LeasePlan Bank LeasePlan Bank

ACTUELE RENTETARIEVEN
IN EEN HELDER OVERZICHT

Wilt u precies weten hoe hoog onze rente is? In het overzicht vindt u altijd de actuele rentetarieven. LeasePlan Bank vernieuwt deze pagina bij elke rentewijziging.

Actuele rentetarieven

Variabele rente van Internetsparen

Bij Internetsparen hoort een variabele rente. Variabel betekent dat de rente kan stijgen of dalen. Wij stellen de rente iedere maand opnieuw vast. De rentewijziging gaat in op de eerste dag van de maand. Als klant krijgt u iedere maand op de laatste dag van de maand onze Rentemail. Hierin leest u wat de variabele rente van de komende maand wordt.

Vaste rente van Depositosparen

Bij Depositosparen hoort een vaste rente. De vaste rente van een Termijndeposito is bekend voordat u het Termijndeposito opent. De rente blijft gelijk tijdens de gehele looptijd. U weet dus van te voren precies welke rente u ontvangt.
Rentepercentage 0,35%*
3 maanden 0,30%*
6 maanden 0,45%*
9 maanden 0,55%*
1 jaar 0,65%*
2 jaar 0,75%*
3 jaar 0,85%*
4 jaar 0,95%*
5 jaar 1,05%*

*Nominaal op jaarbasis


Direct sparen met een gunstige rente

U opent in 3 stappen uw eigen Online Spaarrekening. Op uw Online Spaarrekening kunt u Internetsparen en Depositosparen. Het openen van een Online Spaarrekening is gratis.

Open uw Online Spaarrekening

Hoge rente met een Termijndeposito

Hebt u al een Online Spaarrekening bij LeasePlan Bank? En staat er geld op uw Internetspaarrekening? Dan opent u met een paar klikken uw Termijndeposito.

Direct inloggen

Rentemail: als eerste op de hoogte van rentewijzigingen

LeasePlan bank Rentemail Als klant van LeasePlan Bank krijgt u iedere maand een Rentemail. Hierin leest u wat de variabele rente van de volgende maand wordt. U ontvangt de Rentemail op de laatste dag van de maand. Dus een dag voordat de rente wijzigt. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Wat vinden onze klanten van ons?

In het maandelijkse klantonderzoek van TNS kregen we eind april 2018 van onze klanten een: 8,5.
Op de vergelijkingswebsite Independer was onze klantscore eind april 2018: 7,5.


Hebt u ideeën hoe wij onze website of dienstverlening kunnen verbeteren? Wij horen het graag.

Geef uw suggestie(s) aan ons door>


Toelichting op onze variabele rente

Voor Internetsparen ontvangt u iedere maand variabele rente op uw Internetspaarrekening. Variabel betekent dat de rente kan stijgen en dalen. De actuele standen ziet u aan het begin van deze pagina.

Maandelijkse wijziging

Op de laatste dag van iedere maand stelt LeasePlan Bank de variabele rente voor de komende maand vast. Dit gebeurt op basis van een aantal factoren. Wij kijken continu naar de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt. Verder is het van belang hoe de spaarmarkt zich ontwikkelt en wat de actuele behoefte aan financiering is van onze moedermaatschappij LeasePlan Corporation. Op basis daarvan bepalen we wat de variabele rente van de komende maand wordt. U krijgt hierover een dag van tevoren bericht via de Rentemail. Zo weet u steeds precies hoeveel spaarrente u krijgt.

Tussentijdse wijzigingen

Er kunnen redenen zijn om tussentijds de variabele rente aan te passen. Het is niet ons uitgangspunt, maar in bijzondere gevallen wel mogelijk. Dit kunnen de volgende redenen zijn.
  • Een ernstige verstoring van de financiële markten die leidt tot plotseling sterke veranderingen van de spaarrente.
  • Een belangrijke prijsbeweging van concurrenten.
We zullen u hier altijd op tijd over informeren. En uitleggen wat onze beweegredenen zijn.

 

Verschil tussen nominale en effectieve rente

LeasePlan Bank hanteert op de website alleen nominale rentepercentages op jaarbasis. De nominale rente lijkt lager dan de effectieve rente. Maar dat is schijn. Uw eigen spaargedrag bepaalt of u de nominale rente of de effectieve rente ontvangt. Hieronder leggen we uit hoe het werkt.

Nominale rente

Stel. U haalt een jaar lang iedere maand de rente die u van LeasePlan Bank krijgt van uw Internetspaarrekening. Aan het einde van het jaar telt u de 12 maandelijkse rentevergoedingen bij elkaar op. Het totaal van de bij elkaar opgetelde rentevergoedingen noemen we dan de nominale rente. Dit wordt ook wel de ‘enkelvoudige rente’ genoemd.

Effectieve rente

Stel. U haalt de rente die u elke maand ontvangt niet van uw Internetspaarrekening. U laat deze een jaar lang staan. Dan ontvangt u ook rente over de maandelijks bijgeschreven rente. Dit is het 'rente-op-rente-effect'. Door het rente-op-rente-effect is uw effectieve rente op jaarbasis hoger dan de nominale rente. De effectieve rente wordt ook wel de ‘samengestelde rente’ genoemd.
Samantha

‘‘Een mooi bedrag nog mooier maken‚‚

Samantha Apostu-Westenburg - klant