Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Flexibel of Deposito Sparen

 

Beide doet u bij LeasePlan Bank makkelijk vanaf 1 Online Spaarrekening. Ontdek welke spaarvorm bij u past.

Open een spaarrekening

Kiezen tussen Flexibel en Deposito Sparen 

De keuze tussen Flexibel Sparen, Deposito Sparen, of een combinatie van beide, hangt af van verschillende factoren en uw (spaar)doelen. Vraagt u zich af welke spaarvorm het beste bij uw situatie past? Hieronder helpen we u met het maken van de juiste keuze.

Flexibel Sparen is een goede keuze wanneer:

U altijd bij uw spaargeld wilt kunnen

Als u altijd toegang tot uw spaargeld wilt, is Flexibel Sparen de beste optie. Met Flexibel Sparen kunt u op elk moment geld opnemen of bijstorten, wat handig is bij onvoorziene uitgaven. Bijvoorbeeld de wasmachine die stuk gaat.

U wisselende spaardoelen hebt

Bij Flexibel Sparen is het mogelijk spaardoelen onder te brengen in verschillende spaarpotjes. Zo ziet u precies hoe veel u nog moet sparen voor uw spaardoel. Daarnaast ontvangt u over de spaarpotjes gewoon dezelfde flexibele rente.

Renterisico acceptabel voor u is

De rente op Flexibel Sparen kan zowel positief als negatief veranderen op basis van de markt. Als u dat kunt accepteren is Flexibel Sparen een goede optie.

Deposito Sparen is een goede keuze wanneer:

Een hogere rente gewenst is

Als u op zoek bent naar een hogere rente en bereid bent om uw geld voor een bepaalde periode vast te zetten, kan een termijndeposito een aantrekkelijke optie zijn. Deposito's bieden doorgaans een hogere rente dan Flexibel Sparen.

U specifieke spaardoelen hebt

Als u duidelijke spaardoelen hebt en weet dat u uw geld gedurende de afgesproken periode vast kunt zetten, kan een termijndeposito met een hogere rente u helpen uw spaardoelen sneller te bereiken.

Renteverandering niet gewenst is

Met een termijndeposito ontvangt u een vaste rente gedurende de gehele looptijd. Dat betekent dat u beschermd bent tegen renteschommelingen en precies weet waar u aan toe bent.

Een combinatie kan een goede optie zijn:

Als u niet al uw eieren in één mandje wilt

Door zowel Flexibel Sparen als een termijndeposito te gebruiken, kun u uw spaargeld diversifiëren en profiteren van de voordelen van beide opties. Het geeft u de mogelijkheid om een deel van uw geld flexibel beschikbaar te houden voor onvoorziene uitgaven, terwijl u tegelijkertijd een hogere rente kunt verdienen met een termijndeposito.

Als u korte- en langetermijndoelen hebt

Als u zowel korte- als langetermijndoelen hebt, kunt u een combinatie van Flexibel Sparen en Deposito Sparen overwegen. Hiermee kunt u korte- en langetermijn spaardoelen apart aanpakken en tegelijkertijd een beter rendement behalen op het geld dat u kunt missen voor een langere periode.

Met een spaarrekening van LeasePlan Bank

Als u nog twijfelt of Flexibel of Deposito Sparen bij u past dan hebben we goed nieuws. Beide doet u namelijk bij LeasePlan Bank vanaf 1 Online Spaarrekening. U spaart automatisch Flexibel, en opent binnen een paar kliks een deposito voor een looptijd die bij uw doelen past.
Open vandaag nog een spaarrekening

Op zoek naar tips om slimmer te sparen?

Slim sparen met Mr FOB: Zo werkt een Depositoladder

Je hebt vast wel eens gehoord van een deposito, oftewel een spaarrekening met een vaste looptijd. Maar wist je dat je met deposito’s ook een zogenaamde depositoladder kunt maken? En dat die interessant kan zijn voor zowel spaarders als beleggers? Financieel blogger Mr. FOB legt alle ins-en-outs van een depositoladder uit.
 

Zo krijg je grip op je geld

Door de stijgende inflatie en torenhoge prijzen is het juist nu in deze roerige tijden een goed idee om een huishoudboekje bij te houden. Als je dit slim aanpakt, kan je aan het eind van de maand ook nog wat geld overhouden om te sparen.

Schrijf je in voor de LeasePlan Bank nieuwsbrief

Als spaarbank weten we alles over sparen. Die kennis delen we graag met je. Ons doel? Zorgen dat jij beter spaart! Dat is onze ambitie. Daarom gaan we in deze mails niet onze eigen producten aanprijzen, die spreken namelijk voor zich. Wel gaan we om de 6 weken tips en inspiratie delen waar je beter van gaat sparen. Spaar je met ons mee?