Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Sparen VS

 

In de Sparen VS serie onderzoeken we een aantal alternatieven en kijken hoe ze met sparen in een gezonde financiële mix passen. 

Sparen, of toch iets anders..?

Wij onderzoeken verschillende mogelijkheden!

Geld is eindig. De put is niet bodemloos. Je kunt je geld maar één keer investeren. Dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden. LeasePlan Bank is spaarexpert, maar snapt ook dat sparen slechts een deel van je financiële mix is. Wij onderzoeken in onze Sparen VS serie een aantal alternatieven voor sparen. Er zijn voordelen, maar ook nadelen.

Kijk de afleveringen van Sparen VS hieronder en maak zo voor jezelf de financiële mix die bij je past.

Bekijk de aflevering Sparen VS Beleggen hier:

Sparen VS Beleggen

Beleggen is naast sparen de bekendste manier om aan je geldpotje voor de toekomst te bouwen. Terwijl spaarders hun geld veilig en vertrouwd laten rusten in de beschutting van hun spaarpotje, wagen beleggers zich aan een avontuurlijke reis naar de schatkamers van de aandelenmarkt. Maar dat is niet zonder risico, en de beleggingsavonturier moet goed weten wat ze doen.

In deze aflevering van onze Sparen VS serie gaat presentator Mark Welzenis op pad om de wereld van beleggen te verkennen.

Wil je meer weten over Sparen VS Beleggen?

Sparen of beleggen? Zo verdeel je tactisch je geld

Hoe maak je een goede verdeling tussen sparen en beleggen? Financieel blogger Mr. FOB deelt in dit blog een aantal tips om tot een verhouding tussen beleggen en sparen te komen die bij jouw situatie past. Ook licht hij toe waarom spaargeld aanhouden kan helpen met de emotie uit de fluctuerende aandelenmarkt te halen. 
Lees meer

Trisita belegde zichzelf naar een vroeg pensioen

Trisita is 62 en belegt al meer dan de helft van haar leven. Naarmate Trisita de markt beter begon te begrijpen groeide ook haar kennis en kunde om succesvol te zijn in het verhandelen van specifieke aandelen. Dat laatste ging, samen met gedisciplineerd sparen, zelfs zo goed dat Trisita inmiddels al een paar jaar is gestopt met werken. 
Lees meer

Sparen VS Beleggen: Zekerheid of risico?

In deze aflevering van onze "Sparen VS" serie gaat presentator Mark Welzenis op pad om de wereld van beleggen te verkennen. Hij ontmoet twee gepassioneerde beleggers, elk met hun eigen unieke benadering. Nikos, een ervaren belegger die best wat risico durft te nemen, en Alex, die vooral in beleggingsfondsen investeert en juist weinig risico op zoekt.
Lees meer

Bekijk de aflevering Sparen VS Verzamelen hier:

Sparen VS Verzamelen

Dat schaarste geld op kan leveren wordt nergens zo duidelijk als in de wereld van verzamelaars. De exclusiefste en zeldzaamste objecten gaan voor grote bedragen onder de hamer. Veel verzamelaars zien hun verzameling dan ook als een soort ‘spaarpotje’. Een potje waar ze nu veel tijd, ruimte en geld insteken. Maar waar ze ooit mee hopen te cashen, mits ze het over hun hart kunnen krijgen de geliefde objecten te verkopen.

In de tweede aflevering van onze Sparen VS serie gaat presentator Mark Welzenis langs bij een drietal verzamelaars van sneakers, voetbalshirts en Pokémonkaarten.

Wil je meer weten over Sparen VS Verzamelen?

"Investeren in horloges is een financiële en emotionele keuze"

Timo investeert het liefst al zijn geld in luxe horloges. Volgens Timo is het investeren in horloges niet alleen een financiële keuze, maar ook een emotionele. Hij deelt waarom horloges zo’n populaire keuze zijn voor investeringen, de daarbij behorende risico’s en zijn eigen spaargedrag.
Lees meer

Een gouden toekomst: Elena spaart sieraden voor later

Elena kwam al op jonge leeftijd in aanraking met het kopen en verzamelen van sieraden. Haar oma spaarde haar hele leven lang de mooist juwelen. Sindsdien is Elena gefascineerd door echte sieraden en ziet ze haar verzameling als spaarpot voor de toekomst. In dit interview legt Elena uit wat er bij komt kijken om in sieraden en juwelen te investeren.
Lees meer

Sparen VS Verzamelen: Hobby of geldpotje?

In de Sparen VS serie onderzoeken we verschillende mogelijkheden om aan je financiële toekomst te bouwen, en hoe deze zich verhouden tot sparen. In deze aflevering: Sparen VS Verzamelen! In de tweede aflevering van onze Sparen VS serie gaat presentator Mark Welzenis langs bij een drietal verzamelaars van sneakers, voetbalshirts en Pokémon-kaarten. 
Lees meer

Bekijk de aflevering Sparen VS Crypto hier:

 

Sparen VS Crypto

De digitale muntjes, oftewel cryptocurrencies, zijn al jaren populair en veel mensen hebben er een paar als investering. Maar de markt is erg volatiel, wat betekent dat een enkele er goed aan kan verdienen, en velen anderen hun geld zien verdampen.

In deze eerste aflevering van Sparen VS gaat onze presentator Mark Welzenis op onderzoek uit naar deze cryptomarkt. Daarvoor gaat hij op bezoek bij twee cryptobeleggers. Naast het ontdekken hoe ze in de crypto zijn geraakt, vragen we ook naar hun kijk op ‘old school’ sparen. 

Wil je meer weten over Sparen VS Crypto?

Het wilde crypto-westen

Crypto is een gevaarlijke markt waar je goed moet weten wat je doet. De struikrovers liggen namelijk overal op de loer om onwetende investeerders hun muntjes afhandig te maken. In dit blog brengen we de gevaren van crypto in kaart.
Lees meer

Finfluencers: betrouwbaar?

De markt voor finfluencers groeit enorm. Op social media delen ze hun kennis over investeringen en geven advies. Helaas zijn er ook experts die problematische adviezen geven of vanuit eigen belang posten. In dit blog vertellen we je waar je op moet letten en hoe je betrouwbare finfluencers kunt vinden.
Lees meer

Sparen VS Crypto: Snel rijk of geld weg?

In de Sparen VS serie onderzoeken we verschillende mogelijkheden om aan je financiële toekomst te bouwen, en hoe deze zich verhouden tot sparen. In deze aflevering: Sparen VS Crypto! Presentator Mark Welzenis gaat op onderzoek uit naar deze cryptomarkt.
Lees meer

Ontvang elke 6 weken blogs om beter te sparen

Schrijf je hier in voor onze spaar nieuwsbrief!