Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Draag bij aan een groenere toekomst

Op deze pagina brengen wij u graag op de hoogte van de activiteiten van ALD Automotive | LeasePlan en LeasePlan Bank op het gebied van duurzaamheid.

Door te sparen bij LeasePlan Bank draagt u bij aan een groenere toekomst. Een deel van het spaargeld wordt namelijk geïnvesteerd in elektrische auto’s en meer oplaadpunten. Ook na de overname van ons moederbedrijf LeasePlan door ALD Automotive blijft ALD Automotive | LeasePlan investeren in elektrische mobiliteit. Zo zorgt uw spaargeld uiteindelijk ook voor het terugdringen van uitstoot. Hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk ons interview met Mathijs van der Goot, Global Lead Electric Vehicles bij LeasePlan Corporation.

Wilt u meer informatie over het MVO-beleid van ons moederbedrijf ALD Automotive | LeasePlan? Dat vindt u op de website van ALD Automotive | LeasePlan.

Zo duurzaam kan sparen zijn

Bank voor de Klas

Als bank leveren wij ook een maatschappelijke bijdrage aan de huidige samenleving. Onze medewerkers verzorgen bijvoorbeeld sinds 2018 gastlessen aan basisscholieren tijdens de jaarlijkse Week van het Geld. Deze gastlessen zijn onderdeel van het landelijke Bank voor de Klas initiatief. Hierin leren scholieren op een speelse manier verstandig om te gaan met geld. Door kinderen al op jonge leeftijd financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. 

Laatste duurzaamheid nieuws

LeasePlan Bank zet zich in voor financiële bewustwording onder kinderen

De afgelopen maanden hebben LeasePlan Bank medewerkers 20 gastlessen gegeven op scholen door heel Nederland. Bank voor de klas is een gezamenlijk initiatief van 16 Nederlandse banken voor financiële educatie in het basisonderwijs. In dit blog blikken we terug op onze ervaringen met het geven van de gastlessen.

Duurzaam en transparant sparen: hoe je spaargeld het milieu ten goede komt

Het thema duurzaamheid is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. En iedereen draagt zijn of haar steentje bij op een eigen manier. Zo zie je dat sommige mensen er bewust voor kiezen om geen vlees meer te eten en zo hun footprint te verkleinen, anderen gaan op zoek naar duurzame energiebronnen of maken hun huis CO2 neutraal. Niemand kijk meer op van zonnepanelen op een woonhuis, een elektrische auto voor de deur of minimalistisch leven. Deze duurzame keuzes zijn niet alleen maar fantastisch voor onze toekomst, maar ook voor je bankrekening! 

Terugblik op Bank voor de klas 2022

De 11e editie van het programma Bank voor de klas zit er weer op. De afgelopen maanden hebben wij 15 gastlessen gegeven op scholen door heel Nederland. Bank voor de klas is een gezamenlijk initiatief van 16 Nederlandse banken voor financiële educatie in het basisonderwijs. In dit blog blikken we terug op onze ervaringen met het geven van de gastlessen.

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens