Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Up-to-date rentestanden en meer

Lees hier al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en ons moederbedrijf LeasePlan Corporation N.V. 

Nieuws Overzicht

Nieuws Overzicht

Benieuwd naar de laatste rentestanden en andere zaken die invloed hebben op je financiële situatie? Hier leest u al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en LeasePlan Corporation N.V. We laten zien wat de rol van (spaar)geld is in een snel veranderende wereld en staan stil bij de actualiteiten.

News list

Wat betekent het coalitieakkoord voor spaarders

19-05-2024
De PVV, VVD, NSC en BBB hebben een coalitieakkoord bereikt. Wat het nieuwe kabinet straks voor spaarders gaat betekenen moet nog gezien worden. Wel lijkt er een verlaging, of eerder een terugdraai van de recente verhoging, van de box 3 belasting op de planning te staan.
Lees verder

Spaarders krijgen niet vanzelfsprekend rechtsherstel box 3

16-05-2024
Volgens de Bond voor Belastingbetalers (BvB) worden mensen die over 2023 alleen belasting in box 3 betalen voor bank- en spaartegoeden achtergesteld bij mensen die dit ook betalen over beleggingen. De BvB is ontevreden dat de uiteindelijke belastingaanslag van 2023 voor beleggers wordt uitgesteld in afwachting van de uitspraak van de Hoge Raad in augustus 2024. Terwijl dit niet geldt voor mensen met alleen spaartegoeden en banktegoeden in 2023 waar vermogensrendementsheffing over betaald moet worden.
Lees verder

Hervorming box 3 verloopt niet soepel

18-04-2024
De plannen voor het herzien van de Nederlandse vermogensrendementsheffing (box 3) staan onder druk. Demissionair staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit, CDA) heeft de kwestie opnieuw bij de Tweede Kamer gelegd. In een recent verstuurde brief schetst Van Rij de dilemma’s rondom de invoering van een nieuw ‘hybride stelsel’ voor de belasting op inkomsten uit sparen en beleggen. Dit voorstel komt te midden van politieke verdeeldheid sinds de laatste verkiezingen.
Lees verder

Financiële situatie Nederlandse huishoudens licht verbeterd

18-04-2024
Volgens het meest recente rapport van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) ervaren veel Nederlandse huishoudens een verbetering in hun financiële situatie. Dit jaarlijkse onderzoek, nu voor de zesde keer uitgebracht, laat zien dat het percentage huishoudens dat financieel comfortabel is, gestegen is van 34% in 2018 naar 42%.
Lees verder

ECB houdt rente gelijk in inflatiestrijd

10-04-2024
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag voor de 5de keer op rij de rente ongewijzigd gelaten op 4%. Dit besluit volgt op de bevestiging van de eerdere beoordelingen van de inflatieverwachtingen op middellange termijn. De inflatie blijft dalen, voornamelijk door een afname in de prijzen van voedsel en goederen.
Lees verder

Jongeren kopen vaker op afbetaling en lopen daardoor risico

10-04-2024
Bijna 600.000 iDEAL-transacties afkomstig van rekeningen van minderjarigen zijn het afgelopen jaar gelinkt aan "Koop Nu, Betaal Later" (BNPL)-diensten, onthult de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een nieuw rapport.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens