Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Blog

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Blogs Overzicht

Veiligheid

We maken online sparen zo veilig mogelijk voor je. Daarom bloggen we over verschillende cyber security-vraagstukken. Dat doen we onder meer samen met onze Privacy en Compliance Officers.

Blog list

Bescherming van mijn gegevens

Alles over de bescherming van je persoonlijke gegevens

Misschien heb je weleens van de ‘GDPR’ gehoord. Dit staat voor de General Data Protection Regulation. In Nederland wordt dit ook wel de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) genoemd.
Lees verder

Laat je niet aan de haak slaan door Phishing!

Phishing is een succesvolle aanvalsmethode van criminelen, omdat ze inspelen op menselijke gewoonten. Zo proberen ze u te verleiden met aantrekkelijke deals of andere lokkertjes. In dit blog legt LeasePlan Bank's Security & Data Protection Officer uit waar je bedacht op moet zijn.
Lees verder

Zo voorkomen we samen fraude

Om fraude te voorkomen binnen de bankensector hebben we te maken met veel regels, controles en procedures. Die zijn er voor goede reden. Onze Compliance Officer Reesja Basarat legt uit wat LeasePlan Bank doet tegen fraude en wat je zelf kunt doen.
Lees verder

Op publieke wifi zijn je gegevens ook publiek

In dit blog geeft Maarten Bevers, Information Security Officer & Data Protection Officer bij LeasePlan Bank, duidelijkheid over de risico’s van publieke wifi en de voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen.
Lees verder

Onze poortwachtersrol tegen financiële criminaliteit

In Nederland wordt jaarlijks naar schatting 16 miljard euro aan crimineel geld witgewassen. Reesja Basarat, LeasePlan Bank’s Compliance Officer, legt uit wat dit betekent voor banken in het voorkomen van witwassen.
Lees verder
Ransomware - geef de touwtjes niet uit handen

Ransomware: geef de touwtjes niet uit handen

Misschien heb je wel eens gehoord van een computer die digitaal “op slot” is gezet door een hacker. Er wordt dan geld gevraagd om de bestanden weer vrij te geven, vaak in de vorm van cryptomunten. De hacker lijkt daarmee alle touwtjes in handen te hebben. Waarom is deze methode zo succesvol, en wat kunnen we er tegen doen? In deze blog proberen we wat licht te schijnen op het fenomeen; ransomware.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens