wekelijks nieuwe blogs over alles wat met sparen te maken heeft. We delen praktische informatie rondom het behalen van je spaardoelen door de verhalen en kennis van experts en mede-spaarders, die hun visie delen over diverse onderwerpen met betrekking tot persoonlijke financiën. Ontdek onze blogs met tips en inspiratie en maak sparen zo veilig, makkelijk, duurzaam én leuk mogelijk.

Blog list

Sparen voor de studie van je kind

Je wilt dat de studietijd van je kind een fantastische periode is. Een studie kiezen is één ding. Er komt nog heel wat meer bij kijken, niet in de laatste plaats kosten. Als je ruimte hebt om te sparen is dat een verstandige keuze.
Lees verder

Laat je niet aan de haak slaan door Phishing!

Phishing is een succesvolle aanvalsmethode van criminelen, omdat ze inspelen op menselijke gewoonten. Zo proberen ze u te verleiden met aantrekkelijke deals of andere lokkertjes. In dit blog legt LeasePlan Bank's Security & Data Protection Officer uit waar je bedacht op moet zijn.
Lees verder

Zo kom je Black Friday door zonder je spaarrekening te plunderen

Black Friday koopjes weerstaan kan voor sommigen moeilijk zijn, met als gevolg dat de spaarrekening vaak het onderspit delft. Je hard verdiende euro’s geef je natuurlijk het liefst uit aan dingen die je nodig hebt en waar je blij van wordt. Daarom helpen wij je in dit blog deze dagen van massaconsumptie doorstaan.
Lees verder

Hoeveel mag je belastingvrij sparen in 2022 en 2023?

Tot welk bedrag mag je in 2022 en 2023 belastingvrij sparen? ▶ Waarom en wanneer moet je belasting betalen over je spaargeld? → Wij geven antwoord
Lees verder

Zo voorkomen we samen fraude

Om fraude te voorkomen binnen de bankensector hebben we te maken met veel regels, controles en procedures. Die zijn er voor goede reden. Onze Compliance Officer Reesja Basarat legt uit wat LeasePlan Bank doet tegen fraude en wat je zelf kunt doen.
Lees verder

Onze beste spaartips om slim met geld om te gaan

Op maandag 31 oktober is het World Savings Day (Wereldspaardag). Voor ons een mooi moment om terug te blikken op de tips en inspiratie over slim sparen en besparen die wij dit jaar met je hebben gedeeld. Zo weet je hoeveel je per maand moet sparen voor je spaardoel, wordt je spaarkennis vergroot en kun je op een gemakkelijke manier je spaardromen verwezenlijken.
Lees verder

Kijkje in ons spaarbrein- Steven en Andrea

Steven (31) en Andrea (29) geven ons een kijkje in hun spaarbrein, hoe zij tegen sparen aankijken en wat hun spaarstrategie is. Sinds kort zijn Steven en Andrea verloofd. Dat betekent dat er flink gespaard wordt want naast de bruiloft hebben ze ook allebei persoonlijke spaardoelen. Reden genoeg om hun spaarboekje te openen en ons een inkijkje te geven.
Lees verder

Sparen en besparen voor de feestdagen? Start daar nu al mee

We kunnen er niet omheen draaien: de laatste maand van het jaar is vaak een dure. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om je hierop voor te bereiden. Eén van die dingen is om van tevoren te sparen en budgetteren.
Lees verder

Op publieke wifi zijn je gegevens ook publiek

In dit blog geeft Maarten Bevers, Information Security Officer & Data Protection Officer bij LeasePlan Bank, duidelijkheid over de risico’s van publieke wifi en de voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen.
Lees verder

Het huishoudboekje geeft overzicht en is nog altijd actueel

Door de stijgende inflatie en torenhoge energieprijzen is het juist nu in deze roerige tijden een goed idee om een huishoudboekje bij te houden. Als je dit slim aanpakt, kan je aan het eind van de maand ook nog wat geld overhouden om te sparen.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens