Bank voor de Klas van start tijdens Week van het geld

11-03-2024

Bank voor de Klas van start tijdens Week van het geld

Op 11 maart is de Week van het geld afgetrapt met een speciaal Bank voor de Klas gastlessen-event. Verschillende sprekers, experts en medewerkers van banken stonden deze dag voor de klassen van het Oosterlicht College in Nieuwegein om de leerlingen te vertellen over geld, financiën en gevaren die op de loer liggen. Ook LeasePlan Bank was aanwezig voor het geven van een gastles.

Geldezels en online fraude

Het event stond volledig in het teken van het voorkomen van het ronselen van geldezels en online fraude. Steeds vaker worden jonge kinderen slachtoffer van fraudeurs die hun geld afhandig proberen te maken of in te zetten als geldezels. Veel jongeren zijn al vroeg online en de kans dat er aanraking is met een fraudeur of gegevens gestolen worden is daardoor aanzienlijk.

Tijdens het event spraken Medy van der Laan, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, en Burgemeester van Nieuwegein Marijke van Beukeringen samen met de rector van het Oosterlicht College de leerlingen toe in een plenaire sessie. Daarna gingen bankmedewerkers samen met fraude-experts van de politie de klassen in om met de leerlingen de interactieve F(raude)-Game te spelen. Faten Zaghloul, Marketing Manager bij LeasePlan Bank, was één van de bankmedewerkers die een van de eerste lessen van dit jaar mocht geven aan de leerlingen.

Interactieve F-Game

De F-Game is ontworpen om jongeren bewust te maken van online fraude. In deze les worden leerlingen meegenomen op een avontuur waarin ze leren over de verschillende vormen van online fraude en ontvangen ze waardevolle tips om dit te herkennen en voorkomen. Daarnaast krijgen de jongeren inzicht in wat ze kunnen doen als ze toch onverhoopt slachtoffer worden van online fraude.

Na de les weten de leerlingen fraude te herkennen en te voorkomen, begrijpen het gevaar van geldezels en weten wat ze moeten doen als ze toch slachtoffer zijn geworden. Ook wordt er tijdens de gastles aandacht besteed aan veilig bankieren.

Financiële educatie houdt ook in: jongeren bewust maken van de risico's waaraan ze kunnen worden blootgesteld bij (online) fraude praktijken. Ik ben blij dat ik daar vandaag aan heb bij kunnen dragen!” – Faten Zaghloul, Marketing Manager bij LeasePlan Bank

Bank voor de Klas

Het gezamenlijke programma voor financiële educatie, Bank voor de klas, is al 13 jaar een groot succes. Met gastlessen over financiële educatie – gegeven door duizenden enthousiaste bankmedewerkers – bereikt de sector jaarlijks ruim 250.000 kinderen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Bank voor de Klas is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Ook LeasePlan Bank doet dit jaar weer mee met Bank voor de Klas en heeft al meerdere gastlessen ingepland door heel Nederland. De gastlessen zullen gegeven worden door medewerkers van alle afdelingen.

Wil je jouw klas ook aanmelden voor een gastles van Bank voor de klas? Dat kan hier.