Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Blog

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Blogs Overzicht

Veiligheid

We maken online sparen zo veilig mogelijk voor u en schrijven daarom over verschillende cyber security-vraagstukken. Dat doen we onder meer samen met onze privacy officer.

Blog list

Onze poortwachtersrol tegen financiële criminaliteit

In Nederland wordt jaarlijks naar schatting 16 miljard euro aan crimineel geld witgewassen. Reesja Basarat, LeasePlan Bank’s Compliance Officer, legt uit wat dit betekent voor banken in het voorkomen van witwassen.
Lees verder
Ransomware - geef de touwtjes niet uit handen

Ransomware: geef de touwtjes niet uit handen

Misschien heb je wel eens gehoord van een computer die digitaal “op slot” is gezet door een hacker. Er wordt dan geld gevraagd om de bestanden weer vrij te geven, vaak in de vorm van cryptomunten. De hacker lijkt daarmee alle touwtjes in handen te hebben. Waarom is deze methode zo succesvol, en wat kunnen we er tegen doen? In deze blog proberen we wat licht te schijnen op het fenomeen; ransomware.
Lees verder

Zijn wachtwoorden wel future-proof?

Sinds het begin van het internet en vanaf de eerste keer dat gebruikers zich moesten aanmelden op een apparaat, zijn wachtwoorden de oplossing bij uitstek. Het is voor ons daarom ook een tweede natuur geworden om ergens in te loggen met een gebruikersnaam én wachtwoord.
Lees verder

Hoe kun je internetoplichting voorkomen?

Het is regelmatig in het nieuws: een bank of ander groot bedrijf in Nederland is slachtoffer geworden van cybercriminaliteit. Deze cybercriminelen gebruiken verschillende middelen om hun slachtoffers op te lichten. In dit blog lichten we de twee meest populaire internetoplichtingsmethoden toe en hoe je dit kunt herkennen, zodat je de oplichters in het vervolg te slim af bent.
Lees verder
Bescherming van mijn gegevens

Alles over de bescherming van je persoonlijke gegevens

Misschien heb je weleens van de ‘GDPR’ gehoord. Dit staat voor de General Data Protection Regulation. In Nederland wordt dit ook wel de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) genoemd.
Lees verder
wachtwoord wijzigen

Zo kies je een sterk wachtwoord

Het instellen van sterke wachtwoorden is enorm belangrijk en omvat een proces wat zeer secuur moet gebeuren. Je hebt dit waarschijnlijk al velen malen eerder gehoord, maar het is belangrijk hier ook echt naar te handelen. Er kan niet vaak genoeg benadrukt worden, dat je geen complete en bekende woorden en/of getallenreeksen moet gebruiken.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens