Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Up-to-date rentestanden en meer

Bent u benieuwd naar de laatste rentestanden en andere zaken die invloed hebben op uw financiële situatie? Hier leest u al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en LeasePlan Corporation N.V. en staan we stil bij de actualiteiten.

Nieuws Overzicht

Financieel Nieuws

Hier lees Je nieuws en actualiteiten over sparen, geld en financiën.

News list

Overheid moet ook rentevergoeding van gedupeerde spaarders compenseren

22-01-2023
Het ziet er naar uit dat spaarders die te veel belasting hebben betaald over hun spaargeld in box 3, extra gecompenseerd gaan worden. Het gerechtshof in Arnhem heeft namelijk bepaald dat de overheid ook moet opdraaien voor de rente over het door de gedupeerden te veel betaalde bedrag.
Lees verder

CBS: Nederlanders blijven sparen, ondanks inflatie

05-01-2023
CBS-cijfers laten zien dat Nederlanders ondanks de hoge inflatie gewoon door blijven sparen. In het derde kwartaal van 2022 werd €12,2 miljard gespaard, €160 miljoen minder dan in hetzelfde kwartaal in 2021.
Lees verder

Nieuwe renteverhoging ECB

18-12-2022
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rentetarieven voor de vierde keer op rij verhoogd. Het gaat om een verhoging van 0,50 procentpunt tot 2%. Het doel van de renteverhogingen is om de inflatie te beperken.
Lees verder

Totaal aan spaargeld in Nederland loopt op naar bijna €423 miljard

07-12-2022
Nederlanders blijven massaal geld op de bank zetten. Uit cijfers van DNB blijkt dat in de maand oktober €537 miljoen aan geld opzij is gezet door Nederlandse huishoudens.
Lees verder

Toch bezwaar mogelijk voor spaarders die denken te veel belasting te hebben betaald

07-11-2022
Spaarders die niet door het kabinet worden gecompenseerd voor teveel betaalde spaartaks in box 3, kunnen alsnog in aanmerking komen voor compensatie. Staatssecretaris Marnix van Rij heeft aangegeven dat er bij de Hoge Raad een nieuwe proefprocedure voor deze mensen wordt gestart.
Lees verder

ECB verhoogt rente opnieuw met 0,75%

27-10-2022
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft zoals verwacht de rentetarieven opnieuw met 0,75% verhoogd. Het is de derde renteverhoging op rij van deze historische omvang. De ECB wil met de renteverhogingen er voor zorgen dat de inflatie binnen de perken blijft.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens