Record aan spaargeld op Nederlandse banken

03-10-2022

Record aan spaargeld op Nederlandse banken

Nederlanders blijven ook in moeilijke tijden sparen. Uit gegevens van De Nederlandsche Bank blijkt dat er eind augustus een recordbedrag van iets meer dan €422,1 miljard aan spaargeld op de rekeningen van de Nederlandse banken staat.

Hoewel Nederlanders door de stijgende prijzen steeds meer moeten uitgeven, blijkt hieruit dat ze toch zoveel mogelijk doorgaan met sparen. En dat is natuurlijk heel verstandig. Juist in moeilijke tijden is het lekker om wat achter de hand te hebben.

In augustus is er bij elkaar €219 miljoen aan spaargeld bijgekomen. Dat is minder dan de €508 miljoen die werd gespaard in juli. Desalniettemin staat er nu meer spaargeld op de Nederlandse banken dan ooit tevoren. Het gaat om een bedrag van gemiddeld €23.765 per Nederlander.

In het verleden daalde de hoeveelheid spaargeld in de zomer. Maar daar is inmiddels verandering in gekomen. Sinds het uitbreken van de coronacrisis in februari 2020 is er alleen maar een stijgende lijn te zien in de hoeveelheid spaargeld. Dit had aanvankelijk waarschijnlijk te maken met het feit dat Nederlanders door lockdowns minder konden besteden. Maar inmiddels zijn alle winkels en restaurants weer open en wordt er toch stug doorgespaard. 

Benieuwd naar de actuele rente op spaargeld bij LeasePlan Bank? Bekijk hier al onze actuele rentetarieven.

Bron: DNB