Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Over ons

 

LeasePlan Bank is in 2010 opgericht om spaargeld van particuliere spaarders aan te trekken en dit spaargeld vervolgens te investeren in vernieuwende en duurzame vormen van mobiliteit. Hoe we dat doen? Dat leest u hier.  

Alle aandacht voor sparen, 100% online

Bij LeasePlan Bank ligt de focus uitsluitend op sparen, al sinds 2010. We zijn de enige Nederlandse spaarbank die zich alleen met sparen bezighoudt en het sparen zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk voor u te maken. Sparen gaat over zekerheid, houvast en het halen van doelen. Zo worden (spaar)dromen vervuld. Daarover denken we graag met u mee. En delen we tips en inspiratie om uw spaarkennis te vergroten. We noemen ons dan ook met recht ‘spaarexpert’. 

U zou het bijna niet geloven dat een spaarbank met meer dan 250.000 klanten door zo’n compact team wordt gerund. Hoe dat mogelijk is? Door slimme inrichting van processen en optimale samenwerking, bieden we u een hoogwaardige online bankomgeving voor uw spaargeld. Vanuit één kantoor en zonder duur netwerk met filialen. Zo houden we de kosten laag en de rente zo scherp mogelijk. 

Onderdeel van Ayvens

LeasePlan Bank is onderdeel van Ayvens, dat actief is in 44 landen. Ayvens is een wereldwijde specialist op het gebied van autoleasing en duurzame mobiliteit. Ayvens ontstond uit de samengang van ALD Automotive en LeasePlan Corporation. Sinds 1993 heeft LeasePlan Corporation een bankvergunning, waar LeasePlan Bank onder opereert, van De Nederlandsche Bank. Daarnaast is LeasePlan Bank lid van de Nederlandse Vereniging van Banken.
 

De Code Banken

De Code Banken is opgesteld door de Nederlandse Vereniging van Banken en bevat principes voor de manier waarop Nederlandse banken omgaan met bestuur, risicobeheer, audit en beloning.

Ons team

Niet iets wat u vaak ziet: het team van een bank. Wij pakken dat anders aan. Iedereen mag zien wie er bij ons werken. We zijn inclusief, open en persoonlijk. Een goede sfeer is voor ons erg belangrijk. We werken hard, maar houden ook van gezelligheid. Onderdeel worden van ons team? Bekijk dan de vacatures op onze LinkedIn-pagina. We maken graag kennis. 
Bekijk onze vacatures op LinkedIn
 • Sander Frons
  Sander Frons Algemeen Directeur "Het spaargeld van onze klanten beheren"
  Faten Zaghloul
  Faten Zaghloul Marketing Manager "Een betrouwbaar en onderscheidend merk bouwen"
  Robert Brockhoff
  Robert Brockhoff ICT Lead "Een veilige en betrouwbare online spaaromgeving"
  Gabriëlle van der Manden Manager Customer Service
  Anna Kravets Finance & Risk Lead "Accurate verwachtingen formuleren"
  Mark Oorbeek Infrastructure & Application Manager "Zorgen dat alle systemen blijven werken"
  Anna Appenheimer
  Anna Appenheimer Digital Marketing Executive "Duidelijke en persoonlijke communicatie"
  Maarten Bevers
  Maarten Bevers Information Security / Data Protection Officer
 • Terry Speijer Compliance Officer
  Noud Leeflang Content Marketeer "Onze spaarkennis delen om nog beter te sparen!"
  Samia Farssi Financial Controller
  Abrie Viljoen Financial Controller
  Rupa Koendan
  Rupa Koendan Senior Customer Service Medewerker "Als bank kan je prima eerlijk en oprecht zijn"
  Samantha van Otterloo
  Samantha van Otterloo Teamlead Customer Service "Ik ga voor een tevreden klant"
  Anil Ghisa Senior Customer Service Medewerker
  Yvonne Toenbreker
  Yvonne Toenbreker Compliance Analyst "Verwachtingen van onze klanten overtreffen"
 • Iris van Eden
  Iris van Eden Senior Customer Service Medewerker
  Leonie Jestrimsky
  Leonie Jestrimsky Customer Service Medewerker
  Katrin Wörner
  Katrin Wörner Senior Customer Operations
  Nima Hedayati Senior Customer Operations "Een extra stap zetten voor onze spaarders"
  Semih Gürbüz Senior Customer Operations

Onderweg naar duurzame mobiliteit

LeasePlan Bank is één van de financieringsbronnen van Ayvens. Duurzaamheid vormt een belangrijk deel van de gehele strategie. Zo is Ayvens (voorheen LeasePlan) oprichtingspartner van het wereldwijde mobiliteitsinitiatief EV100, opgezet om de overgang naar elektrische voertuigen binnen het bedrijfsleven te versnellen. Verder streeft Ayvens naar een volledig duurzaam wagenpark in 2030. Als founding partner lanceerde Ayvens ook de Zero Emission Vehicle Challenge.

Diversiteit en inclusie bij LeasePlan Bank

Wij zetten ons in voor een cultuur waarin iedereen zichzelf kan zijn en waarin iedereen een gelijke kans krijgt - ongeacht afkomst, nationaliteit, geslacht, leeftijd of seksuele geaardheid. Wij geloven dat een inclusieve aanpak veel voordelen biedt en bijdraagt aan een uiterst effectieve organisatie.

Onze contactgegevens

Adres LeasePlan Bank: Gustav Mahlerlaan 360, 1082 ME Amsterdam. 

LeasePlan Corporation N.V. is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nr. 39037076. BTW nr: NL-002905024B01

Ons registratienummer bij de AFM is: 12000068.

Heeft u een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op dat kan o.a. via klantenservice@leaseplanbank.nl of telefonisch onder 020-2261400.

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens