Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Up-to-date rentestanden en meer

Lees hier al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en ons moederbedrijf LeasePlan Corporation N.V. 

Nieuws Overzicht

Nieuws Overzicht

Benieuwd naar de laatste rentestanden en andere zaken die invloed hebben op je financiële situatie? Hier leest u al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en LeasePlan Corporation N.V. We laten zien wat de rol van (spaar)geld is in een snel veranderende wereld en staan stil bij de actualiteiten.

News list

Spaarrentes voor Flexibel Sparen en Deposito Sparen stijgen

21-09-2023
De variabele spaarrente wordt vanaf maandag 25 september 2,20% nominaal op jaarbasis. De flexibele spaarrente stijgt daarmee met 0,35%. Ook onze depositorentes gaan omhoog.
Lees verder

Veel middeninkomens in de knel: Dit kun je doen

18-09-2023
Het leven is duur, en wordt steeds duurder. Hoge energieprijzen en dure boodschappen, terwijl de lonen achter blijven, zorgen er voor dat veel middeninkomens nauwelijks rond kunnen komen. Hierdoor moeten veel mensen noodgedwongen hun uitgavenpatroon aanpassen.
Lees verder

Advocaat-generaal: Hersteloperatie Box 3 schendt grondrechten

18-09-2023
De advocaat-generaal heeft geadviseerd dat de hersteloperatie voor de vermogensrendementsheffing in Box 3 in strijd is met het discriminatieverbod en het eigendomsrecht. Als de Hoge Raad dit advies volgt, kan dit aanzienlijke gevolgen hebben voor de uitvoering van de hersteloperatie en het innen van de vermogensrendementsheffing, die jaarlijks €4,5 miljard bedraagt.
Lees verder

ECB zorgt voor record met tiende renteverhoging op rij

13-09-2023
De Europese Centrale Bank heeft voor de tiende keer op rij de depositorente voor banken verhoogd. Dankzij een verhoging van 0,25 procentpunt is de rente nu gestegen naar 4%. De rente heeft nog nooit zo hoog gestaan in de eurozone.
Lees verder

Nieuws Box 3: Spaarders worden belast voor daadwerkelijke rendement

10-09-2023
Op het ministerie van Financiën wordt gewerkt aan een nieuw wetsvoorstel voor de belasting over vermogen, oftewel Box 3. Staatssecretaris Marnix van Rij streeft ernaar dit voorstel nog voor Prinsjesdag te publiceren en ter consultatie te openen. Het belangrijkste vraagstuk hierbij is hoe vermogen, vooral vastgoed en andere minder liquide vermogensbestanddelen, belast moet worden.
Lees verder

Nederlandse spaarders blinken uit in Europa

28-08-2023
Nederlandse huishoudens leggen sinds de piek van 2020 een steeds lager percentage van hun inkomens opzij om te sparen. Maar in vergelijking met de meeste andere landen in Europa wordt er nog altijd een aanzienlijk deel van het salaris gespaard.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens