Inspiratie

Bank voor de klas 2022

30-03-2022

Gastlessen van banken die kinderen helpen en leren omgaan met geld

Bank voor de klas, het gezamenlijke initiatief van 16 banken voor financiële educatie in het basisonderwijs, is weer van start gegaan. Deze week (vanaf 28 maart) is de openingsweek, die samenvalt met de Week van het geld met als thema ‘van Doekoe tot Digi’. Het is dit jaar de 11e editie van het programma Bank voor de klas en wij van LeasePlan Bank doen ook dit jaar weer mee. We zien ernaar uit om in de komende maanden weer interactieve gastlessen te geven om jeugd te helpen met hoe ze verstandig met hun geld kunnen omgaan.

Wat is Bank voor de klas?

Het initiatief Bank voor de klas is een samenwerking van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) met 16 Nederlandse banken voor financiële educatie voor kinderen van 10 tot 18 jaar in het basisonderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en voortgezet onderwijs. Op het online platform Bank voor de klas, kunnen banken hun lesmateriaal aanbieden over diverse financiële thema’s. Scholen kunnen dit lesmateriaal het hele jaar door gebruiken. Als aanvulling op het online platform, organiseert de NVB jaarlijks het gastlessenprogramma Bank voor de klas. 

Bank voor de klas 2022:
28 maart t/m 17 juni 
Online of fysieke gastlessen in de klas
Interactieve ‘Cash Quiz’
Voor leerlingen in het basisonderwijs

Boek een (gratis) gastles van LeasePlan Bank

Ons team is enthousiast om ook dit jaar weer leerzame (en vooral leuke) gastlessen te geven en zo de nieuwe generatie op weg te helpen naar financiële zelfstandigheid. Tijdens de gastlessen beantwoorden we vragen als ‘Hoe ga je met geld om?’, ‘Hoeveel geld kun je sparen per maand?’ en meer. We delen onze kennis en spelen in teams ook de Cash Quiz, een interactief spel bestaande uit 10 leerzame vragen. 

Directeur Sander Frons geeft de gastlessen al meerdere jaren met veel plezier:

Financiële educatie in het basisonderwijs is ontzettend belangrijk. De kinderen reageren hier elk jaar weer erg enthousiast op, wat het geven van de gastlessen zo ontzettend leuk maakt om te doen. Gelukkig kunnen we de gastlessen dit jaar weer op locatie geven, waardoor er meer interactie mogelijk is. Ik kijk uit naar de leuke gesprekken die tot stand komen in de klas.’’ - Sander Frons, directeur LeasePlan Bank

Sta je voor de klas en wil je dat wij een gastles op jouw school komen geven? Neem dan contact op met onze bankcoördinator, dan plannen wij graag een gastles in! 

Geld en financiën tastbaar maken voor kinderen 

Dat de basisschoolleerlingen met zoveel enthousiasme willen leren over geld, viel ook onze collega Anouk van de Vrie op:

’Vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met Bank voor de Klas. Het viel me op dat de kinderen echt geïnteresseerd waren in het onderwerp. Ze stelden veel leuke vragen waar je zelf niet zo gauw op komt. Ik vind het goed dat er vanaf jongs af aan aandacht aan dit onderwerp wordt besteed. Toen ik zelf op de basisschool zat, is mij bijvoorbeeld nooit uitgelegd wat inflatie is... en dat het een goed argument kan zijn om je ouders om meer zakgeld te vragen.‘’ - Anouk van de Vrie, marketing advisor bij LeasePlan Bank

Benieuwd naar onze ervaringen van vorig jaar met het online gastlessen geven? Lees dan ons blog: Bank voor de Klas 2021.

Bank voor de klas 2022

Wil je meedoen aan Bank voor de klas? Een gastles van ons inplannen voor je basisschoolleerlingen is zo gedaan. Neem hiervoor contact met ons op, dan kijken we mee naar de mogelijkheden en wie weet staan we binnenkort wel voor je klas!

Meer weten over het platform Bank voor de klas? Neem dan een kijkje op: Bank voor de Klas. Zelf met je kind de Cash Quiz GeldTypeTest spelen? Dat kan gemakkelijk via:  GeldTypeTest - Bank voor de Klas.