Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Blog

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Blogs Overzicht

Tips

We delen tips om je kennis over sparen te vergroten zodat jij op een leuke manier je doelen, ambities en dromen kunt verwezenlijken. Of dat nu gaat om een goede spaarbuffer, of om iets moois voor later. Lees onze tips en kom erachter hoe je slimmer en beter kunt sparen.

Blog list

Sparen VS Crypto

In de Sparen VS serie onderzoeken we verschillende mogelijkheden om aan je financiële toekomst te bouwen, en hoe deze zich verhouden tot sparen. In deze aflevering: Sparen VS Crypto! In deze eerste aflevering van Sparen VS gaat onze presentator Mark Welzenis op onderzoek uit naar deze cryptomarkt.
Lees verder

Crypto of toch maar sparen?

Wat maakt crypto nu zo aantrekkelijk en wat zijn de 4 psychologische aspecten die ervoor zorgen dat het lastig is om verstandig met crypto om te gaan? In dit blog legt Financieel Psycholoog Anne Abbenes de psychologie achter crypto uit zodat je zelf tot een gezonde financiële mix kunt komen.
Lees verder

Het wilde crypto-westen

De cryptomarkt is het wilde westen van deze tijd. Ongereguleerd en vol met pioniers is de cryptomarkt een plek waar een crypto-cowboy goed kan boeren. Maar het is ook een gevaarlijke markt, waar je goed moet weten wat je doet. De struikrovers liggen namelijk overal op de loer om onwetende investeerders hun muntjes afhandig te maken.

Om deze gevaren in kaart te brengen spreken we Maarten Bevers, Information Security & Data Protection Officer (ISDPO) bij LeasePlan Bank.
Lees verder

Cash stuffing: de terugkeer van het enveloppensysteem?

Geld bewaren in spaarvarkens, onder de bank of in oude sokken: deze traditionele spaarmethoden zijn de afgelopen jaren flink afgenomen. Met ‘cash stuffing' maakt het ouderwetse sparen nu een comeback in Nederland, vooral onder gebruikers van social media. Er circuleren steeds meer how-to video's, waardoor een heel nieuw bewustzijn over geld ontstaat - vooral onder de jongere generatie. Maar wat zit er achter en is dit wel zo’n slimme manier om met je financiën om te gaan?
Lees verder

Zo vul je je spaarrekening zonder dat je het doorhebt

Als vanzelf sparen. Op deze 11 manieren spaar je bijna zonder dat je er erg in hebt. En dan is je spaardoel zó bereikt.
Lees verder

Nieuw pensioenstelsel uitgelegd: wat betekent het voor mij?

De nieuwe regels rondom het pensioen komen eraan. Dit nieuwe pensioenstelsel kan een grote verandering teweegbrengen in de manier waarop gepensioneerden toegang krijgen tot hun fondsen. Maar jij kan misschien al profiteren van de nieuwe regels die meer flexibiliteit bieden bij het beheer van je pensioenbeleggingen. In dit blog lees je wat de veranderingen voor jou als spaarder kunnen betekenen.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens