Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging
Inloggen

Blog

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

  • Alle
  • Duurzaamheid
  • Veiligheid
  • Sparen

Blog list

World Dream Day - De dag voor je dromen

Leef je droom! Een inhoudsloos cliché? Of toch een wijze levensles, die nu misschien wel belangrijker is dan ooit. Het is iets dat zo gemakkelijk gezegd wordt en toch zo moeilijk uit te voeren lijkt. Wat zijn je dromen eigenlijk? Je eigen huis bouwen, de wereld rondreizen of een veilig pensioen opbouwen? Is dat realistisch of is het te mooi om waar te zijn? Iedereen bepaalt voor zichzelf een spaardoel. Van de nieuwe wasmachine, naar de nieuwe droomauto, naar het vakantiehuis. Weet je nog waar je voor wilde sparen?
Lees verder
Bank voor de Klas 2021

Bank voor de Klas 2021

Bank voor de klas is een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging van Banken en 17 Nederlandse banken voor financiële educatie in het basisonderwijs. Dit jaar viert het programma het 10 jarige jubileum. Het programma start elk jaar tijdens de landelijke week van het geld, dit jaar 22 t/m 26 maart. Vanwege de corona maatregelen en de impact daarvan op het basisonderwijs, leerkrachten en kinderen, was de 2021-editie van Bank voor de klas anders dan de voorgaande jaren. De gastlessen waren helemaal online en werden dit jaar niet alleen tijdens de week van het geld gegeven, maar ook daarna.
Lees verder

Duurzaam en transparant sparen: hoe je spaargeld het milieu ten goede komt

Het thema duurzaamheid is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. En iedereen draagt zijn of haar steentje bij op een eigen manier. Zo zie je dat sommige mensen er bewust voor kiezen om geen vlees meer te eten en zo hun footprint te verkleinen, anderen gaan op zoek naar duurzame energiebronnen of maken hun huis CO2 neutraal. Niemand kijk meer op van zonnepanelen op een woonhuis, een elektrische auto voor de deur of minimalistisch leven. Deze duurzame keuzes zijn niet alleen maar fantastisch voor onze toekomst, maar ook voor je bankrekening!
Lees verder

Gastblog door Eef van Opdorp: juist nu is het belangrijk om te sparen

Corona heeft grote impact op het spaargedrag van Nederlanders. De één moet z’n buffer juist aanspreken terwijl de ander juist méér gaat sparen. Wat is nu wijsheid: sparen, beleggen of aflossen? We vroegen financieel specialist Eef van Opdorp - bekend als budgetcoach in diverse tv-programma’s – naar haar blik op sparen in coronatijd.
Lees verder

Staycation: dichtbij huis genieten

De coronacrisis duurt inmiddels al maanden en vraagt veel van ons allemaal. Juist daarom kan het belangrijk zijn om tot rust te komen door middel van een welverdiende zomervakantie. Maar hoe pak je dat aan in deze tijd? Voel je je niet prettig om het vliegtuig te pakken maar wil je wel het gevoel hebben ‘even weg’ te zijn? Kies dan voor een staycation! In deze blog komen 2 bestemmingen aan bod die in de smaak zullen vallen bij zowel strandliefhebbers als avonturiers. Het mooie is dat je waarschijnlijk ook geld over zult houden wat je normaliter aan je reis kwijt was geweest.
Lees verder
wachtwoord wijzigen

Zo kies je een sterk wachtwoord

Het instellen van sterke wachtwoorden is enorm belangrijk en omvat een proces wat zeer secuur moet gebeuren. Je hebt dit waarschijnlijk al velen malen eerder gehoord, maar het is belangrijk hier ook echt naar te handelen. Er kan niet vaak genoeg benadrukt worden, dat je geen complete en bekende woorden en/of getallenreeksen moet gebruiken.
Lees verder

10 jaar LeasePlan Bank!

LeasePlan Bank bestaat 10 jaar en daar zijn we trots op. In die tijd hebben we onze meer dan 235.000 klanten een spaarbedrag van 8,8 miljard euro opgebouwd!
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens