Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Nederlandse Depositogarantie

Het geld op uw Online Spaarrekening wordt wettelijk beschermd door de Nederlandse Depositogarantie.
Nederlandse Depositogarantie LeasePlan Bank

Uw geld goed beschermd onder de Nederlandse Depositogarantie

Uw Online Spaarrekening van LeasePlan Bank (inclusief eventuele termijndeposito's) valt onder de Nederlandse Depositogarantie. Particulieren en kleine ondernemingen kunnen een beroep doen op de Nederlandse Depositogarantie tot aan het maximum bedrag dat door De Nederlandsche Bank is vastgesteld. Op dit moment is dat maximumbedrag €100.000 per rekeninghouder. Voor een gezamenlijke Online Spaarrekening is dit dus €200.000.

De opgebouwde rente wordt vergoed tot de dag van het faillissement van de bank. Deze dag wordt officieel door de De Nederlandsche Bank vastgesteld. De maximale vergoeding blijft €100.000 per rekeninghouder.

Naast de Nederlandse Depositogarantie wordt uw spaargeld op verschillende manieren beschermd door LeasePlan Bank. Zo beschermen wij uw spaargeld.

Wat is de Nederlandse Depositogarantie?

Kan een bank niet meer aan zijn verplichtingen voldoen? Bijvoorbeeld bij een faillissement? En valt deze bank onder de Nederlandse Depositogarantie? Dan is de eerste €100.000 op uw betaal- en spaarrekening gegarandeerd. De opgebouwde rente wordt vergoed tot de dag van het faillissement van de bank. Deze dag wordt officieel door de De Nederlandsche Bank vastgesteld. De maximale vergoeding blijft €100.000 per rekeninghouder.

De Nederlandsche Bank stelt hieraan wel bepaalde voorwaarden. Het bedrag dat De Nederlandsche Bank garandeert, kan veranderen. Informatie over de Nederlandse Depositogarantie vindt u hier.

Dit antwoord is informatief. U kunt aan deze informatie geen rechten ontlenen. Zie voor de meest actuele informatie de website van De Nederlandsche Bank.

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens