Het is weer tijd voor vakantiegeld

08-05-2023

Het is weer tijd voor vakantiegeld

Het extra salaris is een volgens de wet verplichte toeslag van minimaal 8% op het bruto jaarsalaris. Door de meeste werkgevers wordt het vakantiegeld in de maand mei uitgekeerd.

De uitkering van het vakantiegeld is helemaal goed nieuws voor mensen die minder dan €3.000 verdienen. Zij gaan er namelijk door gewijzigde belastingtarieven in vergelijking met een jaar geleden iets op vooruit. Zo ontvangen mensen met een maandloon van €1.250 bruto per maand €18 meer op hun rekening terwijl werknemers met een loon van €1.000 volgens gegevens van salarisstrookverwerker ADP €15 meer kunnen bijschrijven dan twaalf maanden geleden.

Daar tegenover staat dat mensen met een modaal salaris van €3.086 er juist op achteruit gaan en €18 minder ontvangen dan in 2022. Omdat de belastingtarieven inkomensafhankelijk zijn, gaan mensen met een hoger salaris er nog iets meer op achteruit.

Toch lijkt er voor spaarders met hogere inkomens nog genoeg over te blijven. Zo kan iemand die anderhalf keer modaal verdient nog altijd €2.242 vakantiegeld bijschrijven. En dit geld kun je natuurlijk prima doorschuiven naar je spaarrekening. Zeker omdat het spaargeld door de stijgende rentes van de afgelopen tijd steeds meer oplevert.

Bron: ADP