Duurzaamheid bij LeasePlan Bank
Draag bij aan een groenere toekomst

Zo duurzaam kan sparen zijn

Op deze pagina brengen wij u graag op de hoogte van de activiteiten van LeasePlan en LeasePlan Bank op het gebied van duurzaamheid. 
Door te sparen bij LeasePlan Bank draagt u bij aan een groenere toekomst. Een deel van het spaargeld wordt namelijk geïnvesteerd in elektrische auto’s en meer oplaadpunten. Zo zorgt uw spaargeld uiteindelijk ook voor het terugdringen van uitstoot. Hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk ons interview met Mathijs van der Goot, Global Lead Electric Vehicles bij LeasePlan Corporation.

Bank voor de Klas

Als bank leveren wij ook een maatschappelijke bijdrage aan de huidige samenleving. Onze medewerkers verzorgen bijvoorbeeld sinds 2018 gastlessen aan basisscholieren tijdens de jaarlijkse Week van het Geld. Deze gastlessen zijn onderdeel van het landelijke Bank voor de Klas initiatief. Hierin leren scholieren op een speelse manier verstandig om te gaan met geld. Door kinderen al op jonge leeftijd financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. 

Laatste duurzaamheid nieuws

LeasePlan brengt eerste Duurzaamheidsverslag uit - 14 november 2019
In het rapport deelt LeasePlan de voortgang van de eigen duurzaamheidsactiviteiten, inclusief de ambitie om in 2030 een uitstootvrije vloot te hebben.

LeasePlan geeft groene obligatie 'Green Bond' uit - 6 maart 2019
LeasePlan Corporation N.V. heeft voor de eerste keer in zijn geschiedenis een ‘Green Bond’ uitgegeven, een vastrentende obligatie met een looptijd van vijf jaar. 64% van de uitgifte werd toegewezen aan investeerders die de Principles of Responsible Investment onderschrijven.

LeasePlan publiceert de EV Readiness Index 2019 - 16 januari 2019
Het rijden van een elektrisch voertuig (EV) is nu een haalbare optie in een toenemend aantal Europese landen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van LeasePlan, gepubliceerd voorafgaand aan het World Economic Forum (WEF) in Davos.

LeasePlan en Lightyear leveren eerste leaseauto op 100% zonne-energie - 13 december 2018
LeasePlan Nederland gaat samenwerken met de Nederlandse scale-up Lightyear, het eerste bedrijf ter wereld dat een elektrische auto ontwikkelt voor consumenten, die rijdt op 100% zonne-energie. 

LeasePlan samenwerking met Land Life Company - 19 september 2018
Op de Global Climate Action Summit in San Francisco heeft LeasePlan Corporation N.V. een overeenkomst getekend met Land Life Company om klanten te helpen hun reizen CO2-neutraal te maken.

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens