Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Tips & Inspiratie

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Blog Overzicht

Blogs Overzicht

Hier lees je wekelijks nieuwe blogs over alles wat met sparen te maken heeft. We delen praktische informatie rondom het behalen van je spaardoelen door de verhalen en kennis van experts en mede-spaarders, die hun visie delen over diverse onderwerpen met betrekking tot persoonlijke financiën. Ontdek onze blogs met tips en inspiratie en maak sparen zo veilig, makkelijk, duurzaam én leuk mogelijk.

Blog list

Tips voor jouw belastingaangifte over 2023

Het is weer die tijd van het jaar: de belastingaangifte staat voor de deur. Maar geen zorgen, met een beetje voorbereiding en kennis kun je dit klusje niet alleen snel klaren, maar misschien zelfs wat voordelen eruit slepen. Hier zijn onze tips om het meeste uit je belastingaangifte over 2023 te halen.
Lees verder

Het verschil tussen nominale en effectieve rente: een duidelijke uitleg

Heb je ooit nagedacht over hoe de rente op je spaarrekening echt werkt? Veel mensen weten dat ze rente krijgen, maar het is niet altijd duidelijk wat de termen 'nominale rente' en 'effectieve rente' betekenen. In dit blog leggen we het verschil tussen deze twee uit, en laten we zien hoe dit van invloed is op je spaargeld.
Lees verder

Financieel verdelen en plannen met je partner

Voor sommigen is het nooit het perfecte moment om een essentieel onderwerp in elke relatie aan te snijden: de financiën. Maar ga dat gesprek wel aan met je partner. Geld kan namelijk makkelijk een wig vormen in elke relatie. Open communicatie en duidelijke afspraken over geld kunnen een relatie echter versterken en helpen om gezamenlijke dromen te realiseren. Geldzaken zouden geen taboe moeten zijn, zeker niet als je samenwoont en de huishoudelijke financiën (evenals natuurlijk elkanders hart) deelt.
Lees verder

Financieel gezond worden als jongvolwassene: waar begin je?

Als jongvolwassene betekent vrijheid en nieuwe ervaringen ook geconfronteerd worden met uitdagende geldzaken. Instabiel inkomen, impulsaankopen, leningen... klinkt het bekend? Je bent niet alleen! Maar maak je geen zorgen! We hebben voor alle jongvolwassenen een concreet stappenplan voor een gezondere bankrekening.
Lees verder

De eerste stappen naar FIRE

FIRE staat voor Financial Independence Retire Early. Oftewel, financieel onafhankelijk worden en je tijd besteden aan datgene wat je écht belangrijk vindt. Voor de meesten van ons is dat niet het moeten werken, al mag het wel. In dit blog legt Mr FOB uit hoe je zelf aan je eigen FIRE-reis kunt beginnen.
Lees verder

Welke digitale voetsporen laat jij achter?

Deze week is het International Privacy Week. Het is daarom goed om aandacht te besteden aan de sporen die we online achterlaten. Maarten Bevers, Information Security Officer bij LeasePlan Bank, vertelt ons meer over deze digitale voetafdrukken en hoe je jezelf kunt (blijven) beschermen van online spoorzoekers.
Lees verder

Kijkje in mijn spaarbrein: Alienke

Vandaag vertelt Alienke (64), werkzaam in de zorg, hoe zij ondanks uitdagingen haar spaardoelen realiseert en vooral waarde hecht aan mooie herinneringen. Ontdek het inspirerende verhaal van Alienke en lees snel verder!
Lees verder

Gelukkig nieuw (spaar)jaar! De 7 belangrijkste spaartips van vorig jaar op een rij

Het nieuwe jaar is aangebroken, een frisse start vol mogelijkheden en kansen. Bij LeasePlan Bank begrijpen we dat het realiseren van je financiële dromen geen sprint is, maar een marathon die vraagt om doorzettingsvermogen en slimme planning. Met kosten die blijven stijgen, kan sparen een uitdaging lijken. Daarom hebben wij speciaal voor jou een selectie gemaakt van de meest waardevolle spaartips van vorig jaar die je kunnen helpen om dit nieuwe jaar effectief aan te pakken.
Lees verder

Waarom je je 13e maand en vakantiegeld maandelijks zou moeten laten uitbetalen

Bij sommige werkgevers is het mogelijk om de 13e maand en vakantiegeld maandelijks uit te laten betalen. Maar waarom zou je dit doen? In deze blog leggen we uit waarom maandelijkse uitbetaling niet alleen flexibeler is, maar ook financieel aantrekkelijker kan zijn.
Lees verder

Belastingvrij sparen in 2024: de belangrijkste veranderingen

Het belastinglandschap verandert voortdurend, en dat geldt ook voor de regels rondom belastingvrij sparen. In dit blog leggen we uit wat er gaat veranderen in 2024, hoeveel spaargeld je mag hebben zonder belasting te betalen en welke impact deze wijzigingen kunnen hebben op jouw financiële situatie.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens