Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Up-to-date rentestanden en meer

Lees hier al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en ons moederbedrijf LeasePlan Corporation N.V. 

Nieuws Overzicht

Nieuws Overzicht

Benieuwd naar de laatste rentestanden en andere zaken die invloed hebben op je financiële situatie? Hier leest u al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en LeasePlan Corporation N.V. We laten zien wat de rol van (spaar)geld is in een snel veranderende wereld en staan stil bij de actualiteiten.

News list

Spaargeld in Nederland groeit naar recordbedrag van €436,7 miljard

07-06-2023
Nederlanders blijven geld op de bank zetten. Uit cijfers van DNB blijkt dat het totaal aan spaargeld in april in Nederland is gegroeid naar €436,7 miljard. Nooit eerder stond er zo veel geld op de Nederlandse spaarrekeningen.
Lees verder

Overname LeasePlan door ALD Automotive afgerond

21-05-2023
LeasePlan, het bedrijf waar LeasePlan Bank onderdeel van uitmaakt, is vandaag met succes door ALD Automotive overgenomen. Door het bundelen van de krachten zullen zij beschikken over het talent en de investeringskracht om de globale speler te worden op het gebied van duurzame mobiliteit.
Lees verder

Gemiddelde spaarrente is in 9 jaar niet zo hoog geweest

11-05-2023
De spaarrentes zijn momenteel fors aan het stijgen. Deze maand ligt de gemiddelde rente op 1,28%. Sinds 2014 is de spaarrente niet zo hoog geweest in Nederland.
Lees verder

ECB verhoogt rente voor zevende keer binnen een jaar

07-05-2023
De Europese Centrale Bank heeft voor de zevende keer op rij zijn rentetarieven verhoogd. Door een verhoging van 0,25 procentpunt is de rente inmiddels gestegen naar 3,25%.

De ECB verplicht banken om geld dat ze niet gebruiken bij de Centrale Bank in Frankfurt te stallen. Een jaar geleden was de depositorente van de ECB nog negatief waardoor de banken moesten betalen voor hun overtollig geld.
Lees verder

Het is weer tijd voor vakantiegeld

07-05-2023
Het extra salaris is een volgens de wet verplichte toeslag van minimaal 8% op het bruto jaarsalaris. Door de meeste werkgevers wordt het vakantiegeld in de maand mei uitgekeerd.

De uitkering van het vakantiegeld is helemaal goed nieuws voor mensen die minder dan €3.000 verdienen.
Lees verder

Rente voor Flexibel Sparen stijgt

20-04-2023
De variabele spaarrente wordt vanaf vrijdag 21 april 2023 1,50% nominaal op jaarbasis. De spaarrente stijgt daarmee met 0,25%.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens