Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Up-to-date rentestanden en meer

Bent u benieuwd naar de laatste rentestanden en andere zaken die invloed hebben op uw financiële situatie? Hier leest u al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en LeasePlan Corporation N.V. en staan we stil bij de actualiteiten.

Nieuws Overzicht

Financieel Nieuws

Hier lees Je nieuws en actualiteiten over sparen, geld en financiën.

News list

Spaargeld in Nederland groeit naar recordbedrag van €436,7 miljard

07-06-2023
Nederlanders blijven geld op de bank zetten. Uit cijfers van DNB blijkt dat het totaal aan spaargeld in april in Nederland is gegroeid naar €436,7 miljard. Nooit eerder stond er zo veel geld op de Nederlandse spaarrekeningen.
Lees verder

Gemiddelde spaarrente is in 9 jaar niet zo hoog geweest

11-05-2023
De spaarrentes zijn momenteel fors aan het stijgen. Deze maand ligt de gemiddelde rente op 1,28%. Sinds 2014 is de spaarrente niet zo hoog geweest in Nederland.
Lees verder

ECB verhoogt rente voor zevende keer binnen een jaar

07-05-2023
De Europese Centrale Bank heeft voor de zevende keer op rij zijn rentetarieven verhoogd. Door een verhoging van 0,25 procentpunt is de rente inmiddels gestegen naar 3,25%.

De ECB verplicht banken om geld dat ze niet gebruiken bij de Centrale Bank in Frankfurt te stallen. Een jaar geleden was de depositorente van de ECB nog negatief waardoor de banken moesten betalen voor hun overtollig geld.
Lees verder

Het is weer tijd voor vakantiegeld

07-05-2023
Het extra salaris is een volgens de wet verplichte toeslag van minimaal 8% op het bruto jaarsalaris. Door de meeste werkgevers wordt het vakantiegeld in de maand mei uitgekeerd.

De uitkering van het vakantiegeld is helemaal goed nieuws voor mensen die minder dan €3.000 verdienen.
Lees verder

Spaartaksregeling waarschijnlijk opnieuw uitgesteld

22-03-2023
Het ziet er naar uit dat de invoering van de nieuwe spaartaksregeling opnieuw zal worden uitgesteld. Staatssecretaris Marnix van Rij heeft in een interview met NRC gezegd dat de geplande invoeringsdatum van 1 januari 2026 niet haalbaar is. Het uitstel kan voordelig uitpakken voor spaarders
Lees verder

ECB verhoogt de rente tot 3%

19-03-2023
De Europese Bank (ECB) heeft zijn rentetarieven opnieuw verhoogd. Dankzij een verhoging van 0,50 procentpunt stijgt de rente naar 3% en dit is goed nieuws voor spaarders.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens