Veilig online bankieren

Wanneer u spaart bij een online bank, zoals LeasePlan Bank, dan wilt u zeker weten dat uw geld goed beschermd is. Veiligheid is van groot belang voor online bankieren. En deze veiligheid neemt LeasePlan Bank heel serieus. Op deze pagina leest u wat wij doen voor de veiligheid van uw spaargeld.

Wat kunt u zelf doen voor de veiligheid

Bij het regelen van uw online bankzaken is het belangrijk dat u zich bewust bent van hoe u zelf kunt bijdragen aan de veiligheid van online bankieren. Hiervoor hebben wij een aantal nuttige tips voor u. Zo zorgen we samen dat uw spaargeld veilig kan groeien. Op deze pagina leest u wat u zelf kunt doen om de veiligheid van online bankieren te vergroten.

Alle informatie over veilig online bankieren

Inclusief de meest actuele risico's 

De Betaalvereniging Nederland heeft een speciale website waar u alles kunt lezen over de verschillende risico’s van online bankieren en de manieren waarop u uzelf en uw geld kunt beschermen. U leest hier ook de laatste ontwikkelingen en nieuws op het gebied van veilig online bankieren.

Lees e-mails kritisch

Valse e-mails lijken net echt. Als u goed kijkt dan ziet u toch verschillen met e-mails van LeasePlan Bank. Valse e-mails bevatten soms spelfouten of andere slordigheden. Valse e-mails vragen u ook vaak om snel iets te doen. Vraagt iemand naar uw gebruikersnaam of wachtwoord? Geef deze gegevens dan nooit. Ga ook niet in op verzoeken om via een link de LeasePlan Bank website te testen. Open nooit een bijlage als u niet zeker weet wat de inhoud van de bijlage is. Is de afzender van de e-mail een bekende? Maar twijfelt u over de bijlage? Dan kunt u deze beter niet openen. Criminelen sturen soms e-mails uit naam van anderen. Er kan dan een virus in de bijlage zitten. Waarschuw LeasePlan Bank als u een e-mail niet vertrouwt.

Zorg voor een veilige verbinding

Het is belangrijk dat u een veilige verbinding hebt met LeasePlan Bank. Controleer daarom altijd of het internetadres begint met https. De ‘s’ in https staat voor ‘secure’. Dit betekent dat u in de beveiligde omgeving van LeasePlan Bank bent. Controleer ook het volgende.
  • Of het adres van LeasePlan Bank goed gespeld is.
  • Of u het veiligheidsslotje bovenin in de browser ziet.
  • Of u het certificaat van onze website ziet. Om dat te controleren klikt u op het veiligheidsslotje.

Herkennen veilige verbinding

Het herkennen van de veiligheid verschilt per browser. Hier ziet u hoe u de veiligheid herkent van de bekendste browsers.

Internet Explorer

Klik naast de adresbalk op het gele veiligheidsslotje. Lees op het certificaat of de website is herkend als LeasePlan Corporation N.V.

Google Chrome

Klik in de adresbalk op het groene veiligheidsslotje. Lees op het certificaat of de website is herkend als LeasePlan Corporation N.V.

Firefox

In de adresbalk staat in het groen ‘LeasePlan Corporation N.V. (NL)’. Klik hierop om het certificaat te controleren. Of klik op het tabblad ‘Beveiliging’ op de knop ‘Weergeven’. In het scherm ‘Certificaatweergave’ moet bij ‘Uitgegeven aan’ de naam ‘LeasePlan Corporation N.V.’ duidelijk te zien zijn. 

Safari

Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op het veiligheidsslotje. Lees op het certificaat of dit afkomstig is van LeasePlan Corporation N.V.

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens