Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Alle aandacht voor sparen

 • Scherpe rente van 2,20% op Flexibel Sparen
 • Deposito rente tot 2,95%
 • Deposito's openen en Flexibel Sparen vanaf 1 rekening
 • Veilig en gemakkelijk sparen
Start met sparen

Flexibel en Deposito Sparen op 1 Online Spaarrekening

Bij LeasePlan Bank spaart u flexibel tegen een variabele rente, of zet u een deposito vast tegen een hogere vaste rente. Beide kunt u doen vanaf onze gratis Online Spaarrekening. Zo kiest u makkelijk en snel de spaarvorm die bij u past.

Flexibel Sparen

Flexibel Sparen is sparen met een variabele rente en zonder vaste looptijd. De rente krijgt u maandelijks uitgekeerd. U kunt altijd geld bijstorten of overmaken.

2,20% *nominaal op jaarbasis

Kenmerken

 • Aantrekkelijke variabele rente
 • Zonder vaste looptijd
 • Geen minimaal inlegbedrag
 • Maandelijkse rente uitkering

Deposito Sparen

Vanuit uw Online Spaarrekening opent u makkelijk een Deposito. Tegen een vaste scherpe rente en voor een afgesproken looptijd.

tot 2,95% *nominaal op jaarbasis

Kenmerken

 • Aantrekkelijke vaste rente voor termijndeposito's
 • Looptijden 3 maanden tot 5 jaar
 • Minimaal inlegbedrag van € 1.000
 • Jaarlijkse rente uitkering en aan het einde van de looptijd

Waarom sparen bij LeasePlan Bank?

LeasePlan Bank is de enige Nederlandse spaarbank die zich enkel en alleen met sparen bezighoudt. Al sinds 2010. We weten dus waar we het over hebben. We delen graag onze spaarkennis om uw doelen, ambities en spaardromen te helpen volbrengen. Hoe klein of groot die ook zijn.  

Spaarexpert

Vergroot uw spaarkennis en spaar beter met onze Tips & Inspiratie blogs.
Lees meer

Slimmer Sparen

Altijd en overal toegang tot uw spaarrekening en spaarpotjes met onze Sparen App.
Lees meer

Veilig sparen

Uw spaargeld goed beschermd onder de Nederlandse Depositogarantie.
Lees meer

Geen onderscheid

Jong of oud, met een hoog of een laag saldo- iedereen krijgt dezelfde rente en service!
Lees meer

Tips & Inspiratie

Beter Sparen

Loud Budgeting: hoe openheid over geld jou kan helpen sparen

Heb je het gevoel dat praten over geldzaken een taboe is? Het is tijd om dat te veranderen met een nieuwe, openhartige benadering: Loud Budgeting! Benieuwd hoe juist wél praten over geld je kan helpen om je spaardoelen te bereiken?
Lees meer
Belasting

Tips voor jouw belastingaangifte over 2023

Het is weer die tijd van het jaar: de belastingaangifte staat voor de deur. Maar geen zorgen, met een beetje voorbereiding en kennis kun je dit klusje niet alleen snel klaren, maar misschien zelfs wat voordelen eruit slepen. Hier zijn onze tips om het meeste uit je belastingaangifte over 2023 te halen.
Lees meer
Samen sparen

Financieel verdelen en plannen voor stellen

Voor sommigen is het nooit het perfecte moment om een essentieel onderwerp in elke relatie aan te snijden: de financiën. Maar ga dat gesprek wel aan met je partner. Geld kan namelijk makkelijk een wig vormen in elke relatie. Open communicatie en duidelijke afspraken over geld kunnen een relatie echter versterken en helpen om gezamenlijke dromen te realiseren. Geldzaken zouden geen taboe moeten zijn, zeker niet als je samenwoont en de huishoudelijke financiën (evenals natuurlijk elkanders hart) deelt.

Lees meer
Doelsparen

Sparen voor een doel: maak het SMART 🧠

Ontdek hoe je slimme en haalbare spaardoelen stelt met de SMART-methode. Deze efficiënte strategie voor doelsparen brengt je dichter bij je dromen. Lees het blog nu en maak je financiële doelen werkelijkheid met LeasePlan Bank!
Lees meer
Spaarportret

Kijkje in mijn spaarbrein: Alienke

Vandaag vertelt Alienke (64), werkzaam in de zorg, hoe zij ondanks uitdagingen haar spaardoelen realiseert en vooral waarde hecht aan mooie herinneringen. Ontdek het inspirerende verhaal van Alienke en lees snel verder!
Lees meer

  Nieuws

  11-04-2024

  ECB houdt rente gelijk in inflatiestrijd

  De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag voor de 5de keer op rij de rente ongewijzigd gelaten op 4%. Dit besluit volgt op de bevestiging van de eerdere beoordelingen van de inflatieverwachtingen op middellange termijn. De inflatie blijft dalen, voornamelijk door een afname in de prijzen van voedsel en goederen.  

  10-04-2024

  Jongeren kopen vaker op afbetaling en lopen daardoor risico

  Bijna 600.000 iDEAL-transacties afkomstig van rekeningen van minderjarigen zijn het afgelopen jaar gelinkt aan "Koop Nu, Betaal Later" (BNPL)-diensten, onthult de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een nieuw rapport.
  29-03-2024

  Nederlandse economie (weer) op weg naar groei

  In maart heeft de Nederlandse economie een belangrijk omslagpunt bereikt, signaleert De Nederlandsche Bank (DNB). Dit markeert het begin van een verwachte periode van economische groei na een fase van fluctuaties.

  Vragen of hulp nodig?

  Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens