LeasePlan Bank LeasePlan Bank

Veilig
Internetbankieren

Spaart u bij LeasePlan Bank? Dan wilt u zeker weten dat uw spaargeld veilig is ondergebracht. Daarom is veilig internetbankieren van groot belang. U leest hieronder wat LeasePlan Bank doet voor de veiligheid van uw spaargeld. Ook hebben wij een paar nuttige tips voor u. Hiermee draagt u zelf ook bij aan de veiligheid van internetbankieren. Wilt u meer weten? Kijk dan op de site van de Nederlandse Vereniging van Banken: www.veiligbankieren.nl.

Uw spaargeld goed beschermd

LeasePlan Bank beschermt uw geld zo goed mogelijk. LeasePlan Bank gebruikt daarvoor verschillende systemen en controles. Zo maakt LeasePlan Bank gebruik van een beveiligde verbinding. Dit herkent u doordat ons internetadres begint met https. Wij voeren controles uit om uw identiteit vast te stellen en uw geld te beschermen. Uw Online Spaarrekening is gekoppeld aan een vaste tegenrekening op uw naam. Geld overboeken naar uw Internetspaarrekening kan alleen vanaf uw vaste tegenrekening. Alleen u en uw eventuele mederekeninghouder kunnen vanaf uw Internetspaarrekening bedragen storten naar uw tegenrekening.

 

LeasePlan Bank Firewall

Zorg voor een veilige computer

Voorkom dat uw computer besmet raakt met virussen. Installeer een ‘virusscanner’ en een ‘firewall’. Installeer direct de nieuwste beveiligingsupdates. Download en installeer alleen software van afzenders die u kent en vertrouwt. Met een ‘spamfilter’ voorkomt u dat u spam ontvangt.

 

LeasePlan Bank veilige verbinding

Zorg voor een veilige verbinding

Het is belangrijk dat u een veilige verbinding hebt met LeasePlan Bank. Controleer daarom altijd of het internetadres begint met https. De ‘s’ in https staat voor ‘secure’. Dit betekent dat u in de beveiligde omgeving van LeasePlan Bank bent. Controleer ook het volgende.

  • Of het adres van LeasePlan Bank goed gespeld is.
  • Of u het veiligheidsslotje bovenin in de browser ziet.
  • Of u het certificaat van onze website ziet. Om dat te controleren klikt u op het veiligheidsslotje.

 

 Lees e-mails kritisch

Lees e-mails kritisch

Valse e-mails lijken net echt. Als u goed kijkt dan ziet u toch verschillen met e-mails van LeasePlan Bank. Valse e-mails bevatten soms spelfouten of andere slordigheden. Valse e-mails vragen u ook vaak om snel iets te doen. Vraagt iemand naar uw gebruikersnaam of wachtwoord? Geef deze gegevens dan nooit. Ga ook niet in op verzoeken om via een link de LeasePlan Bank website te testen. Open nooit een bijlage als u niet zeker weet wat de inhoud van de bijlage is. Is de afzender van de e-mail een bekende? Maar twijfelt u over de bijlage? Dan kunt u deze beter niet openen. Criminelen sturen soms e-mails uit naam van anderen. Er kan dan een virus in de bijlage zitten. Waarschuw LeasePlan Bank als u een e-mail niet vertrouwt.

Nuttige tips

Om u te helpen, vindt u hier een aantal nuttige tips. Met deze tips kunt u nog veiliger internetbankieren.

Tip. Wees voorzichtig met uw inloggegevens

Geef niemand uw gebruikersnaam en wachtwoord. Ook niet uw partner, familie, vrienden of medewerkers van de bank. Wijzig nu en dan uw wachtwoord. Bewaar uw gebruikersnaam en uw wachtwoord altijd apart.

Tip. Geef nooit uw gegevens

Geef nooit uw gebruikersnaam of wachtwoord als iemand daarom vraagt. Geef het aan niemand. Neem direct contact op met LeasePlan Bank als iemand om uw gegevens vraagt. Medewerkers van LeasePlan Bank zullen u nooit om uw gebruikersnaam of wachtwoord vragen. Ook niet in een e-mail of via de telefoon.

Tip. Let op bij het inloggen

Is de manier van inloggen anders dan anders? Of krijgt u de vraag om opnieuw in te loggen? Sluit dan uw browser. Probeer in te loggen op een andere computer of probeer het later opnieuw. Wijkt de manier van inloggen nog steeds af? Neem dan contact op met LeasePlan Bank.

 

Tip. Bewaar uw wachtwoord goed

Bewaar uw wachtwoord op een veilige plek. Een plek waar niemand bij kan. Werkt u op een openbare computer en bent u ingelogd? Vergeet dan niet om na de sessie ook weer uit te loggen.

Tip. Zo maakt u een goed wachtwoord

  • Bedenk een zin die u makkelijk onthoudt.
  • Neem van elk woord de eerste letter.
  • Wissel hoofdletters af.
  • Bekijk waar u een cijfer kunt vermelden.
  • Bekijk waar u een speciaal teken kunt toevoegen.

Voorbeeld wachtwoord

Onze hond Amber is 4 april geboren. Het wachtwoord is dan: OhAi4-4g

Tip. Wijzig 1 keer per jaar uw wachtwoord

Wij raden u aan om minstens 1 keer per jaar uw wachtwoord te wijzigen. Zo wordt uw veiligheid bij het online bankieren vergroot. LeasePlan Bank zal u hierom vragen wanneer u langer dan 1 jaar uw wachtwoord niet hebt gewijzigd.

Herkennen veilige verbinding

Het herkennen van de veiligheid verschilt per browser. Hier ziet u hoe u de veiligheid herkent van de bekendste browers.

Internet Explorer

Klik naast de adresbalk op het gele veiligheidsslotje. Lees op het certificaat of de website is herkend als LeasePlan Corporation N.V.

Google Chrome

Klik in de adresbalk op het groene veiligheidsslotje. Lees op het certificaat of de website is herkend als LeasePlan Corporation N.V.

 

Firefox

In de adresbalk staat in het groen ‘LeasePlan Corporation N.V. (NL)’. Klik hierop om het certificaat te controleren. Of klik op het tabblad ‘Beveiliging’ op de knop ‘Weergeven’. In het scherm ‘Certificaatweergave’ moet bij ‘Uitgegeven aan’ de naam ‘LeasePlan Corporation N.V.’ duidelijk te zien zijn.

Safari

Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op het veiligheidsslotje. Lees op het certificaat of dit afkomstig is van LeasePlan Corporation N.V.
Wilfred

‘‘Er wordt goed voor mijn spaargeld gezorgd‚‚

Wilfred van der Meer - klant