Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Up-to-date rentestanden en meer

Lees hier al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en ons moederbedrijf LeasePlan Corporation N.V. 

Nieuws Overzicht

Nieuws Overzicht

Benieuwd naar de laatste rentestanden en andere zaken die invloed hebben op je financiële situatie? Hier leest u al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en LeasePlan Corporation N.V. We laten zien wat de rol van (spaar)geld is in een snel veranderende wereld en staan stil bij de actualiteiten.

News list

Spaarders box 3: bezwaar indienen binnen 6 weken

18-06-2024
Spaarders die in 2023 een hoger fictief rendement hebben betaald over hun spaargeld kunnen binnen 6 weken na dagtekening bezwaar maken tegen hun aanslag inkomstenbelasting (IB) 2023.
Lees verder

Hoge Raad keurt herstelwet Box 3 af

06-06-2024
Op 6 juni heeft de Hoge Raad de herstelwet Box 3 afgekeurd. Volgens de hoogste rechter schendt dit wetsvoorstel het discriminatieverbod en het eigendomsgrondrecht. Dat is goed nieuws voor beleggers die jarenlang te veel belasting hebben betaald over hun fictieve rendement. Dit was vaak hoger dan het werkelijke rendement. Voor spaarders is dit een ander verhaal.
Lees verder

ECB verlaagt voor het eerst sinds 2019 de rente

06-06-2024
De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt per 12 juni 2024 de rente met 0,25 procentpunt van 4% naar 3,75%. Het is voor het eerst sinds 2019 dat de ECB de rente weer verlaagt. Vanaf 2022 heeft de ECB de rente in stappen verhoogd tot 4%, een recordniveau. Nu de inflatie onder controle begint te komen luidt deze verlaging waarschijnlijk een tijdperk in van stapsgewijze verlagingen.
Lees verder

Update box 3: Hoge Raad doet op 6 juni uitspraak

04-06-2024
De Hoge Raad zal op donderdag 6 juni om 11.00 uur openbaar uitspraak doen in vijf zaken over de heffing van inkomstenbelasting in box 3; dit na invoering van de Wet rechtsherstel Box 3. De uitspraak komt eerder dan verwacht. Aanvankelijk zou de Hoge Raad pas in september uitspraak doen.
Lees verder

ACM: grootbanken geven bewust te weinig spaarrente

29-05-2024
Wie bij een grootbank spaart krijgt volgens onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) te weinig rente. De grootbanken stemmen volgens de AFM stilzwijgend de lage spaarrentes met elkaar af, ervan uitgaand dat meeste klanten toch wel bij de grootbank blijven sparen.
Lees verder

Financiële buffers: hoe staat Nederland ervoor?

24-05-2024
Hoe zit het met de Nederlandse appeltjes voor de dorst? Met een financiële buffer ben je altijd voorbereid op onverwachte uitgaven. In dit artikel doen we een klein rondje Europa en nemen we een kijkje in de Europese financiële buffers, met dank aan het CBS. Conclusie: sparen doet ertoe.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens