Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Blog

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Blogs Overzicht

Veiligheid

We maken online sparen zo veilig mogelijk voor je. Daarom bloggen we over verschillende cyber security-vraagstukken. Dat doen we onder meer samen met onze Privacy en Compliance Officers.

Blog list

De evolutie van wachtwoorden

Wachtwoorden zijn zo ongeveer hét fundament van digitale beveiliging geworden, maar wanneer begon dit alles? LeasePlan Bank's Maarten Bevers weet alles van databeveiliging en legt uit waar wachtwoorden vandaan komen en hoe je een goed wachtwoord kiest.
Lees verder

Welke digitale voetsporen laat jij achter?

Deze week is het International Privacy Week. Het is daarom goed om aandacht te besteden aan de sporen die we online achterlaten. Maarten Bevers, Information Security Officer bij LeasePlan Bank, vertelt ons meer over deze digitale voetafdrukken en hoe je jezelf kunt (blijven) beschermen van online spoorzoekers.
Lees verder

De 7 grootste cyberdreigingen waar je alert op moet zijn

Digitale veiligheid is van groot belang voor iedereen die gebruikmaakt van het internet. Daarom zetten organisaties en overheden wereldwijd in oktober de schijnwerpers op het belang van cyber security tijdens Cyber Security Awareness Month. Tijdens deze maand worden mensen bewust gemaakt van de digitale risico's die we dagelijks tegenkomen en wordt geprobeerd om kennis en tools aan te bieden zodat iedereen zich beter online kan beschermen.
Lees verder

Gids voor online veiligheid: Essentiële tips voor veilig internetten, digitaal winkelen en bankieren

Oktober is Cyber Security Maand, maar bij LeasePlan Bank is jouw online veiligheid het hele jaar door een prioriteit. In een tijd waarin we meer dan ooit online zijn, is het cruciaal om waakzaam te zijn over onze digitale veiligheid. Daarom hebben we een aantal cruciale blogs op een rij gezet die je kunnen helpen je digitale leven veiliger te maken.
Lees verder

Hoe hackers AI gebruiken voor phishing

Het is de laatste weken steeds vaker in het nieuws; het gebruik van Artificial Intelligence (AI) door hackers en criminelen. Het Financieel Dagblad publiceerde recent een artikel waarin het uitlegt hoe ChatGPT ingezet kan worden door hackers om phishing e-mails op te stellen. Inclusief linkjes en een gekopieerde pagina van bijvoorbeeld een bank. Het grootste voordeel voor de hacker is dat deze email vrijwel spelfout-vrij is, professioneel oogt en gegeneerd is in een handomdraai.
Lees verder

Finfluencer: de digitale financiële adviseur voor jongeren?

De markt voor finfluencers groeit enorm. Op social media delen ze hun kennis over investeringen en geven advies aan hun volgers. Helaas zijn er ook experts die problematische adviezen geven of enkel vanuit eigen belang posten. In dit blog vertellen we je waar je op moet letten en hoe je betrouwbare finfluencers kunt vinden.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens