Inspiratie, tips en meer

Blog

In onze blogs vindt u handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Blog list

Pas op, laat je niet spoofen!

Het is steeds vaker in het nieuws: spoofing. Criminelen doen zich voor als iemand anders - bijvoorbeeld een bankmedewerker - en proberen zo geld te stelen. Herken de signalen en voorkom dat het jou overkomt.
Lees verder

Gastblog door Eef van Opdorp: juist nu is het belangrijk om te sparen

Corona heeft grote impact op het spaargedrag van Nederlanders. De één moet z’n buffer juist aanspreken terwijl de ander juist méér gaat sparen. Wat is nu wijsheid: sparen, beleggen of aflossen? We vroegen financieel specialist Eef van Opdorp - bekend als budgetcoach in diverse tv-programma’s – naar haar blik op sparen in coronatijd.
Lees verder

Staycation: dichtbij huis genieten

De coronacrisis duurt inmiddels al maanden en vraagt veel van ons allemaal. Juist daarom kan het belangrijk zijn om tot rust te komen door middel van een welverdiende zomervakantie. Maar hoe pak je dat aan in deze tijd? Voel je je niet prettig om het vliegtuig te pakken maar wil je wel het gevoel hebben ‘even weg’ te zijn? Kies dan voor een staycation! In deze blog komen 2 bestemmingen aan bod die in de smaak zullen vallen bij zowel strandliefhebbers als avonturiers. Het mooie is dat je waarschijnlijk ook geld over zult houden wat je normaliter aan je reis kwijt was geweest.
Lees verder

Zo kies je een sterk wachtwoord

Het instellen van sterke wachtwoorden is enorm belangrijk en omvat een proces wat zeer secuur moet gebeuren. Je hebt dit waarschijnlijk al velen malen eerder gehoord, maar het is belangrijk hier ook echt naar te handelen. Er kan niet vaak genoeg benadrukt worden, dat je geen complete en bekende woorden en/of getallenreeksen moet gebruiken.
Lees verder

Goede spaarvoornemens volhouden

Veel Nederlanders starten het nieuwe jaar met nieuwe goede voornemens. Zoals het voornemen om (meer) te gaan sparen. Maar volhouden…Dat is knap lastig. Daarover gaat dit blog. Met tips en tricks om het vol te houden.
Lees verder

Inspirerende verhalen van échte spaarhelden

Sparen saai? Niet volgens deze Spaarhelden! In deze nieuwe miniserie delen fanatieke spaarders hun verhaal. Ontdek hoe zij sparen om hun dromen en ambities waar te maken. Daarnaast geven ze waardevolle tips hoe jij jouw spaardoelen kunt behalen, hoe groot of klein ze ook zijn.
Lees verder

Zo duurzaam kan sparen zijn

Door te sparen bij LeasePlan Bank draag je bij aan een groenere toekomst. Een deel van het spaargeld wordt namelijk geïnvesteerd in elektrische auto’s en meer oplaadpunten. Zo zorgt jouw spaargeld uiteindelijk ook voor het terugdringen van uitstoot. Hoe dat in zijn werk gaat? We vroegen het aan Mathijs van der Goot, Global Lead Electric Vehicles bij LeasePlan Corporation.
Lees verder

Gastblog: Waar spaar jij voor in 2030?

Zelfrijdende auto’s, robots, een retourtje naar de maan... Er staan ons grote veranderingen te wachten in de toekomst. Maar wat zijn eigenlijk de gevolgen voor onze spaardoelen? Peter van der Wel, futuroloog en econoom deelt zijn blik met ons.
Lees verder

Maak je leven digitaal makkelijker

Bij LeasePlan Bank zijn we gek op digitaal gemak. Logisch natuurlijk, als 100% online bank. Daarom delen we graag wat handige tools en apps die je leven nét even wat makkelijker maken. Zodat je slimmer met je geld en tijd kan omgaan.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens