Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Up-to-date rentestanden en meer

Lees hier al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en ons moederbedrijf LeasePlan Corporation N.V. 

Nieuws Overzicht

Nieuws Overzicht

Benieuwd naar de laatste rentestanden en andere zaken die invloed hebben op je financiële situatie? Hier leest uje al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en LeasePlan Corporation N.V. We laten zien wat de rol van (spaar)geld is in een snel veranderende wereld en staan stil bij de actualiteiten.

News list

Totaal aan spaargeld in Nederland loopt op naar bijna €423 miljard

07-12-2022
Nederlanders blijven massaal geld op de bank zetten. Uit cijfers van DNB blijkt dat in de maand oktober €537 miljoen aan geld opzij is gezet door Nederlandse huishoudens.
Lees verder
LeasePlan Bank rentewijziging

Rentewijziging voor Deposito Sparen

29-11-2022
De variabele spaarrente voor december 2022 wordt 0,50% nominaal op jaarbasis. De spaarrente blijft daarmee gelijk ten opzichte van november 2022. Met ingang van donderdag 1 december 2022 verhogen wij de rente van onze termijndeposito's. De nieuwe ren
Lees verder

Nieuw: Doelgericht sparen met spaarpotjes

22-11-2022
Spaarders bij LeasePlan Bank kunnen sinds kort tot 5 spaarpotjes openen om nog gerichter te kunnen sparen. Met spaarpotjes wordt sparen voor een specifiek doel overzichtelijker en effectiever.
Lees verder

Toch bezwaar mogelijk voor spaarders die denken te veel belasting te hebben betaald

07-11-2022
Spaarders die niet door het kabinet worden gecompenseerd voor teveel betaalde spaartaks in box 3, kunnen alsnog in aanmerking komen voor compensatie. Staatssecretaris Marnix van Rij heeft aangegeven dat er bij de Hoge Raad een nieuwe proefprocedure voor deze mensen wordt gestart.
Lees verder

ECB verhoogt rente opnieuw met 0,75%

27-10-2022
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft zoals verwacht de rentetarieven opnieuw met 0,75% verhoogd. Het is de derde renteverhoging op rij van deze historische omvang. De ECB wil met de renteverhogingen er voor zorgen dat de inflatie binnen de perken blijft.
Lees verder

Nederlanders zetten steeds meer spaargeld op de bank

19-10-2022
Er wordt flink gespaard in Nederland. Uit nieuwe cijfers van het CBS blijkt dat de Nederlandse huishoudens begin 2021 € 362 miljard aan spaargeld op de bank hadden staan. Dat is maar liefst € 32 miljard meer dan in 2020.

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens