Veiligheid

Een gids voor online veiligheid: van sterke wachtwoorden tot phishing

04-10-2023
Oktober is Cyber Security Maand, maar bij LeasePlan Bank is jouw online veiligheid het hele jaar door een prioriteit. In een tijd waarin we meer dan ooit online zijn, is het cruciaal om waakzaam te zijn over onze digitale veiligheid. Daarom hebben we een aantal cruciale blogs op een rij gezet die je kunnen helpen je digitale leven veiliger te maken.

Phishing en de gevaren

Phishing is een doordachte techniek die cybercriminelen gebruiken om gevoelige informatie te verkrijgen. In het blog 'Laat je niet aan de haak slaan door Phishing!' duiken we dieper in de verschillende vormen van phishing en bieden we praktische tips om deze bedreigingen te herkennen en te vermijden.

Zo kies je een sterk wachtwoord

Je wachtwoorden zijn de sleutels tot je digitale leven. Dit blog belicht de beste praktijken voor het maken en opslaan van sterke, unieke wachtwoorden die je online identiteit kunnen beschermen: 'Zijn wachtwoorden wel future-proof?'

Hoe hackers AI gebruiken voor phishing

Technologie evolueert snel, en dat geldt ook voor cybercriminaliteit. Terwijl AI ons leven op veel manieren kan verbeteren, wordt het ook gebruikt door cybercriminelen voor geavanceerdere aanvallen. Ontdek in het artikel 'Hoe hackers AI gebruiken voor phishing' hoe hackers tegenwoordig AI gebruiken om nog sluwere phishing-aanvallen uit te voeren.

De risico's van publieke wifi

Wie houdt er niet van gratis wifi? Gratis wifi is handig, maar het kan ook risico's met zich meebrengen. Voordat je verbindt met een openbaar netwerk, is het goed om de veiligheidsrisico's te kennen. Het blog 'Op publieke wifi zijn je gegevens ook publiek' bespreekt de do's en don'ts van het gebruik van publieke wifi.

We willen je bewust maken van de risico's en je uitrusten met de kennis om veilige keuzes te maken. Neem de tijd om deze blogs te lezen en pas de tips toe om je digitale leven veiliger te maken.

 

 

Beter sparen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief