Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Op weg naar een duurzamere toekomst

Op deze pagina brengen wij u graag op de hoogte van de activiteiten van Ayvens en LeasePlan Bank op het gebied van duurzaamheid. Ons moederbedrijf LeasePlan is overgenomen door ALD Automotive en samen vormen zij nu het nieuwe bedrijf Ayvens. 

Ayvens is koploper als dé mobiliteitsaanbieder in de transitie naar elektrisch rijden. 

Om de energietransitie verder te versnellen heeft Ayvens onlangs nieuwe EV-doelstellingen aangekondigd als onderdeel van PowerUP 2026, haar driejarig strategisch plan. PowerUP 2026 streeft ernaar dat in 2026 50% van de nieuw-registraties van auto’s bestaat uit elektrische voertuigen, opgebouwd uit 40% BEV en 10% PHEV (Battery Electric Vehicle en Plug-in Hybrid Electric Vehicle).

Zo duurzaam kan sparen zijn

Samenvatting Ayvens duurzaamheidsdoelen 2026:

50%*

EV-aandeel in onze nieuwe autoleveringen

*Tegenover 28% in 2022, alleen personenauto's en gefinancierde vloot in EU, VK, NO, CH

-35%*

Vermindering van interne CO2-uitstoot

*T.o.v. 2019, Scope 1, Scope 2 en Scope 3 beperkt tot zakelijk reizen, papier en afval

<90 g/CO2/km

Uitstoot van onze rijdende vloot

vs 112 g/CO2/km in 2022

Door te sparen bij LeasePlan Bank draagt u dus bij aan een groenere toekomst. Een deel van het spaargeld wordt geïnvesteerd in wereldwijde duurzame mobiliteitsoplossingen. Zo zorgt uw spaargeld uiteindelijk ook voor het terugdringen van uitstoot. 

Wilt u meer informatie over het MVO-beleid van ons moederbedrijf Ayvens en de doelstellingen die daar aan gekoppeld zijn? Dat vindt u op de website van Ayvens.

Bank voor de Klas

Als bank leveren wij ook een maatschappelijke bijdrage aan de huidige samenleving. Onze medewerkers verzorgen bijvoorbeeld sinds 2018 gastlessen aan basisscholieren tijdens de jaarlijkse Week van het Geld. Deze gastlessen zijn onderdeel van het landelijke Bank voor de Klas initiatief. Hierin leren scholieren op een speelse manier verstandig om te gaan met geld. Door kinderen al op jonge leeftijd financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. 

Laatste duurzaamheid nieuws

Ayvens viert een half miljoen elektrische voertuigen in haar vloot

Moederbedrijf Ayvens is dankzij deze mijlpaal goed onderweg naar haar ambitie om duurzame mobiliteit te bevorderen en haar klanten te helpen de transitie naar elektrisch vervoer te maken. 

LeasePlan Bank zet zich in voor financiële bewustwording onder kinderen

De afgelopen maanden hebben LeasePlan Bank medewerkers 20 gastlessen gegeven op scholen door heel Nederland. Bank voor de klas is een gezamenlijk initiatief van 16 Nederlandse banken voor financiële educatie in het basisonderwijs. In dit blog blikken we terug op onze ervaringen met het geven van de gastlessen.

Duurzaam en transparant sparen: hoe je spaargeld het milieu ten goede komt

Het thema duurzaamheid is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. En iedereen draagt zijn of haar steentje bij op een eigen manier. Zo zie je dat sommige mensen er bewust voor kiezen om geen vlees meer te eten en zo hun footprint te verkleinen, anderen gaan op zoek naar duurzame energiebronnen of maken hun huis CO2 neutraal. Niemand kijk meer op van zonnepanelen op een woonhuis, een elektrische auto voor de deur of minimalistisch leven. Deze duurzame keuzes zijn niet alleen maar fantastisch voor onze toekomst, maar ook voor je bankrekening! 

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens