Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Blog

Op de LeasePlan Bank blog vindt u allerlei handige tips en inspiratie om sparen zo veilig, makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Blogs Overzicht

Tips

We delen tips om je kennis over sparen te vergroten zodat jij op een leuke manier je doelen, ambities en dromen kunt verwezenlijken. Of dat nu gaat om een goede spaarbuffer, of om iets moois voor later. Lees onze tips en kom erachter hoe je slimmer en beter kunt sparen.

Blog list

Extra op je hypotheek aflossen of geld sparen?

In dit blog gaat Mr. FOB deze uitdaging aan en probeert er achter te komen: kun je beter sparen of extra op je hypotheek aflossen? Welke strategie uiteindelijk voordeliger is hangt van veel factoren af, niet de minste de rente die je op de lening betaalt of op je spaargeld ontvangt.
Lees verder

Loud Budgeting: hoe openheid over geld jou kan helpen sparen

Heb je het gevoel dat praten over geldzaken een taboe is? Het is tijd om dat te veranderen met een nieuwe, openhartige benadering: Loud Budgeting! Benieuwd hoe juist wél praten over geld je kan helpen om je spaardoelen te bereiken?
Lees verder

Vrouwen en financiën: de weg naar onafhankelijkheid

Financiële onafhankelijkheid voor vrouwen is niet alleen een gewenst doel om na te streven, maar een noodzaak. Het gaat niet alleen om de mogelijkheid voor vrouwen om voor zichzelf te kunnen zorgen, maar ook om de mogelijkheid om je eigen leven op jouw voorwaarden vorm te geven.
Lees verder

Tips voor jouw belastingaangifte over 2023

Het is weer die tijd van het jaar: de belastingaangifte staat voor de deur. Maar geen zorgen, met een beetje voorbereiding en kennis kun je dit klusje niet alleen goed klaren, maar misschien zelfs wat voordelen eruit slepen. Hier zijn onze tips om het meeste uit je belastingaangifte over 2023 te halen.
Lees verder

Het verschil tussen nominale en effectieve rente: een duidelijke uitleg

Heb je ooit nagedacht over hoe de rente op je spaarrekening echt werkt? Veel mensen weten dat ze rente krijgen, maar het is niet altijd duidelijk wat de termen 'nominale rente' en 'effectieve rente' betekenen. In dit blog leggen we het verschil tussen deze twee uit, en laten we zien hoe dit van invloed is op je spaargeld.
Lees verder

Financieel verdelen en plannen met je partner

Voor sommigen is het nooit het perfecte moment om een essentieel onderwerp in elke relatie aan te snijden: de financiën. Maar ga dat gesprek wel aan met je partner. Geld kan namelijk makkelijk een wig vormen in elke relatie. Open communicatie en duidelijke afspraken over geld kunnen een relatie echter versterken en helpen om gezamenlijke dromen te realiseren. Geldzaken zouden geen taboe moeten zijn, zeker niet als je samenwoont en de huishoudelijke financiën (evenals natuurlijk elkanders hart) deelt.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens