Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Tips & Inspiratie

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Blog Overzicht

Blogs Overzicht

Hier lees je wekelijks nieuwe blogs over alles wat met sparen te maken heeft. We delen praktische informatie rondom het behalen van je spaardoelen door de verhalen en kennis van experts en mede-spaarders, die hun visie delen over diverse onderwerpen met betrekking tot persoonlijke financiën. Ontdek onze blogs met tips en inspiratie en maak sparen zo veilig, makkelijk, duurzaam én leuk mogelijk.

Blog list

Sparen voor vakantie: Zo zet je je vakantiegeld slim in voor je droomreis

Met een beetje slim sparen zet je genoeg geld apart voor een onvergetelijke reis. Helemaal als je de krachten bundelt met je vrienden! Lees snel verder voor bespaartips en inspiratie om het sparen (samen) makkelijker te maken. En wie weet wordt die vakantie naar een zonnig oord, avontuurlijke roadtrip of verre reis al gauw werkelijkheid.
Lees verder

De evolutie van wachtwoorden

Wachtwoorden zijn zo ongeveer hét fundament van digitale beveiliging geworden, maar wanneer begon dit alles? LeasePlan Bank's Maarten Bevers weet alles van databeveiliging en legt uit waar wachtwoorden vandaan komen en hoe je een goed wachtwoord kiest.
Lees verder

Kijkje in mijn spaarbrein: Charles

In dit spaarportret duiken we in het leven en de spaargewoonten van Charles, een 37-jarige sales professional met een passie voor muziek, boeken en reizen. Met zijn doordachte budgetteringsstrategieën en duidelijke financiële doelen laat hij zien dat sparen geen kwestie is van grote offers brengen, maar vooral slimme keuzes maken, bijvoorbeeld in de supermarkt. Van bulkinkopen tot seizoensgebonden winkelen; ontdek hoe Charles maandelijks tussen de €750 en €1.000 spaart zonder concessies te doen aan zijn levensstijl.
Lees verder

Deze tweedehands spullen leveren het meeste geld op!

Heb je spullen die je niet meer gebruikt? Doe ze voor een mooie prijs van de hand!. In dit blog delen we welke tweedehands spullen het meeste geld kunnen opleveren. Lees verder en ontdek hoe je van jouw overtollige items kunt profiteren!
Lees verder

Het gevaar van een schuldencyclus (en hoe je het doorbreekt)

Als de rekeningen zich opstapelen en je niet meer weet waar je moet beginnen zit je gevangen in een schuldencyclus. In dit blog leggen we uit wat je kunt doen om een schuldencyclus te voorkomen of te doorbreken.
Lees verder

De €1 regel: Elke dag sparen en bewuster kopen

Dat de verleiding om dingen te kopen en geld uit te geven voortdurend op de loer ligt in het dagelijkse leven hoeven we vast niet toe te lichten. Meestal leiden vooral spontane acties vaak tot slechte aankopen: we geven geld uit aan dingen die we niet perse nodig hebben. Maar er is een mentaal bruggetje dat je kan helpen jezelf te behoeden voor een (impulsieve) spijt aankoop: De €1 regel!
Lees verder

Kijkje in mijn spaarbrein: Hetty

“Veel van mijn geld gaat naar ervaringen en het verrijken van de geest, en minder naar het verrijken van de spaarrekening”.

Ontdek Hetty's spaarverhaal: een 62-jarige die worstelt met sparen terwijl ze navigeert door carrièreveranderingen en gezondheidsuitdagingen.
Lees verder

Voorjaarsschoonmaak: Financiën op orde krijgen

Het is weer tijd voor de traditionele lenteschoonmaak! Dat kan ook een positief effect hebben op je spaargeld. Met de juiste trucs kun je namelijk heel wat geld besparen als je niet alleen je huis, maar ook je financiën op orde brengt. In dit blog leggen we je uit hoe je de bezem door je geldzaken haalt.
Lees verder

Extra op je hypotheek aflossen of geld sparen?

In dit blog gaat Mr. FOB deze uitdaging aan en probeert er achter te komen: kun je beter sparen of extra op je hypotheek aflossen? Welke strategie uiteindelijk voordeliger is hangt van veel factoren af, niet de minste de rente die je op de lening betaalt of op je spaargeld ontvangt.
Lees verder

Loud Budgeting: hoe openheid over geld jou kan helpen sparen

Heb je het gevoel dat praten over geldzaken een taboe is? Het is tijd om dat te veranderen met een nieuwe, openhartige benadering: Loud Budgeting! Benieuwd hoe juist wél praten over geld je kan helpen om je spaardoelen te bereiken?
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens