Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Up-to-date rentestanden en meer

Bent u benieuwd naar de laatste rentestanden en andere zaken die invloed hebben op uw financiële situatie? Hier leest u al het nieuws vanuit LeasePlan Bank en LeasePlan Corporation N.V. en staan we stil bij de actualiteiten.

Nieuws Overzicht

Onderzoek

Alle cijfers, onderzoeken en rapporten die wij tegenkomen als het gaat om sparen vind je hier.

News list

Jongeren kopen vaker op afbetaling en lopen daardoor risico

10-04-2024
Bijna 600.000 iDEAL-transacties afkomstig van rekeningen van minderjarigen zijn het afgelopen jaar gelinkt aan "Koop Nu, Betaal Later" (BNPL)-diensten, onthult de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een nieuw rapport.
Lees verder

Nederlanders sparen het liefst voor vakantie en een nieuwe auto

01-11-2023
Bijna de helft van de Nederlanders spaart om een financiële buffer aan te leggen. En 38,4% van de Nederlandse bevolking zet geld opzij om lekker op vakantie te kunnen gaan. Een nieuwe auto blijkt ook een populair spaardoel voor Nederlanders.
Lees verder

Nederlandse spaarders blinken uit in Europa

28-08-2023
Nederlandse huishoudens leggen sinds de piek van 2020 een steeds lager percentage van hun inkomens opzij om te sparen. Maar in vergelijking met de meeste andere landen in Europa wordt er nog altijd een aanzienlijk deel van het salaris gespaard.
Lees verder

Grootbank spaarders laten 1,8 miljard aan rente liggen

08-08-2023
Wie alleen spaart bij een grote bank loopt veel rente mis. Volgens financiële vergelijkingssite Geld.nl laten alle grootbank spaarders gezamenlijk tot 1,8 miljard euro aan rente. Dat is voor de grootbanken een mooie winst, maar voor de gemiddelde spaarder misgelopen rendement.
Lees verder

Huishoudens kunnen meer geld opzijzetten dankzij hogere lonen

04-07-2023
Nederlandse huishoudens hebben in het eerste kwartaal van 2023 flink gespaard. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) blijkt dat de vrije besparingen zijn opgelopen naar €13,3 miljard. Dat is €620 miljoen meer in vergelijking met het eerste kwartaal van 2022.
Lees verder

Nederlanders maken zich zorgen over financiële toekomst

08-06-2023
Het aantal mensen dat zich zorgen maakt over hun financiële toekomst is voor het eerst in tien jaar gestegen. Met name jongeren en alleenstaande ouders ervaren deze zorg, zo blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens