LeasePlan Bank nieuws
Up-to-date rentestanden en meer.

Nieuws

Lees hier al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en ons moederbedrijf LeasePlan Corporation N.V. 

News list

Spaarrente voor Flexibel Sparen ongewijzigd

31 oktober 2019
De variabele spaarrente voor november 2019 wordt 0,15% nominaal op jaarbasis. Hiermee blijft de spaarrente gelijk aan de rente van de maand oktober.

Bekijk hier al onze actuele rentetarieven.
Lees verder

Wijziging rentetarieven van Deposito Sparen

24 september 2019

Met ingang van vrijdag 27 september 2019 verlagen wij de rente van onze termijndeposito's. In onderstaand overzicht vindt u de nieuwe rente per looptijd.

Rentetarieven Deposito Sparen

Lees verder

Banken.nl schrijft over succesvolle systeem migratie

3 september 2019
Zoals u misschien weet is LeasePlan Bank afgelopen zomer overgegaan naar een nieuw banksysteem om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Tijdens dit complexe project zijn onder andere meer dan 1 miljoen rekeningen en ongeveer 17 miljoen transacties gemigreerd naar een een nieuw systeem. Bovendien is het volledige IT-landschap vernieuwd en bestendig gemaakt voor de toekomst. Op de website Banken.nl kunt u een uitgebreid artikel vinden met meer informatie over dit succesvolle project.
Lees verder

Halfjaar resultaten LeasePlan Corporation N.V.

16 augustus 2019

LeasePlan Corporation N.V. heeft haar resultaten over de eerste helft van 2019 bekend gemaakt.

U kunt deze hier bekijken.

LeasePlan Bank is een onderdeel van het wereldwijd opererende LeasePlan Corporation N.V.

Lees verder

Onze overgang naar een nieuw banksysteem

2 juli 2019
Bij LeasePlan Bank willen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn. Hierbij horen makkelijke processen en moderne systemen. Daarom gaan wij binnenkort over naar een nieuw banksysteem.

Nieuw wachtwoord
Vanaf maandag 15 juli zult u een nieuw wachtwoord moeten instellen voor uw Online Spaarrekening. Het nieuwe wachtwoord moet voortaan minimaal 8 tekens lang zijn en 1 hoofdletter, 1 kleine letter, 1 cijfer en 1 speciaal teken bevatten. Tijdens het instellen wordt u ondersteund door onze wachtwoord helper om tot een veilig wachtwoord te komen.

Wat gaat er veranderen?
Het nieuwe banksysteem biedt u als klant een aantal voordelen. Zo kunt u voortaan ongeacht de dag (weekend of feestdag) een termijndeposito openen. Ook kunt u de opgebouwde rente bij Deposito Sparen inzien. Daarnaast wordt het makkelijker om uw gegevens te wijzigen.

Hebt u nog vragen?
Kijk voor meer informatie op www.leaseplanbank.nl/nieuw-banksysteem of neem contact met ons op via klantenservice@leaseplanbank.nl of 020 2261400.
 
Lees verder

Interview: Een blik in de toekomst van LeasePlan Bank

16 april 2019

Vanaf begin dit jaar heeft LeasePlan Bank een nieuwe directeur, Sander Frons. Sander is al sinds 2013 werkzaam bij LeasePlan Bank en heeft daarvoor diverse rollen vervuld binnen LeasePlan Corporation N.V.  In zijn nieuwe rol als directeur is hij verantwoordelijk voor de strategie van LeasePlan Bank. In dit interview kijkt hij vooruit naar de toekomst van LeasePlan Bank en hoe nieuwe technologieën kunnen helpen om sparen nog makkelijker en leuker te maken.

Wat staat er op de agenda komend jaar?

“Één van de meest belangrijke prioriteiten voor ons dit jaar is de migratie naar een nieuw ‘core banking systeem' ”, aldus Sander. “Het is een heel groot project waarbij we samenwerken met de Nederlandse fintech (financieel technologie bedrijf) Ohpen. De integratie van verschillende systemen naar één systeem zullen ons, maar ook onze klanten vele voordelen opleveren.”

Wat zijn dan deze voordelen precies?

“Dankzij onze nieuwe samenwerking met Ohpen kunnen wij in de toekomst nog sneller innovaties en nieuwe functionaliteiten uitrollen binnen onze website, bankomgeving en Sparen App. De klant zal hier natuurlijk ook profijt van hebben aangezien het nog makkelijker wordt om spaarrekeningen te beheren en geld over te boeken.”
 
Op welke manier zijn klanten betrokken bij de nieuwe ontwikkelingen?

“Wij gebruiken voortdurend klantfeedback om onze online spaaroplossingen te verbeteren en verder te ontwikkelen. Wij verzamelen feedback van klanten onder andere via online vragenlijsten, onze klantenservice afdeling, maar ook op nieuwe manieren zoals ‘usability testing’. Een aantal maanden geleden hebben we bijvoorbeeld klanten uitgenodigd om deel te nemen aan een gebruikersonderzoek bij de Hogeschool van Arnhem. Hier hebben wij, onder andere via eye-tracking technologie, meegekeken hoe zij onze website en bankomgeving gebruikten en waar mogelijkheden voor verbeteringen lagen. Zij konden ook direct feedback geven. Het was een erg leerzame dag!”
 
Hoe proberen jullie online sparen nog makkelijker te maken?

“Afgelopen jaar hebben we geïnvesteerd in een volledig nieuwe website en bankomgeving. Via de uitgebreide ‘Veelgestelde vragen’ sectie is het nu bijvoorbeeld een stuk makkelijker om antwoord op je vragen te vinden. Daarnaast hebben we interactieve hulpvideo’s geïntroduceerd waarin medewerkers uitleggen hoe onze bankomgeving bijvoorbeeld werkt. Mocht een klant er alsnog niet uitkomen, dan kan hij natuurlijk contact met ons opnemen. Niet alleen via telefoon of e-mail, maar ook via social media en Whatsapp. Dit is zelfs makkelijker want je krijgt binnen 10 minuten antwoord.”

Op welke manier is LeasePlan Bank maatschappelijk betrokken?

“Ons moederbedrijf LeasePlan heeft zich als doel gesteld om de volledige vloot (dat is momenteel 1,8 miljoen auto’s) volledig emissie-vrij te hebben in 2030. Dit is natuurlijk nog een lange weg te gaan, maar als wereldwijde marktleider kunnen we wel een grote impact maken. Als spaarder bij LeasePlan Bank draag je hier ook aan bij. Daarnaast doet LeasePlan Bank afgelopen jaren ook mee aan het initiatief Bank voor de Klas. Medewerkers verzorgen gastlessen op basisscholen en leren kinderen op een speelse manier verstandig om te gaan met geld.” 

 

Lees verder

Spaarrente voor Flexibel Sparen ongewijzigd

31 oktober 2019
De variabele spaarrente voor november 2019 wordt 0,15% nominaal op jaarbasis. Hiermee blijft de spaarrente gelijk aan de rente van de maand oktober.

Bekijk hier al onze actuele rentetarieven.
Lees verder

Wijziging rentetarieven van Deposito Sparen

24 september 2019

Met ingang van vrijdag 27 september 2019 verlagen wij de rente van onze termijndeposito's. In onderstaand overzicht vindt u de nieuwe rente per looptijd.

Rentetarieven Deposito Sparen

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens