Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Blog

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Blogs Overzicht

Tips

We delen tips om je kennis over sparen te vergroten zodat jij op een leuke manier je doelen, ambities en dromen kunt verwezenlijken. Of dat nu gaat om een goede spaarbuffer, of om iets moois voor later. Lees onze tips en kom erachter hoe je slimmer en beter kunt sparen.

Blog list

Nieuwe baan? Zo onderhandel je over je salaris in 6 stappen

Een goed salaris is meer dan een fijne bonus. Het is een investering in jezelf en je toekomst. Of je nu spaart voor een grote aankoop, een financiële buffer of werkt aan een zorgeloze oude dag - een stevig fundament begint bij je salaris. In dit uitgebreide blog ontdek je strategieën en tips om met vertrouwen over je salaris te onderhandelen bij een nieuwe werkgever.
Lees verder

Belastingvrij schenken in 2024

Wil je met een schenking iemand financieel ondersteunen? Ontdek hoe je in 2024 belastingvrij kunt schenken aan je kind of een ander. Optimaliseer je schenkingen en maak optimaal gebruik van vrijstellingen. In deze blog bespreken we de mogelijkheden en geven we slimme tips om optimaal gebruik te maken van de belastingvrijstellingen.
Lees verder

Salarisonderhandelingen met je huidige werkgever: stappenplan voor succes

Salarisonderhandelingen: de meeste mensen zien er als een berg tegenop. Maar als je het slim aanpakt, kun je met vertrouwen het gesprek aangaan én je slagingskans vergroten. Een hoger salaris betekent immers niet alleen meer financiële ruimte nu, maar ook in de toekomst. Denk aan het opbouwen van een buffer, die grote aankoop waar je al tijden van droomt of een extra zakcentje voor later.
Lees verder

Wat kost een huis in 2024? Een overzicht voor (startende) huizenkopers

Je staat op het punt om een grote stap te zetten: het kopen van je eerste huis. Spannend! Om je goed voor te bereiden, is het handig om te weten wat er financieel bij komt kijken. Want de vraag "Wat kost een huis?" is complexer dan je misschien denkt. We nemen je mee langs de kosten bij het kopen van een huis, van aankoopprijs tot maandelijkse lasten. Zo kun jij straks een weloverwogen beslissing nemen over je toekomstige thuis en op tijd beginnen met sparen.
Lees verder

Slim en betaalbaar genieten van de zomer zonder je spaarrekening te plunderen

Hoe je de zomer doorkomt zonder je spaarrekening te plunderen: ontdek slimme tips en tricks om van je vakantie te genieten zonder financiële zorgen. Bereid je voor op een zorgeloze zomer met budgetvriendelijke uitjes en handige bespaartips. Fijne zomer!
Lees verder

Hoeveel spaarbuffer moet een ZZP'er hebben?

Als zelfstandig ondernemer (ZZP'er) is het belangrijk om een goede spaarbuffer te hebben. Deze buffer helpt niet alleen bij het opvangen van belastingverplichtingen zoals BTW en inkomstenbelasting, maar ook bij onvoorziene omstandigheden zoals ziekte of periodes zonder opdrachten. Met de juiste buffer heb je als ondernemer dus meer financiële stabiliteit. In dit blog vertellen we hoe je bepaalt hoeveel spaarbuffer je als ZZP'er zou moeten hebben en hoe je dit het beste kunt aanpakken.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens