LeasePlan Bank nieuws
Up-to-date rentestanden en meer.

Nieuws

Lees hier al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en ons moederbedrijf LeasePlan Corporation N.V. 

News list

Spaarrente voor Flexibel Sparen ongewijzigd

1 oktober 2018
De variabele spaarrente voor oktober 2018 is 0,35% nominaal op jaarbasis. Hiermee blijft de spaarrente gelijk aan de spaarrente van september.

Bekijk hier al onze actuele rentetarieven.
Lees verder

LeasePlan samenwerking met Land Life Company

19 september 2018
Op de Global Climate Action Summit in San Francisco heeft LeasePlan Corporation N.V. een overeenkomst getekend  met Land Life Company. Om klanten van LeasePlan te helpen hun reizen CO2-neutraal te maken. LeasePlan Corporation N.V. is een wereldwijde leider in Car-as-a-Service. En Land Life Company is een toonaangevende onderneming voor natuurherstel.

Met dit partnerschap kunnen LeasePlan-klanten hun uitstoot snel en eenvoudig compenseren door het innovatieve herbebossingsprogramma van Land Life Company. Land Life Company is namelijk een leider in de duurzame en technologiegestuurde herbebossing van aangetast land in de EU en de VS.

LeasePlan heeft zich gecommitteerd aan het compenseren van de CO2-uitstoot van zijn werknemersvloot tot 2021. Het doel is dat het werknemerswagenpark van het bedrijf in 2021 volledig elektrisch zal zijn. LeasePlan richt zich ook op de netto-nulemissies in 2030 van de vloot die zij serviced. Dit bericht komt naar buiten terwijl zakelijke leiders elkaar ontmoeten in San Francisco om de volgende stappen in de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering te bespreken.
 
Lees hier ook het nieuwsbericht van LeasePlan Corporation N.V. (in het Engels).
Lees verder

Sparen voor later is ‘uit’

16 augustus 2018

Amsterdam, 16 augustus 2018 – Sparen voor de toekomst is niet meer van deze tijd. We geven ons geld het liefst direct uit, leven zorgeloos in het nu en we zien onze financiële toekomst rooskleurig in. Dit en meer blijkt uit recent onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door Ruigrok NetPanel in opdracht van LeasePlan Bank waarin het spaargedrag van Nederland, de psychologie hierachter en de houding ten opzichte van geld onder de loep genomen is. Een manier om onze impulsen te bedwingen blijkt het stellen van concrete spaardoelen. Iets leuks om voor te sparen in het vooruitzicht, helpt ons om geld opzij te leggen. Sterker nog het behalen van een spaardoel maakt negen op de tien Nederlanders vervolgens gelukkiger. Het einde van de vakantie is voor veel mensen het moment om dat nieuwe spaardoel vast te stellen.

Nederlander heeft concreet doel nodig als motivatie

Bij veel Nederlanders lijkt het sparen er met de paplepel te zijn ingegoten; van de ondervraagden heeft negen op de tien keurig een spaarpotje opgebouwd. Maar we sparen niet regelmatig, bij bijna twee derde varieert het bedrag dat per keer wordt weggezet. Ook het daadwerkelijke saldo op onze spaarrekening lijkt niet zo belangrijk, de grootste groep van de spaarders heeft maar 0 tot 5.000 euro spaargeld. Bovendien heeft 8% van de Nederlanders helemaal geen spaargeld. Dit spaargedrag is onder andere het gevolg van het feit dat een groot deel van de Nederlanders vooral “in het moment” willen leven en “nu willen genieten” (29%). Ze geven hun geld het liefst meteen uit en 'een gat in de hand' is voor hen een excuus om niet te sparen.

Daarnaast is de lage rentestand voor maar liefst 39% van de ondervraagden reden om niet te sparen. Het levert te weinig op, aldus deze groep.


Sparen voor de toekomst is uit

Dit zorgeloze spaargedrag, waarbij het geld vooral moet rollen, is mede te verklaren doordat de Nederlander de toekomst positief inziet. De helft van de Nederlanders denkt er over tien jaar financieel beter voor te staan. Deze roze bril wordt bovendien niet minder naarmate we ouder worden. Ruim de helft van de 45- tot 54-jarigen gelooft dat hij of zij er over tien jaar beter voor staat dan nu. Dit geldt zelfs voor een kwart van de mensen in de leeftijdscategorie van 55 tot 64 jaar. Nederlanders lijken zich dus geen zorgen te maken over toekomstige zorgkosten of mogelijke werkeloosheid. Sparen voor onze oude dag vinden we ook minder belangrijk, het staat 'slechts' op nummer vier in het lijstje met onze belangrijkste spaardoelen.


Doelgericht sparen maakt gelukkig

Dat millennials koplopers zijn op het gebied van leven in het 'nu', zal geen verrassing zijn. Bij de helft van hen is dit terug te zien in hun uitgavenpatroon. Ze hebben geld nodig om dromen waar te maken (46%) en vinden het kopen of beleven van dingen belangrijker dan een goed gevulde spaarrekening. Interessant is echter dat 62% van de millennials wel open staat om te sparen wanneer hij of zij een concreet spaardoel voor ogen heeft. En dat blijkt ook voor andere leeftijdsgroepen op te gaan. De ruime meerderheid van de Nederlanders geeft aan dat het helpt om iets leuks te hebben om naar uit te kijken. “Sterker nog vanuit de psychologie lijkt het voor mensen niet eens uit te maken of het een haalbaar doel is, als het maar concreet en stimulerend is. Mannen zijn hier nog meer bij gebaat dan vrouwen, omdat vooral zij zich laten leiden door impulsen en minder dan vrouwen bezig zijn met verantwoordelijk money management”, aldus Fred van Raaij, hoogleraar economische psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Het einde van de vakantieperiode en het ontvangen van vakantiegeld blijken populaire momenten om deze nieuwe spaardoelen te stellen.


Dromen verwezenlijken

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 37% van de Nederlanders maandelijks niet altijd rondkomt met hun inkomen. Deze groep loopt daardoor het risico op financiële problemen, vooral als ze geen buffer hebben. De behoefte om sparen leuk te maken blijkt dus extra relevant. "Anno 2018 gaat sparen over vrijheid, dromen verwezenlijken en vooruitkijken”, aldus Danny te Brinke, directeur van LeasePlan Bank. “Het onderzoek laat zien dat we weten hoe belangrijk sparen is, maar niet willen inleveren op de kwaliteit van het leven op dit moment. Wij vinden het belangrijk een rol te spelen in het verbeteren van de zelfredzaamheid van Nederland door spaardoelen op een makkelijke en plezierige manier bereikbaar te maken."
Over het onderzoek

In opdracht van LeasePlan Bank voerde Ruigrok NetPanel in juni 2018 een onafhankelijk onderzoek uit naar het spaargedrag van Nederland. In totaal namen meer dan 1.000 Nederlanders in de leeftijdscategorie van 18 tot 69 jaar deel aan het onderzoek, representatief naar geslacht, leeftijd en opleiding.

Lees verder

Halfjaar resultaten LeasePlan Corporation N.V.

7 augustus 2018

LeasePlan Corporation N.V. heeft haar resultaten over de eerste helft van 2018 bekend gemaakt.

U kunt deze hier bekijken.

LeasePlan Bank is een onderdeel van het wereldwijd opererende LeasePlan Corporation N.V.

Lees verder

Nieuwe productvoorwaarden per 13 juli 2018

13 juni 2018

Wij hebben onze productvoorwaarden aangepast. Deze treden in op woensdag 13 juli 2018 en zullen de huidige productvoorwaarden vervangen. Onze nieuwe productvoorwaarden kunt u hier downloaden. Wij hebben de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • Naamswijziging van het product Internetsparen naar Flexibel Sparen - Download hier een overzicht
    (deze wijziging heeft geen gevolgen voor uw Online Spaarrekening)
  • Belang van doorgeven van wijzingen van uw gegevens
  • Alternatief klachtenkanaal ODR
Bent u het niet eens met een wijziging in de productvoorwaarden? Geef dit dan in een e-mail aan ons door via klantenservice@leaseplanbank.nl. Hebt u op dat moment geen lopend Termijndeposito bij LeasePlan Bank? Dan beëindigen wij uw Online Spaarrekening en zullen wij het saldo op uw Online Spaarrekening overmaken naar uw tegenrekening. Hebt u wel één of meerdere lopende Termijndeposito’s bij LeasePlan Bank? Dan blijven de oude productvoorwaarden voor uw Online Spaarrekening gelden totdat uw laatste Termijndeposito is vrijgevallen. Daarna beëindigen wij uw Online Spaarrekening en zullen wij het saldo op uw Online Spaarrekening overmaken naar uw tegenrekening.

Hebben wij 30 dagen nadat wij de wijziging van de productvoorwaarden hebben aangekondigd geen e-mail van u ontvangen? Dan gaan wij ervan uit dat u instemt met de nieuwe productvoorwaarden.
Lees verder

Nieuwe website LeasePlan Bank

13 juni 2018

Bij LeasePlan Bank willen we sparen zo leuk mogelijk maken. Daarbij hoort een moderne website waar u snel en makkelijk toegang heeft tot uw spaarrekening. Wij zullen deze week dan ook een volledig nieuwe website introduceren:

Onze nieuwe website is een stuk moderner en vriendelijker in gebruik. Bovendien werkt hij goed op zowel desktop als op mobiel. Dankzij een verbeterd aanvraagproces is het nu nog makkelijker om een spaarrekening bij ons te openen. Bovendien zijn er handige tools om te uit te rekenen hoe u het best uw spaardoel kan bereiken. Op onze nieuwe blog vindt u tot slot handige tips en inspiratie op gebied van veilig en plezierig sparen.

Natuurlijk zullen er weer volop mogelijkheden zijn om snel antwoord op uw vragen te vinden. Zo heeft de nieuwe website een uitgebreide Hulp & Contact pagina. Daarnaast introduceren wij interactieve hulpvideo’s waarin onze medewerkers klaar staan om u te helpen. Mocht u alsnog er niet uit komen, dan kunt u ook altijd contact opnemen met onze klantenservice via Whatsapp, Facebook, e-mail of telefoon. Uw feedback over de nieuwe website is natuurlijk ook meer dan welkom.

Het uiterlijk van onze bankomgeving blijft voorlopig nog hetzelfde. Wij zullen dit later deze zomer ook aanpakken.

Wij wensen u nog veel plezier met sparen bij LeasePlan Bank!

 

 

Lees verder

Spaarrente voor Flexibel Sparen ongewijzigd

1 oktober 2018
De variabele spaarrente voor oktober 2018 is 0,35% nominaal op jaarbasis. Hiermee blijft de spaarrente gelijk aan de spaarrente van september.

Bekijk hier al onze actuele rentetarieven.
Lees verder

LeasePlan samenwerking met Land Life Company

19 september 2018
Op de Global Climate Action Summit in San Francisco heeft LeasePlan Corporation N.V. een overeenkomst getekend  met Land Life Company. Om klanten van LeasePlan te helpen hun reizen CO2-neutraal te maken. LeasePlan Corporation N.V. is een wereldwijde leider in Car-as-a-Service. En Land Life Company is een toonaangevende onderneming voor natuurherstel.

Met dit partnerschap kunnen LeasePlan-klanten hun uitstoot snel en eenvoudig compenseren door het innovatieve herbebossingsprogramma van Land Life Company. Land Life Company is namelijk een leider in de duurzame en technologiegestuurde herbebossing van aangetast land in de EU en de VS.

LeasePlan heeft zich gecommitteerd aan het compenseren van de CO2-uitstoot van zijn werknemersvloot tot 2021. Het doel is dat het werknemerswagenpark van het bedrijf in 2021 volledig elektrisch zal zijn. LeasePlan richt zich ook op de netto-nulemissies in 2030 van de vloot die zij serviced. Dit bericht komt naar buiten terwijl zakelijke leiders elkaar ontmoeten in San Francisco om de volgende stappen in de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering te bespreken.
 
Lees hier ook het nieuwsbericht van LeasePlan Corporation N.V. (in het Engels).
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens