Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Rente-informatie

Betalen voor uw spaargeld, dat wilt u natuurlijk liever niet. Zelfs voor de economie is het niet wenselijk, want het financiële systeem is gebouwd op de situatie waarin rentes positief zijn.

Wat is rente precies?

Rente op uw spaargeld is een vergoeding van de bank om uw spaargeld te kunnen gebruiken en investeren. LeasePlan Bank doet dat bijvoorbeeld door investeringen van LeasePlan Corporation op het gebied van mobiliteit. Uit deze investeringen komt winst en daarvan wordt normaal gesproken de rente betaald.

Waarom besluiten banken negatieve rente te rekenen?

Wanneer er veel geld op de markt is om te investeren, zoals nu, dan kunnen banken niet al het geld investeren. En brengen banken een deel van het geld dat zij onder hun hoede hebben onder bij de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB vraagt banken al een tijdje rente over het geld dat daar wordt ondergebracht. Voor de banken is de rente dus al langere tijd negatief. De bewegingen in rente zijn afhankelijk van verschillende factoren. De marktontwikkeling speelt een grote rol. Maar ook het gedrag van spaarders.

De rol van de Europese Centrale Bank

Op dit moment houdt de ECB de rentes kunstmatig laag. Dit doet de ECB om te zorgen dat zowel consumenten als bedrijven meer geld hebben om uit te geven en zo de economie een steuntje in de rug te geven.

Gaat LeasePlan Bank ook negatieve rente rekenen?

Niemand kan in de toekomst kijken en garanties kunnen we helaas niet geven, maar voor nu zijn wij dat niet van plan. We blijven de marktontwikkelingen nauwgezet in de gaten houden en zullen daar ons rentebeleid op aansluiten.

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens