Inloggen

Staycation: dichtbij huis genieten

17-07-2020

Staycation: dichtbij huis genieten

De coronacrisis duurt inmiddels al maanden en vraagt veel van ons allemaal. Juist daarom kan het belangrijk zijn om tot rust te komen door middel van een welverdiende zomervakantie. Maar hoe pak je dat aan in deze tijd? Voel je je niet prettig om het vliegtuig te pakken maar wil je wel het gevoel hebben ‘even weg’ te zijn? Kies dan voor een staycation! In deze blog komen 2 bestemmingen aan bod die in de smaak zullen vallen bij zowel strandliefhebbers als avonturiers. Het mooie is dat je waarschijnlijk ook geld over zult houden wat je normaliter aan je reis kwijt was geweest.  

Geniet van een weekendje weg in Utrecht

Utrecht is de ideale bestemming voor een weekendje weg want de Domstad is misschien wel de charmantste stad van Nederland. Met romantische grachtjes, een historische binnenstad met haar prachtige oude gebouwen en talrijke winkeltjes heeft de stad veel weg van Amsterdam. Maar dan met veel minder toeristen. Je kunt ook hier een prachtige vaartocht maken over de grachten zodat je een mooie indruk krijgt van de Domtoren, de knusse woonboten, oude bruggetjes en het bruisende stadsleven. Daarnaast heeft de stad nog vele musea en andere bezienswaardigheden waardoor je je geen moment hoeft te vervelen. Het mooiste van dit alles, is dat Utrecht voor iedereen in Nederland makkelijk te bereiken is of je nu met de auto of met de trein komt. Zo bespaar je al flink op je reiskosten. Voor het geld hoef je het sowieso niet te laten, want met de hotelkamerprijzen vanaf €60 is het een goedkoop alternatief voor een citytrip naar het buitenland. Hiermee hou je dus genoeg geld over voor andere leuke dingen!

Als er één provincie aanvoelt alsof je in het buitenland bent, dan is dat Zeeland

Op nog geen twee uurtjes rijden vanaf Utrecht vind je de veelzijdige provincie Zeeland dat alles in huis heeft voor een heerlijke vakantie of korte break in eigen land. Zo kun je de bekende badplaats Domburg bezoeken waar je lekker kunt genieten van de zon of lekker kunt uitwaaien. Een van de meest populaire excursies in de regio is de Zeeuwse oesterexpeditie. Hierbij ga je samen met een gids je eigen oesters plukken en mag je deze ook opeten. Hoe leuk is dat? Als je even klaar bent met de zee kun je een fietstochtje maken over het Zeeuwse platteland en genieten van alle bloemen die in bloei staan. Als je echt het gevoel wilt hebben dat je ‘even weg’ bent gewest is dit dus een uitstekende optie. Een hotelovernachting is ook nog eens goedkoper dan in Utrecht.

Zomervakantie en geld besparen gaan hand in hand 

Er zijn nog zoveel leuke plekken om te ontdekken. Plekken waar je normaal gesproken niet naar zou kijken. Thuisblijven hoeft dus zeker niet, zolang je je aan de lokale maatregelen houdt. Met de staycation mindset ga je ongetwijfeld een leuke en ontspannen tijd tegemoet en bespaar je als bijkomstigheid ook nog eens geld. Nu kun je iets leuks kopen op je bestemming of kun je alvast beginnen met sparen voor die verre droomreis. Namens LeasePlan Bank wensen we je een fantastische vakantie!