Tips

Sparen voor vakantie: Zo zet je je vakantiegeld slim in voor je droomreis

16-05-2024

Zo spaar je slim voor je droomvakantie (met een beetje hulp van je vrienden)

Het is mei en dat betekent: vakantiegeld! Dat extraatje is natuurlijk hartstikke welkom. Maar voor je het uitgeeft aan de nieuwste gadgets of andere verleidingen, is het goed om even stil te staan bij je vakantieplannen. Want met een beetje slim sparen zet je je vakantiegeld om in een onvergetelijke reis. Helemaal als je de krachten bundelt met je vrienden! Lees snel verder voor bespaartips en inspiratie om het sparen (samen) makkelijker te maken. En wie weet wordt die vakantie naar een zonnig oord, avontuurlijke roadtrip of verre reis al gauw werkelijkheid. 

Bepaal samen je spaardoel

Of jullie nu dromen van een roadtrip door Amerika, een zonvakantie op Bali of een stedentrip dichter bij huis - het begint allemaal met een concreet spaardoel. Het mooie van samen sparen voor vakantie is dat je niet per se samen op reis hoeft. Ook als jullie afzonderlijke vakantieplannen hebben, kunnen jullie elkaar motiveren en verantwoordelijk houden.

Ga dus met je vrienden om de tafel, deel jullie vakantiedromen en bepaal hoeveel jullie willen sparen. Zoek uit wat de reis gaat kosten en deel dat bedrag door het aantal maanden dat jullie nog hebben tot vertrek. Zo weet je precies hoeveel ieder van jullie elke maand moet sparen. Een goede richtlijn is om minstens 10% van je inkomen maandelijks opzij te zetten voor je vakantie. Verdien je bijvoorbeeld €2000 per maand? Probeer dan €200 per maand te sparen.

→ Leestip: Sparen voor een doel? Maak het SMART 

Parkeer je spaargeld op een spaarrekening

De verleiding is vaak groot om je vakantiegeld gewoon op je betaalrekening te laten staan. Maar voor je het weet geef je het dan alsnog uit aan andere dingen. Veel slimmer: zet je spaargeld direct op een aparte spaarrekening. Zo blijft het uit het zicht en uit je gedachten. En het mooie is: op een spaarrekening krijg je ook nog eens rente, iets wat niet gebeurt op je betaalrekening.

Heb je nog geen spaarrekening? Bij LeasePlan Bank heb je vanaf 1 Online Spaarrekening twee opties om te sparen: een Flexibel of in een Deposito.

  • Op je Online Spaarrekening spaar je met een flexibele rente. Je zet eenvoudig geld opzij en pakt het er net zo makkelijk weer af als je het nodig hebt. Ideaal voor jullie gezamenlijke vakantiespaarpot dus.
  • Weet je zeker dat jullie het spaargeld langere tijd kunnen missen, bijvoorbeeld voor een reis over een paar jaar? Dan is een Deposito Sparen interessant. Je zet je geld dan voor een vaste periode vast tegen een hogere rente.

Maak er een uitdaging van

Sparen is leuker als je het samen doet. Daag je vrienden uit om mee te sparen voor jullie gezamenlijke vakantie. Spreek een maandelijks spaarbedrag af en moedig elkaar aan om het vol te houden. Deel spaartips, vier mijlpalen en visualiseer jullie einddoel. Maak er een echte challenge van en voor je het weet hebben jullie genoeg bij elkaar voor die fantastische reis!

Breng je vaste lasten omlaag

Naast slim sparen voor vakantie loont het ook om kritisch te kijken waar je op kunt besparen. Neem je abonnementen en vaste lasten eens goed onder de loep. Zitten er dingen tussen die je eigenlijk niet gebruikt? Zeg ze op en spaar in plaats daarvan voor je vakantie. Doe ook eens een grote voorjaarsschoonmaak in huis. Verkoop spullen die je niet meer nodig hebt en maak jullie spaarpot in één klap een stuk voller!

Maak je vakantiedromen waar en spaar samen met LeasePlan Bank

Dus, waar wachten jij en je vrienden nog op? Zet je vakantiegeld vandaag nog op een spaarrekening van LeasePlan Bank en begin samen met sparen voor die ultieme reis. Met onze tips en een beetje teamwork boeken jullie straks gegarandeerd die droomvakantie. Bon voyage!

 
Nieuwsbrief Inschrijving

Wil je ook de spaar nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hieronder in.