Duurzaamheid

Duurzaam en transparant sparen: hoe je spaargeld het milieu ten goede komt

05-06-2022

Stilstaan bij het behoud van onze aarde 

Al bijna 50 jaar wordt jaarlijks op 5 juni Wereldmilieudag (World Environment Day) georganiseerd door de Verenigde Naties. Op deze dag komen mensen samen om een duurzaam leven te promoten en milieubewustzijn te creëren. Zo wordt er aandacht gevraagd voor de bedreigde biodiversiteit en de noodzaak benadrukt om zelf een bijdrage te leveren voor een beter milieu.  

Maak het verschil met je spaargeld 

Je kunt al een bijdrage leveren door een kleine duurzame daad te verrichten, zoals het planten van een boom of het verzamelen van afval op straat. Zo maak je eenvoudig een groot verschil en ben je een inspiratie voor anderen. Je kunt het ook groter aanpakken door minder of geen vlees te eten, je huis te verduurzamen of elektrisch te rijden. Maar wist je dat je met je spaargeld ook een bijdrage kan leveren aan het milieu? Hoe je eenvoudig een groot verschil maakt met een rekening bij LeasePlan Bank, dat lees je in dit blog.  

Duurzame alternatieven zijn steeds gebruikelijker 

De een eet geen vlees meer, de ander gebruikt duurzame energiebronnen en de ander koopt alleen nog maar tweedehands kleding: steeds meer mensen zijn bezig met het thema duurzaamheid. Niemand kijkt meer op van zonnepanelen op een woonhuis, een elektrische auto voor de deur of minimalistisch leven.  

Internationale Milieudag: startschot voor een groenere toekomst  

Zit je eraan te denken om je auto in te wisselen voor een elektrische variant, of wil je bijvoorbeeld ook zonnepanelen op je dak? Deze duurzame keuzes zijn niet alleen maar fantastisch voor onze toekomst, maar ook voor je bankrekening! Want ondanks dat er een aardig prijskaartje aan hangt, verdient een duurzame investering zichzelf vaak wel terug.  

Veel mensen nemen zich voor om geld opzij te zetten voor duurzame investeringen, maar vaak gaat dat dan toch op aan andere dingen… Wereldmilieudag is daarom een mooie gelegenheid om je duurzame toekomstplannen dit jaar anders aan te pakken: met een spaarrekening bij LeasePlan Bank.


Wat zijn jouw spaardoelen? 

Elektrisch rijden is de toekomst van autorijden 

Wanneer je op zoek bent naar manieren om zo duurzaam mogelijk te leven, dan kun je niet meer om het onderwerp elektromobiliteit heen. Elektrische auto’s brengen verandering in het straatbeeld, wat positief is voor het milieu. Die opvallend stille elektrische auto’s zijn namelijk heel duurzaam. Want als je elektrisch rijdt, dan rij je emissievrij. Tijdens het rijden worden er geen schadelijke stoffen uitgestoten in de lucht. 

 Uit de EV Readiness Index blijkt dat Nederland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk nu de best voorbereide landen in Europa zijn op de overgang naar elektrische voertuigen. LeasePlan's EV Readiness Index 2022 is een uitgebreide analyse van de gereedheid van 22 Europese landen voor de transitie naar elektrisch rijden. Bekijk hier het EV Readiness Index 2022 Report


Beeld: EV Readiness score, LeasePlan. 

Waar investeren wij je spaargeld in? 

Als klant van LeasePlan Bank draag je automatisch bij aan een groene en duurzame toekomst. Het geld dat je bij ons spaart, wordt direct geïnvesteerd in elektrische voertuigen en laadpalen. En dus ook in de uitbreiding van de infrastructuur voor elektrische mobiliteit. Bij LeasePlan Bank onderscheiden we ons van andere banken, omdat we open en transparant communiceren waar wij je geld in investeren.  

 
→Wij investeren je spaargeld in duurzame mobiliteit en het terugdringen van uitstoot. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Mathijs van der Goot, Global Lead Electric Vehicles bij LeasePlan Corporation legt het voor je uit. Bekijk hier ons interview met Mathijs.  


Op weg naar een klimaatneutraal wagenpark 

LeasePlan Bank is in 2010 opgericht als onderdeel van LeasePlan Corporation N.V. - een internationaal bedrijf dat zorgt voor ongeveer 1,8 miljoen auto's in meer dan 30 landen, voornamelijk in de leasesector. Het bijzondere is dat LeasePlan, in lijn met het Akkoord van Parijs en de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN, in 2030 het wagenpark klimaatneutraal wil hebben. Je spaargeld helpt dus indirect bij het verminderen van vervuilende stoffen in de lucht.  


→ Meer lezen over de duurzame missie van LeasePlan? Ontdek dan de Driving to Zero-strategie van LeasePlan Corporation.  

Zero Emission Vehicle Challenge 

LeasePlan Corporation N.V. geeft het goede voorbeeld: het is één van de stichtende partners van een wereldwijd mobiliteitsinitiatief, de EV100. Samen met andere bedrijven zoals de IKEA Groep en Deutsche Post DHL bevordert dit initiatief de transitie naar elektrische mobiliteit in bedrijven. Tegen 2030 moeten alle partnerbedrijven op het gebied van mobiliteit overwegend elektrisch worden bediend.  

 
Als founding partner lanceerde LeasePlan ook de Zero Emission Vehicle Challenge. Dit is een beweging waarbij landen, regio's en bedrijven zich aansluiten om de vraag naar elektrische voertuigen onder de aandacht te brengen.  
 

→ Ook interessant: bekijk de video LeasePlan: Powering Sustainable Motion (2 min 43) en ontdek hoe we CO2-emissies terugdringen in een wereld waarin de vraag voor transport steeds verder groeit.  
 

Een groene toekomst 

Wil jij ook deel uitmaken van onze geweldige community duurzame spaarders? Met een spaarrekening bij LeasePlan Bank draag je een steentje bij aan een groenere en duurzamere toekomst. Voor ons allemaal.  

 Meer lezen over onze duurzame missie? Lees dan ons blog: Zo duurzaam kan sparen zijn of bekijk onze Duurzaamheidspagina