Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging
Inloggen

Veilig online bankieren

Wanneer u spaart bij een online bank, zoals LeasePlan Bank, dan wilt u zeker weten dat uw geld goed beschermd is. Veiligheid is van groot belang voor online bankieren. En deze veiligheid neemt LeasePlan Bank heel serieus. Op deze pagina leest u wat wij doen voor de veiligheid van uw spaargeld en wat u zelf kunt doen om de veiligheid van online bankieren te vergroten, zowel op uw computer als op uw mobiele apparaat.

De Betaalvereniging Nederland heeft een speciale website waar u alles kunt lezen over de verschillende risico’s van online bankieren en de manieren waarop u uzelf en uw geld kunt beschermen. U leest hier ook de laatste ontwikkelingen en nieuws op het gebied van veilig online bankieren.

Wat doet LeasePlan Bank om uw spaargeld goed te beschermen?

LeasePlan Bank beschermt uw geld zo goed mogelijk. Daarvoor gebruikt LeasePlan Bank verschillende systemen en controles:

 • LeasePlan Bank maakt gebruik van een beveiligde verbinding, deze herkent u doordat ons internetadres begint met https.
 • Wij voeren gedegen controles uit om uw identiteit vast te stellen en uw geld te beschermen.
 • Uw Online Spaarrekening is gekoppeld aan een vaste tegenrekening op uw naam. Geld overboeken naar uw Online Spaarrekening kan daardoor alleen van uw vaste tegenrekening. En van uw Online Spaarrekening kunt u alleen geld overmaken naar uw vaste tegenrekening.

Uw geld goed beschermd onder de Nederlandse depositogarantie

Uw Online Spaarrekening van LeasePlan Bank (inclusief eventuele termijndeposito's) valt onder de Nederlandse depositogarantie. Particulieren en kleine ondernemingen kunnen een beroep doen op de Nederlandse depositogarantie tot aan het maximum bedrag dat door De Nederlandsche Bank is vastgesteld. Op dit moment is dat maximumbedrag €100.000 per rekeninghouder. Voor een gezamenlijke Online Spaarrekening is dit dus €200.000.

De opgebouwde rente wordt vergoed tot de dag van het faillissement van de bank. Deze dag wordt officieel door de De Nederlandsche Bank vastgesteld. De maximale vergoeding blijft €100.000 per rekeninghouder. 

Wat is de Nederlandse depositogarantie

Kan een bank niet meer aan zijn verplichtingen voldoen? Bijvoorbeeld bij een faillissement? En valt deze bank onder de Nederlandse depositogarantie? Dan is de eerste €100.000 op uw betaal- en spaarrekening gegarandeerd. De opgebouwde rente wordt vergoed tot de dag van het faillissement van de bank. Deze dag wordt officieel door de De Nederlandsche Bank vastgesteld. De maximale vergoeding blijft €100.000 per rekeninghouder. 

De Nederlandsche Bank stelt hieraan wel bepaalde voorwaarden. Het bedrag dat De Nederlandsche Bank garandeert, kan veranderen. Informatie over de Nederlandse depositogarantie vindt u hier.

Dit antwoord is informatief. U kunt aan deze informatie geen rechten ontlenen. Zie voor de meest actuele informatie de website van De Nederlandsche Bank.

 

Wat kunt u zelf doen om veilig mobiel te bankieren?

Wanneer u via uw mobiele apparaat onze bankomgeving via een browser bezoekt gelden dezelfde eerdergenoemde tips als bij veilig bankieren op een desktop. Maar u kunt ook onze Sparen App gebruiken. Hieronder leest u hoe onze tips op mobiel bankieren toepasbaar zijn.

 • Installeer de nieuwste beveiligingsupdates
 • Voorkom dat uw mobiele apparaat besmet raakt met malware (zoals virussen, spyware, etc.). Update regelmatig het besturingssysteem van uw mobiele apparaat.

 • Gebruik de nieuwste versie van de Sparen App
 • Vanwege veiligheidsredenen, snelheid en een optimale gebruikerservaring adviseren wij om de meest recente versie van de Sparen App te installeren. U ontvangt een melding van de App store of Google Playstore als er een update van de Sparen App klaar staat.

 • Beveilig uw mobiele apparaat
 • Zorg ervoor dat uw mobiele telefoon en of tablet met een wachtwoord, pincode en/of vingerafdruk scan is beveiligd.

 • Installeer alleen programma’s en applicaties via officiële bronnen
 • Download en installeer programma’s en mobiele applicaties alleen via officiële bronnen. De Sparen App is alleen verkrijgbaar via de App Store & Google Playstore.

 • Geef anderen geen toegang
 • Geef anderen geen toegang tot uw mobiele telefoon of tablet. Ook niet uw partner, familie, vrienden of medewerkers van de bank. Laat mobiele apparaat ook nooit onbeheerd ergens achter.

 • Wees voorzichtig met uw inloggegevens
 • Bewaar geen inloggegevens van mobiel bankieren op uw mobiele telefoon of tablet. Geef niemand uw gebruikersnaam en wachtwoord. Ook niet uw partner, familie, vrienden of medewerkers van de bank.

 • Bij verlies van uw mobiele apparaat
 • Laat uw mobiele apparaat nooit onbeheerd achter. Als u uw mobiele apparaat gestolen is of verloren, dan moet u uw telefoon zo snel mogelijk blokkeren. Uw spaargeld kan bij LeasePlan Bank alleen maar worden overgeboekt naar uw eigen tegenrekening. Toch is het van belang om melding te maken bij de klantenservice. Zij kunnen u ook helpen om de Sparen App te installeren op uw nieuwe mobiele apparaat.

   

Wat kunt u zelf doen om veilig online te bankieren?

Bij het regelen van uw online bankzaken is het belangrijk dat u zich bewust bent van hoe u zelf kunt bijdragen aan de veiligheid van online bankieren. Hiervoor hebben wij een aantal nuttige tips voor u. Zo zorgen we samen dat uw spaargeld veilig kan groeien.

 • LeasePlan Bank vraagt u nooit naar uw inloggegevens
 • Medewerkers van LeasePlan Bank zullen u nooit naar uw gebruikersnaam of wachtwoord vragen. Ook niet in een e-mail of via de telefoon. Geef dus nooit uw gebruikersnaam of wachtwoord als iemand daarom vraagt. Geef het aan niemand. En neem direct contact op met LeasePlan Bank als iemand u om deze gegevens vraagt.

 • Lees e-mails kritisch
 • Valse e-mails lijken net echt. Als u goed kijkt dan ziet u toch verschillen met e-mails van LeasePlan Bank. Valse e-mails bevatten soms spelfouten of andere slordigheden. Valse e-mails vragen u ook vaak om snel iets te doen. Vraagt iemand naar uw gebruikersnaam of wachtwoord? Geef deze gegevens dan nooit. Ga ook niet in op verzoeken om via een link de LeasePlan Bank website te testen. Open nooit een bijlage als u niet zeker weet wat de inhoud van de bijlage is. Is de afzender van de e-mail een bekende? Maar twijfelt u over de bijlage? Dan kunt u deze beter niet openen. Criminelen sturen soms e-mails uit naam van anderen. Er kan dan een virus in de bijlage zitten. Waarschuw LeasePlan Bank als u een e-mail niet vertrouwt.

 • Zorg voor een veilige computer
 • Een computer die besmet is met virussen is niet veilig. Voorkom daarom dat uw computer besmet raakt met virussen. Dit doet u door bewust te zijn van risicovolle websites, alleen software van afzenders die u kent en vertrouwt te downloaden en installeren en een ‘virusscanner’ en een ‘firewall’ te installeren. Installeer ook direct de nieuwste beveiligingsupdates wanneer deze beschikbaar zijn. Met een ‘spamfilter’ voorkomt u dat u ongewenste e-mails ontvangt.

 • Zorg voor een veilige verbinding
 • Het is belangrijk dat u een veilige verbinding hebt met LeasePlan Bank. Controleer daarom altijd of het internetadres begint met https. De ‘s’ in https staat voor ‘secure’. Dit betekent dat u in de beveiligde omgeving van LeasePlan Bank bent. Controleer ook het volgende.
 • Of het adres van LeasePlan Bank goed gespeld is.
 • Of u het veiligheidsslotje bovenin in de browser ziet.
 • Of u het certificaat van onze website ziet. Om dat te controleren klikt u op het veiligheidsslotje.
Hier ziet u hoe u de veiligheid herkent van de bekendste browsers.

 • Edge:
 • Klik naast de adresbalk op het gele veiligheidsslotje. Lees op het certificaat of de website is herkend als LeasePlan Corporation N.V.

 • Google Chrome:
 • Klik in de adresbalk op het groene veiligheidsslotje. Lees op het certificaat of de website is herkend als LeasePlan Corporation N.V.

 • Firefox:
 • In de adresbalk staat in het groen ‘LeasePlan Corporation N.V. (NL)’. Klik hierop om het certificaat te controleren. Of klik op het tabblad ‘Beveiliging’ op de knop ‘Weergeven’. In het scherm ‘Certificaatweergave’ moet bij ‘Uitgegeven aan’ de naam ‘LeasePlan Corporation N.V.’ duidelijk te zien zijn. 

 • Safari:
 • Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op het veiligheidsslotje. Lees op het certificaat of dit afkomstig is van LeasePlan Corporation N.V.

Alle informatie over veilig online bankieren

Inclusief de meest actuele risico's 

De Betaalvereniging Nederland heeft een speciale website waar u alles kunt lezen over de verschillende risico’s van online bankieren en de manieren waarop u uzelf en uw geld kunt beschermen. U leest hier ook de laatste ontwikkelingen en nieuws op het gebied van veilig online bankieren.

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens

Lees e-mails kritisch

Valse e-mails lijken net echt. Als u goed kijkt dan ziet u toch verschillen met e-mails van LeasePlan Bank. Valse e-mails bevatten soms spelfouten of andere slordigheden. Valse e-mails vragen u ook vaak om snel iets te doen. Vraagt iemand naar uw gebruikersnaam of wachtwoord? Geef deze gegevens dan nooit. Ga ook niet in op verzoeken om via een link de LeasePlan Bank website te testen. Open nooit een bijlage als u niet zeker weet wat de inhoud van de bijlage is. Is de afzender van de e-mail een bekende? Maar twijfelt u over de bijlage? Dan kunt u deze beter niet openen. Criminelen sturen soms e-mails uit naam van anderen. Er kan dan een virus in de bijlage zitten. Waarschuw LeasePlan Bank als u een e-mail niet vertrouwt.

Zorg voor een veilige verbinding

Het is belangrijk dat u een veilige verbinding hebt met LeasePlan Bank. Controleer daarom altijd of het internetadres begint met https. De ‘s’ in https staat voor ‘secure’. Dit betekent dat u in de beveiligde omgeving van LeasePlan Bank bent. Controleer ook het volgende.
 • Of het adres van LeasePlan Bank goed gespeld is.
 • Of u het veiligheidsslotje bovenin in de browser ziet.
 • Of u het certificaat van onze website ziet. Om dat te controleren klikt u op het veiligheidsslotje.

Herkennen veilige verbinding

Het herkennen van de veiligheid verschilt per browser. Hier ziet u hoe u de veiligheid herkent van de bekendste browsers.

Internet Explorer

Klik naast de adresbalk op het gele veiligheidsslotje. Lees op het certificaat of de website is herkend als LeasePlan Corporation N.V.

Google Chrome

Klik in de adresbalk op het groene veiligheidsslotje. Lees op het certificaat of de website is herkend als LeasePlan Corporation N.V.

Firefox

In de adresbalk staat in het groen ‘LeasePlan Corporation N.V. (NL)’. Klik hierop om het certificaat te controleren. Of klik op het tabblad ‘Beveiliging’ op de knop ‘Weergeven’. In het scherm ‘Certificaatweergave’ moet bij ‘Uitgegeven aan’ de naam ‘LeasePlan Corporation N.V.’ duidelijk te zien zijn. 

Safari

Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op het veiligheidsslotje. Lees op het certificaat of dit afkomstig is van LeasePlan Corporation N.V.