Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Up-to-date rentestanden en meer

Bent u benieuwd naar de laatste rentestanden en andere zaken die invloed hebben op uw financiële situatie? Hier leest u al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en LeasePlan Corporation N.V. en staan we stil bij de actualiteiten.

Nieuws Overzicht

Financieel Nieuws

Dit is een overzicht van alle artikelen in de categorie Financieel Nieuws.

News list

Prinsjesdag: Vermogende spaarders gaan meer betalen

20-09-2022
De derde dinsdag van september is voorbij en de bekende Prinsjesdag taferelen waren na 2 jaar corona weer terug van weggeweest. Wij lichten toe wat er voor spaarders verandert.
Lees verder

ECB verhoogt rente met 0,75%

08-09-2022
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag de rentetarieven met 0,75% verhoogd. Dit is de grootste renteverhoging sinds de invoering van de euro en was in lijn met verwachtingen. De ECB nam het besluit omdat de inflatie veel te hoog blijft en waarschijnlijk tot 2024 boven de doelstelling zal blijven.
Lees verder

Spaarders profiteren van uitstel nieuwe spaartaksregeling

06-09-2022
De vervanger van de spaartaks is met een jaar uitgesteld. Het Ministerie van Financiën heeft laten weten dat het niet realistisch is om de wijziging al in 2025 in te kunnen voeren. Het ziet er naar uit dat dit goed nieuws is voor spaarders terwijl de schatkist door het uitstel ongeveer €385 miljoen misloopt.
Lees verder

Nederlanders zien buffer krimpen door stijgende lasten

01-08-2022
Het Nibud concludeert dat de huishoudelijke uitgaven de pan uit rijzen. Volgens het budgetinstituut worstelt een derde van de huishoudens met de vaste lasten.
Lees verder

Spaarders horen in augustus of ze recht hebben op belastingvoordeel

01-08-2022
Spaarders kunnen in augustus er achter komen of ze recht hebben op een extra belastingvoordeel over het jaar 2021. Dit heeft te maken met de eerder door het kabinet aangekondigde compensatie voor de spaartaks.
Lees verder

De Europese Centrale Bank kondigt renteverhoging aan

21-07-2022
De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogt de depositorente van -0,5 procent naar 0 procent. Dat betekent dat banken niet meer hoeven te betalen voor hun overtollig geld. De ECB verplicht banken namelijk om geld dat ze niet gebruiken bij de Centrale Bank in Frankfurt te stallen. Dat kostte de banken tot gisteren een half procent aan rente.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens