Tips

Wat is Flexibel Sparen?

30-03-2023

Flexibel Sparen is een makkelijke manier om geld te sparen en tegelijk een scherpe rente te ontvangen. Bij Flexibel Sparen kun je namelijk altijd opnemen of bijstorten, in tegenstelling tot een deposito waarbij je geld voor een afgesproken tijd vaststaat. Daardoor is Flexibel Sparen een uitstekende spaarvorm om een reserve op te bouwen of om te sparen voor een specifiek doel, zoals een vakantie, een nieuwe auto of dat leuke nieuwe meubel. Daarnaast ontvang je bij Flexibel Sparen een aantrekkelijke variabele rente, waardoor je nog sneller je spaardoelen bereikt. Wil je alles weten over Flexibel Sparen? In dit blog leggen we het uit.

Variabele rente

Een flexibel spaarproduct is een spaarrekening met een variabele rente. Dit betekent dat de rente niet vast staat maar kan veranderen, bijvoorbeeld als de rente stijgt. Dat geeft iets meer onzekerheid dan bij bijvoorbeeld een spaardeposito, waar je geld vast zet voor een afgesproken tijd tegen een afgesproken rente. Als keerzijde kun je bij Flexibel Sparen wel altijd bij je geld.

Altijd opnemen of storten

Soms heb je toch even je spaargeld nodig, bijvoorbeeld bij onverwachte uitgaven. Het is dan wel zo handig als het geld van je spaarrekening vrij op te nemen is. Bij een deposito kun je tijdens de looptijd het spaargeld niet opnemen, maar bij Flexibel Sparen wel. Overboekingen tot € 10.000 staan bij LeasePlan Bank zelfs gelijk op je tegenrekening. Dat is op de momenten waar je snel toegang tot je spaargeld wilt best belangrijk. Ook kun je bij Flexibel Sparen natuurlijk altijd bijstorten, als het even meezit. Kortom, bij Flexibel Sparen is je spaargeld altijd vrij op te nemen of te storten wanneer het jouw uitkomt. 

Is er een minimuminleg?

Een ander voordeel van Flexibel Sparen is dat er geen minimuminleg bedrag vereist is. Dit betekent dat je met elke hoeveelheid geld kunt beginnen met sparen.

Maandelijks rente-uitkering

Bij Flexibel Sparen met LeasePlan Bank ontvang je maandelijkse rente-uitkeringen. Dit betekent dat je elke maand jouw rente extra op je spaarrekening gestort krijgt, wat kan helpen om je spaardoel sneller te bereiken.

Spaardoelen voor ogen met spaarpotjes

Als je weet wat je spaardoelen zijn kun je het beste voor elk doel een spaarpotje aanmaken. Zo kun je jouw spaarrekening opdelen in potjes en hou je overzicht hoeveel je precies voor welk doel nog moet sparen. Dit kan ook helpen om je te motiveren om te sparen voor specifieke doelen. Daarnaast ontvang je op jouw spaarpotjes ook de rente van Flexibel Sparen. Bij LeasePlan Bank kun je tot 5 spaarpotjes aanmaken.

Wat kost een Flexibele Spaarrekening?

Bij veel banken betaal je extra voor een spaarrekening, maar niet bij LeasePlan Bank. Bij LeasePlan Bank is jouw spaarrekening altijd gratis. Ook voor het openen van een deposito of het overboeken tussen rekeningen betaal je geen kosten.

Slim sparen op 1 Online Spaarrekening

Flexibel Sparen bij LeasePlan Bank doe je makkelijk vanaf onze Online Spaarrekening. Op de Online Spaarrekening ontvang je automatisch een scherpe (flexibele) rente en kun je altijd opnemen wanneer jij het wilt. Als je liever wilt sparen met een vaste looptijd, dan biedt LeasePlan Bank ook Deposito Sparen aan. Deposito Sparen biedt een hogere rente dan Flexibel Sparen, maar je moet wel je geld vastzetten voor een bepaalde periode.

Een termijndeposito open je ook makkelijk vanaf de Online Spaarrekening van LeasePlan Bank, tegen een vaste rente en voor een vaste periode. Je kiest zelf hoelang jouw deposito loopt voor een periode van 3, 6 of 9 maanden, 1, 2, 3, 4 en 5 jaar. Hoe langer de periode, hoe hoger de rente. 

Benieuwd naar onze actuele rentestanden? Je vindt ze hier.