Duurzaamheid

Duurzaam en transparant sparen: hoe je spaargeld het milieu ten goede komt

05-06-2021
Het thema duurzaamheid is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. En iedereen draagt zijn of haar steentje bij op een eigen manier. Zo zie je dat sommige mensen er bewust voor kiezen om geen vlees meer te eten en zo hun footprint te verkleinen, anderen gaan op zoek naar duurzame energiebronnen of maken hun huis CO2 neutraal. Niemand kijk meer op van zonnepanelen op een woonhuis, een elektrische auto voor de deur of minimalistisch leven. Deze duurzame keuzes zijn niet alleen maar fantastisch voor onze toekomst, maar ook voor je bankrekening! 

Internationale Milieudag: uw startschot voor een groenere toekomst 

Wil je eigenlijk zonnepanelen aanschaffen voor op jouw dak? Zit je eraan te denken om je auto in te wisselen voor een elektrische? Een bewuste keuze heeft bij de aanschaf toch ook een aardig prijskaartje. Je duurzame investering verdient zichzelf vaak terug. Veel mensen nemen zich voor er geld voor opzij te zetten, maar toch gaat dat op aan andere dingen… Internationale Milieudag is een mooie gelegenheid om je duurzame toekomstplannen dit jaar anders aan te pakken: met een spaarrekening bij LeasePlan Bank. 
 
Al bijna 50 jaar wordt jaarlijks op 5 juni Internationale Milieudag georganiseerd. Mensen komen samen om duurzaam leven en goed voor onze aarde zorgen te promoten met evenementen en campagnes. Zo wordt samen milieubewustzijn gecreëerd, aandacht gevraagd voor de bedreigde biodiversiteit en de noodzaak om zelf iets bij te dragen onder de aandacht gebracht. Zelf iets bijdragen, kan al met een kleine duurzame daad, zoals het planten van een boom of het verzamelen van afval op straat. Zo maak je eenvoudig een groot verschil en ben je inspirerend voor anderen. Hoe je eenvoudig een groot verschil maakt met een rekening bij LeasePlan Bank, dat lees je hier. 

Jouw bijdrage aan een betere wereld 

Wanneer je op zoek bent naar zo duurzaam mogelijk te leven, dan kun je op dit moment nauwelijks om het onderwerp elektromobiliteit heen. Steeds vaker komen we de opvallend stille elektrische auto's op straat tegen. Heel duurzaam, want wie elektrisch rijdt, rijdt emissievrij - d.w.z. tijdens het rijden worden geen schadelijke stoffen uitgestoten in de lucht. 

Als klant van LeasePlan Bank draag je automatisch bij aan een groene en duurzame toekomst. Het geld dat je hier spaart, wordt direct geïnvesteerd in elektrische voertuigen en laadpalen en dus ook in de uitbreiding van de infrastructuur voor elektrische mobiliteit. LeasePlan Bank onderscheidt zich duidelijk van andere banken doordat het open en transparant communiceert waar je geld in wordt geïnvesteerd.  

LeasePlan Bank is in 2010 opgericht als onderdeel van LeasePlan Corporation N.V. - een internationaal bedrijf dat zorgt voor ongeveer 1,8 miljoen auto's in meer dan 30 landen, voornamelijk in de leasesector. Het bijzondere is dat LeasePlan, in lijn met het Akkoord van Parijs en de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN, in 2030 het wagenpark klimaatneutraal wil hebben. Jouw persoonlijke spaargeld helpt dus bij de vermindering van vervuilende stoffen in de lucht. 

Geef het goede voorbeeld 

LeasePlan Corporation N.V. geeft het goede voorbeeld: het is een van de stichtende partners van een wereldwijd mobiliteitsinitiatief - de EV-100. Samen met andere bedrijven zoals de IKEA Groep en Deutsche Post DHL bevordert dit initiatief de transitie naar elektrische mobiliteit in bedrijven. Tegen 2030 moeten alle partnerbedrijven op het gebied van mobiliteit overwegend elektrisch worden bediend. Als founding partner lanceerde LeasePlan ook de Zero Emission Vehicle Challenge: een beweging waar landen, regio's en bedrijven zich bij aansluiten om de vraag naar elektrische voertuigen onder de aandacht te brengen. 

LeasePlan heeft zich ook als doel gesteld te zorgen dat tegen eind 2021 minstens de helft van haar medewerkers elektrisch zal rijden. De focus voor de lange termijn van het bedrijf ligt op hernieuwbare energie. Elektriciteit, warmte en brandstof moeten daarvoor primair worden opgewekt uit zon, wind en waterkracht. 

Wil jij ook deel uitmaken van een geweldige community? Jouw spaarrekening bij LeasePlan Bank, ondersteunt een groenere en duurzamere toekomst, voor ons allemaal.