Inloggen

Banken reageren op de ECB en verhogen spaarrentes

13-06-2022

Banken reageren op de ECB en verhogen spaarrentes

De eerste grootbanken hebben gereageerd op het rentebesluit van de ECB, afgelopen donderdag. In aanloop naar de aangekondigde verhogingen in juli en september hebben zowel Rabobank als ING nu aangegeven dat ze de negatieve rente die nu nog op grote spaargelden worden geheven gaan aanpassen. Rabobank verhoogt de rente vanaf augustus met 0,25% tot -0,25% voor tegoeden boven de €100.000. 

ING gaat iets verder en maakte bekend dat het de negatieve rente op grote tegoeden per oktober helemaal zal afschaffen. Hiermee volgt het in de voetsporen van ING België, die dit al eerder aankondigde. 

De grootbanken in Nederland letten goed op elkaar. Niet alleen bij het bepalen van de kosten voor een betaalrekening, maar ook bij het bepalen van de spaarrente. Nu de eerste schapen over de dam zijn, is de verwachting dat ook andere banken de negatieve rente op grote tegoeden binnen enkele maanden zullen opheffen. 

In de tussentijd kondigde ook LeasePlan Bank renteverhogingen aan. Vanaf 15 juni zullen de rentetarieven voor termijndeposito’s van 3 jaar, 4 jaar en 5 jaar stijgen met respectievelijk 0,10%, 0,25% en 0,30%. Dit levert positieve rentes op van 0,40%, 0,45% en 0,50%. 

Bronnen: : LeasePLan Bank, Rabobank, INGLees meer bij NU.nl, RTL Nieuws, NOS