Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Up-to-date rentestanden en meer

Lees hier al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en ons moederbedrijf LeasePlan Corporation N.V. 

Nieuws Overzicht

Nieuws Overzicht

Benieuwd naar de laatste rentestanden en andere zaken die invloed hebben op je financiële situatie? Hier leest u al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en LeasePlan Corporation N.V. We laten zien wat de rol van (spaar)geld is in een snel veranderende wereld en staan stil bij de actualiteiten.

News list

Nederlanders hebben minder schulden

26-02-2024
In 2023 hadden minder Nederlanders een krediet op hun naam lopen. Dat blijkt uit onderzoek van het Bureau Krediet Registratie (BKR), de organisatie die zich bezig houdt met het registreren en monitoren van leningen en kredieten. Volgens het BKR dalen de cijfers rondom dit soort schulden al jaren.
Lees verder

Spaarrentes op deposito’s dalen, maar niet bij LeasePlan Bank!

15-02-2024
Over de hele spaarmarkt zien experts de rentes op termijndeposito’s de laatste tijd dalen. Maar bij LeasePlan Bank doen we het tegenovergestelde: we hebben de rente op een 2 jaar deposito juist verhoogd!
Lees verder

Tijdelijke actierente Deposito Sparen

31-01-2024
+++ Let op, deze actie is verlengd t/m vrijdag 8 maart 2024 +++
Van maandag 5 februari 2024 tot en met vrijdag 23 februari 2024 ontvangt u tijdelijk een hogere actierente op een 2 jaars termijndeposito's die u tijdens deze periode opent. Zo garandeert u de komende tijd een mooie rente op uw spaargeld.

Dit is hét moment om u te verzekeren van een hogere depositorente!
Lees verder

ECB rente ongewijzigd: Is dit hét moment?

24-01-2024
De Europese Centrale bank (ECB) houdt de rentes voor nu gelijk. Het gelijk houden van de rente is in lijn met de verwachtingen van de markt, die verwachten dat de rente ergens rond april-juni voor het eerst gaat zakken.Voor spaarders is dit ook van invloed. Als de rente in de toekomst weer daalt, kan het nu een goed moment zijn om een mooie spaarrente vast te leggen voor een bepaalde tijd via een termijndeposito.
Lees verder

Box 3 heffing op spaargeld waarschijnlijk hoger dan verwacht

10-01-2024
Belastingbetalers met een spaarsaldo boven de €57.000 kunnen voor een onplezierige verrassing komen te staan bij de belastingaangifte over 2023. De belastingdienst zal bij de definitieve aanslag waarschijnlijk een fictief rendement van 0,92% hanteren over spaar- en banktegoeden. Een aanzienlijke stijging ten opzichte van de eerdere 0,36% in de voorlopige aanslag. Deze verhoging is te danken aan de toegenomen spaarrentes, wat resulteert in een hogere belastingdruk op spaarders dan aanvankelijk verwacht.
Lees verder

97% van rekeninghouders in Nederland gedekt door depositogarantie

20-12-2023
Volgens berekeningen van de Europese Bankautoriteit (EBA) vallen 97% van alle Nederlandse rekeninghouders onder een depositogarantiestelsel. Meer dan gemiddeld in Europa. Rekeninghouders zijn onder het depositogarantiestelsel gedekt tot een bedrag van €100.000 voor het geval de bank in zwaar weer belandt.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens