Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging
Inloggen

Blog

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

  • Alle
  • Sparen
  • Inspiratie
  • Duurzaamheid
  • Veiligheid

Blog list

Dit is waarom het slim is om een buffer te hebben en hoeveel spaargeld je daarvoor nodig hebt

Hoeveel spaargeld heb ik als buffer nodig?

Onvoorziene kosten kunnen een grote financiële domper zijn. Helemaal wanneer het om een hoog bedrag gaat dat je binnen korte tijd dient te betalen. Het hebben van een spaarbuffer geeft rust en zekerheid wanneer je mobiel stuk is, je wasmachine het ineens niet meer doet, je auto gerepareerd moet worden of je voor andere onverwachte uitgaven komt te staan. Het verschilt per persoon hoeveel geld je nodig hebt voor een gezonde buffer. In dit blog helpen we je met het bepalen van de hoogte van je buffer en het behalen van dit spaardoel. Dat geeft financiële stabiliteit!
Lees verder
Sparen voor een motor & een woning - Een kijkje in het Spaarbrein van Sebastiaan

Kijkje in mijn Spaarbrein - Sebastiaan

Iedereen heeft een Spaarbrein, en het werkt bij iedereen net weer een beetje anders. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar verschillende inspirerende manieren van hoe echte mensen sparen en met geld omgaan. Hier een kijkje in het Spaarbrein van de 25-jarige Sebastiaan.
Lees verder
Sparen voor een keuken - Een kijkje in het Spaarbrein van de 43-jarige Marinel.

Kijkje in mijn Spaarbrein - Marinel

Iedereen heeft een Spaarbrein, en het werkt bij iedereen net weer een beetje anders. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar verschillende inspirerende manieren van hoe echte mensen sparen en met geld omgaan. Hier een kijkje in het Spaarbrein van de 43-jarige Marinel.
Lees verder
VrijeMeid - Geld besparen in 2022

Interview met de Vrije Meid: tips om geld te sparen en besparen in 2022

Staat ‘geld besparen’ ook al op jouw lijstje met goede voornemens voor dit jaar? Misschien heb je ‘m vaker aan het einde van een jaar opgeschreven, maar is dat (be)sparen niet helemaal lekker gelukt. Dat wat je ook probeert, het elke maand voelt alsof je geld als sneeuw voor de zon is verdwenen... Maar geef de hoop niet op. Suzanne van Duijn, oprichtster van Vrije Meid, geeft je in dit blog namelijk allerlei praktische tips over hoe jij je financiële doel(en) in 2022 wél kunt halen. We spraken haar over de voordelen van automatisch sparen, je cijfers onder de loep leggen en over nog meer goede adviezen.
Lees verder
Sparen voor een boerderij - Een kijkje in het Spaarbrein van Sanne

Kijkje in mijn Spaarbrein - Sanne

Iedereen heeft een Spaarbrein, en het werkt bij iedereen net weer een beetje anders. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar verschillende inspirerende manieren van hoe echte mensen sparen en met geld omgaan. Hier een kijkje in het Spaarbrein van de 24-jarige Sanne.
Lees verder
reflecteren op 2021

Financieel reflecteren op 2021

Naast een maand vol van familiefeesten, is december ook altijd een moment voor reflectie op het afgelopen jaar. Op een of andere manier zorgen de donkere dagen ervoor, dat je als vanzelf stilstaat en overdenkt waar je staat, hoe je daar kwam en waar je naar toe wilt. Ook op het gebied van je financiën!
Lees verder

Interview met The Happy Financial: Tips voor de feestdagen

Is december voor jou vaak ook zo’n dure maand? Voor Sinterklaas, Kerst en Oudejaarsavond maak je kosten die je anders niet zou hebben. En niet alleen voor de cadeaus, maar ook voor de versiering, etentjes en misschien wel een nieuwe outfit. In dit blog lees je praktische tips over budgetteren, inkopen doen en hoe je impulsaankopen kunt voorkomen.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens