Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Up-to-date rentestanden en meer

Bent u benieuwd naar de laatste rentestanden en andere zaken die invloed hebben op uw financiële situatie? Hier leest u al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en LeasePlan Corporation N.V. en staan we stil bij de actualiteiten.

Nieuws Overzicht

Financieel Nieuws

Hier lees Je nieuws en actualiteiten over sparen, geld en financiën.

News list

Nederlanders sparen meer, maar laten kansen liggen

13-11-2023
Nederlanders worden steeds rijker, en sparen ook meer. Ondanks deze welvaartsgroei blijven veel Nederlanders hun spaargeld bij grootbanken stallen, waar de rente vaak beperkt is. Voordelig voor de grootbanken, niet voor de spaarders.
Lees verder

Veel middeninkomens in de knel: Dit kun je doen

18-09-2023
Het leven is duur, en wordt steeds duurder. Hoge energieprijzen en dure boodschappen, terwijl de lonen achter blijven, zorgen er voor dat veel middeninkomens nauwelijks rond kunnen komen. Hierdoor moeten veel mensen noodgedwongen hun uitgavenpatroon aanpassen.
Lees verder

Advocaat-generaal: Hersteloperatie Box 3 schendt grondrechten

18-09-2023
De advocaat-generaal heeft geadviseerd dat de hersteloperatie voor de vermogensrendementsheffing in Box 3 in strijd is met het discriminatieverbod en het eigendomsrecht. Als de Hoge Raad dit advies volgt, kan dit aanzienlijke gevolgen hebben voor de uitvoering van de hersteloperatie en het innen van de vermogensrendementsheffing, die jaarlijks €4,5 miljard bedraagt.
Lees verder

ECB zorgt voor record met tiende renteverhoging op rij

13-09-2023
De Europese Centrale Bank heeft voor de tiende keer op rij de depositorente voor banken verhoogd. Dankzij een verhoging van 0,25 procentpunt is de rente nu gestegen naar 4%. De rente heeft nog nooit zo hoog gestaan in de eurozone.
Lees verder

Nieuws Box 3: Spaarders worden belast voor daadwerkelijke rendement

10-09-2023
Op het ministerie van Financiën wordt gewerkt aan een nieuw wetsvoorstel voor de belasting over vermogen, oftewel Box 3. Staatssecretaris Marnix van Rij streeft ernaar dit voorstel nog voor Prinsjesdag te publiceren en ter consultatie te openen. Het belangrijkste vraagstuk hierbij is hoe vermogen, vooral vastgoed en andere minder liquide vermogensbestanddelen, belast moet worden.
Lees verder

Rente op hoogste niveau sinds 2001

27-07-2023
De Europese Centrale Bank heeft opnieuw zijn rentetarieven verhoogd. Dankzij een verhoging van 0,25 procentpunt is de rente inmiddels gestegen naar 3,75%. Sinds 2001 is de rente niet zo hoog geweest.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens