LeasePlan Bank nieuws
Up-to-date rentestanden en meer.

Nieuws

Lees hier al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en ons moederbedrijf LeasePlan Corporation N.V. 

News list

Spaarrente voor Flexibel Sparen ongewijzigd

1 juni 2019
De variabele spaarrente voor juni 2019 wordt 0,25% nominaal op jaarbasis. Hiermee blijft de spaarrente gelijk ten opzichte van de maand mei.

Bekijk hier al onze actuele rentetarieven.
Lees verder

Interview: Een blik in de toekomst van LeasePlan Bank

16 april 2019

Vanaf begin dit jaar heeft LeasePlan Bank een nieuwe directeur, Sander Frons. Sander is al sinds 2013 werkzaam bij LeasePlan Bank en heeft daarvoor diverse rollen vervuld binnen LeasePlan Corporation N.V.  In zijn nieuwe rol als directeur is hij verantwoordelijk voor de strategie van LeasePlan Bank. In dit interview kijkt hij vooruit naar de toekomst van LeasePlan Bank en hoe nieuwe technologieën kunnen helpen om sparen nog makkelijker en leuker te maken.

Wat staat er op de agenda komend jaar?

“Één van de meest belangrijke prioriteiten voor ons dit jaar is de migratie naar een nieuw ‘core banking systeem' ”, aldus Sander. “Het is een heel groot project waarbij we samenwerken met de Nederlandse fintech (financieel technologie bedrijf) Ohpen. De integratie van verschillende systemen naar één systeem zullen ons, maar ook onze klanten vele voordelen opleveren.”

Wat zijn dan deze voordelen precies?

“Dankzij onze nieuwe samenwerking met Ohpen kunnen wij in de toekomst nog sneller innovaties en nieuwe functionaliteiten uitrollen binnen onze website, bankomgeving en Sparen App. De klant zal hier natuurlijk ook profijt van hebben aangezien het nog makkelijker wordt om spaarrekeningen te beheren en geld over te boeken.”
 
Op welke manier zijn klanten betrokken bij de nieuwe ontwikkelingen?

“Wij gebruiken voortdurend klantfeedback om onze online spaaroplossingen te verbeteren en verder te ontwikkelen. Wij verzamelen feedback van klanten onder andere via online vragenlijsten, onze klantenservice afdeling, maar ook op nieuwe manieren zoals ‘usability testing’. Een aantal maanden geleden hebben we bijvoorbeeld klanten uitgenodigd om deel te nemen aan een gebruikersonderzoek bij de Hogeschool van Arnhem. Hier hebben wij, onder andere via eye-tracking technologie, meegekeken hoe zij onze website en bankomgeving gebruikten en waar mogelijkheden voor verbeteringen lagen. Zij konden ook direct feedback geven. Het was een erg leerzame dag!”
 
Hoe proberen jullie online sparen nog makkelijker te maken?

“Afgelopen jaar hebben we geïnvesteerd in een volledig nieuwe website en bankomgeving. Via de uitgebreide ‘Veelgestelde vragen’ sectie is het nu bijvoorbeeld een stuk makkelijker om antwoord op je vragen te vinden. Daarnaast hebben we interactieve hulpvideo’s geïntroduceerd waarin medewerkers uitleggen hoe onze bankomgeving bijvoorbeeld werkt. Mocht een klant er alsnog niet uitkomen, dan kan hij natuurlijk contact met ons opnemen. Niet alleen via telefoon of e-mail, maar ook via social media en Whatsapp. Dit is zelfs makkelijker want je krijgt binnen 10 minuten antwoord.”

Op welke manier is LeasePlan Bank maatschappelijk betrokken?

“Ons moederbedrijf LeasePlan heeft zich als doel gesteld om de volledige vloot (dat is momenteel 1,8 miljoen auto’s) volledig emissie-vrij te hebben in 2030. Dit is natuurlijk nog een lange weg te gaan, maar als wereldwijde marktleider kunnen we wel een grote impact maken. Als spaarder bij LeasePlan Bank draag je hier ook aan bij. Daarnaast doet LeasePlan Bank afgelopen jaren ook mee aan het initiatief Bank voor de Klas. Medewerkers verzorgen gastlessen op basisscholen en leren kinderen op een speelse manier verstandig om te gaan met geld.” 

 

Lees verder

LeasePlan Bank medewerkers voor de klas

28 maart 2019
Tijdens de landelijke Week van het geld (25 t/m 29 maart) geven enthousiaste medewerkers van LeasePlan Bank vrijwillig gastlessen financiële educatie op Nederlandse basisscholen als onderdeel van het programma Bank voor de klas.

Als bank vinden wij het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan onze huidige samenleving. Daarom hebben wij ons aangesloten bij Bank voor de klas. Dit is een samenwerking tussen 17 Nederlandse banken met als doel om kinderen op een speelse manier financieel meer bewust te maken. Want financieel bewustzijn op jonge leeftijd, is de basis van financiële zelfredzaamheid later. Dit jaar is het thema ‘Ben jij een held met geld?’. 

Naast medewerkers van LeasePlan Bank, zullen dit jaar ook voor het eerst collega's van het hoofdkantoor LeasePlan Corporation meedoen als gastdocent. Samen bereiken we deze week meer dan 225 scholieren. Ook op deze manier probeert LeasePlan Bank sparen zo leuk mogelijk te maken!
 
Lees verder

Jaarverslag 2018 van LeasePlan beschikbaar

14 maart 2019

LeasePlan Corporation N.V. heeft vandaag het jaarverslag over 2018 beschikbaar gemaakt. U kunt het jaarverslag hier bekijken. 

LeasePlan Bank is een onderdeel van het wereldwijd opererende LeasePlan Corporation N.V.

Lees verder

LeasePlan maakt resultaten over 2018 bekend

13 februari 2019

LeasePlan Corporation N.V. heeft vandaag het jaarresultaat over 2018 bekend gemaakt. 

Vorig jaar zag LeasePlan de onderliggende nettowinst met 8,4% stijgen tot €576,2 miljoen, op een omzet van €9,5 miljard. De leasevloot groeide met 4,4% tot 1,82 miljoen auto's. Als onderdeel van de vernieuwde strategie zal LeasePlan zich in de nabije toekomst richten op o.a. het uitrollen van nieuwe digitale diensten en het ambitieuze doel om in 2030 netto nulemissie van de totale vloot te realiseren.

LeasePlan Bank is een onderdeel van het wereldwijd opererende LeasePlan Corporation N.V.

U kunt het volledige bericht hier bekijken.

Lees verder

Tip: Update uw browser

4 februari 2019

Zoals u weet, doen wij er alles aan om onze website zo veilig mogelijk te houden. Wij plegen daarvoor regelmatig onderhoud om aan de meest recente veiligheidsvoorschriften te voldoen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat u alle maatregelen neemt om veilig met onze website verbinding te maken. Hiervoor hebben wij een aantal tips opgesteld om veilig internetbankieren te vergroten. Een van deze maatregelen is het regelmatig updaten van de browser die u gebruikt en het besturingssysteem die op uw computer of mobiele apparaat draait. Een browser is bijvoorbeeld Internet Explorer, Google Chrome en een besturingssysteem is Windows, iOS of Android. 

Wij updaten de beveiliging van onze website regelmatig, zodat deze aansluit op de laatste versies van browsers en besturingssystemen. Daarbij kan het zijn dat de versie van de browser en/of besturingssysteem die u gebruikt deze maatregel niet ondersteunt. Hieronder ziet u een overzicht van browsers en besturingssystemen waarmee u na de aanpassing van onze beveiliging niet meer onze website kunt bezoeken of onze app kunt gebruiken, en wat u hier tegen kunt doen.

 
Besturingssystemen op uw computer

Windows XP
Helaas is het niet mogelijk om onze website te bezoeken.
Windows Vista
U kunt onze website niet meer bereiken via Internet Explorer, maar wel als u gebruik maakt van een recente versie van Google Chrome of Firefox. 
Windows 7
Als u Internet Explorer 8, 9 of 10 gebruikt moet u deze updaten naar Internet Explorer 11 of gebruik maken van een recente versie van een andere browser.
Windows 8
Als u Internet Explorer 10 gebruikt moet u deze updaten naar Internet Explorer 11 of gebruik maken van een recente versie van een andere browser.
OSX 10.8 en lager
Helaas is het niet mogelijk om onze website te bezoeken. 

Besturingssystemen op uw mobiele apparaat (tablet of smartphone)

Android 4.4.4. of ouder
Als u op dit moment gebruik maakt van een Android apparaat moet u deze naar Android 5.0 of hoger updaten. Het kan zijn dat niet alle apparaten een nieuwere Android versie ondersteunen. In dat geval kunt u met deze apparaten helaas niet langer onze website te bezoeken of onze app gebruiken.
iOS 4 en ouder
Helaas is het niet langer mogelijk om onze website te bezoeken of onze app te gebruiken. Update uw apparaat naar een nieuwere versie. 


Browsers

Firefox
Wanneer u versie 26 of lager gebruikt moet u Firefox updaten naar een nieuwere versie, anders is het helaas niet langer mogelijk om onze website te bezoeken.
Chrome
Wanneer u versie 29 of lager gebruikt moet u Chrome updaten naar een nieuwere versie, anders is het helaas niet langer mogelijk om onze website te bezoeken.
Internet Explorer
Wanneer u versie 10 of lager gebruikt moet u Internet Explorer updaten naar een nieuwere versie, anders is het helaas niet langer mogelijk om onze website te bezoeken. 
Microsoft Edge
Met Microsoft Edge houdt u na onze update toegang tot onze website.
Opera
Wanneer u een lagere versie dan 17 gebruikt moet u Opera updaten naar een nieuwere versie, anders is het helaas niet langer mogelijk om onze website te bezoeken.
Safari
Wanneer u versie 6 of lager gebruikt moet u Safari updaten naar een nieuwere versie, anders is het helaas niet langer mogelijk om onze website te bezoeken.


Hoe weet ik welk besturingssysteem en/of browser versie ik gebruik?

Gebruikt u een Windows computer? Lees dan de stappen die hier worden uitgelegd verder.
Wilt u weten welk systeem op uw tablet of smartphone draait? Lees dan hier de stappen die worden uitgelegd verder.

Hoe moet ik mijn besturingssysteem en/of browser updaten?

U kunt het beste, afhankelijk van uw browser en/of besturingssysteem, op de website van de betreffende software leverancier bekijken hoe u de versies kunt updaten. 
Lees verder

Spaarrente voor Flexibel Sparen ongewijzigd

1 juni 2019
De variabele spaarrente voor juni 2019 wordt 0,25% nominaal op jaarbasis. Hiermee blijft de spaarrente gelijk ten opzichte van de maand mei.

Bekijk hier al onze actuele rentetarieven.
Lees verder

Interview: Een blik in de toekomst van LeasePlan Bank

16 april 2019

Vanaf begin dit jaar heeft LeasePlan Bank een nieuwe directeur, Sander Frons. Sander is al sinds 2013 werkzaam bij LeasePlan Bank en heeft daarvoor diverse rollen vervuld binnen LeasePlan Corporation N.V.  In zijn nieuwe rol als directeur is hij verantwoordelijk voor de strategie van LeasePlan Bank. In dit interview kijkt hij vooruit naar de toekomst van LeasePlan Bank en hoe nieuwe technologieën kunnen helpen om sparen nog makkelijker en leuker te maken.

Wat staat er op de agenda komend jaar?

“Één van de meest belangrijke prioriteiten voor ons dit jaar is de migratie naar een nieuw ‘core banking systeem' ”, aldus Sander. “Het is een heel groot project waarbij we samenwerken met de Nederlandse fintech (financieel technologie bedrijf) Ohpen. De integratie van verschillende systemen naar één systeem zullen ons, maar ook onze klanten vele voordelen opleveren.”

Wat zijn dan deze voordelen precies?

“Dankzij onze nieuwe samenwerking met Ohpen kunnen wij in de toekomst nog sneller innovaties en nieuwe functionaliteiten uitrollen binnen onze website, bankomgeving en Sparen App. De klant zal hier natuurlijk ook profijt van hebben aangezien het nog makkelijker wordt om spaarrekeningen te beheren en geld over te boeken.”
 
Op welke manier zijn klanten betrokken bij de nieuwe ontwikkelingen?

“Wij gebruiken voortdurend klantfeedback om onze online spaaroplossingen te verbeteren en verder te ontwikkelen. Wij verzamelen feedback van klanten onder andere via online vragenlijsten, onze klantenservice afdeling, maar ook op nieuwe manieren zoals ‘usability testing’. Een aantal maanden geleden hebben we bijvoorbeeld klanten uitgenodigd om deel te nemen aan een gebruikersonderzoek bij de Hogeschool van Arnhem. Hier hebben wij, onder andere via eye-tracking technologie, meegekeken hoe zij onze website en bankomgeving gebruikten en waar mogelijkheden voor verbeteringen lagen. Zij konden ook direct feedback geven. Het was een erg leerzame dag!”
 
Hoe proberen jullie online sparen nog makkelijker te maken?

“Afgelopen jaar hebben we geïnvesteerd in een volledig nieuwe website en bankomgeving. Via de uitgebreide ‘Veelgestelde vragen’ sectie is het nu bijvoorbeeld een stuk makkelijker om antwoord op je vragen te vinden. Daarnaast hebben we interactieve hulpvideo’s geïntroduceerd waarin medewerkers uitleggen hoe onze bankomgeving bijvoorbeeld werkt. Mocht een klant er alsnog niet uitkomen, dan kan hij natuurlijk contact met ons opnemen. Niet alleen via telefoon of e-mail, maar ook via social media en Whatsapp. Dit is zelfs makkelijker want je krijgt binnen 10 minuten antwoord.”

Op welke manier is LeasePlan Bank maatschappelijk betrokken?

“Ons moederbedrijf LeasePlan heeft zich als doel gesteld om de volledige vloot (dat is momenteel 1,8 miljoen auto’s) volledig emissie-vrij te hebben in 2030. Dit is natuurlijk nog een lange weg te gaan, maar als wereldwijde marktleider kunnen we wel een grote impact maken. Als spaarder bij LeasePlan Bank draag je hier ook aan bij. Daarnaast doet LeasePlan Bank afgelopen jaren ook mee aan het initiatief Bank voor de Klas. Medewerkers verzorgen gastlessen op basisscholen en leren kinderen op een speelse manier verstandig om te gaan met geld.” 

 

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens