Tips

Gelukkig nieuw (spaar)jaar! De 7 belangrijkste spaartips van vorig jaar op een rij

01-01-2024

Op koers blijven: financieel plannen voor 2024

Het nieuwe jaar is aangebroken, een frisse start vol mogelijkheden en kansen. Bij LeasePlan Bank begrijpen we dat het realiseren van je financiële dromen geen sprint is, maar een marathon die vraagt om doorzettingsvermogen en slimme planning. Met kosten die blijven stijgen, kan sparen een uitdaging lijken. Daarom hebben wij speciaal voor jou een selectie gemaakt van de meest waardevolle spaartips van vorig jaar die je kunnen helpen om dit nieuwe jaar effectief aan te pakken.

In dit blog helpen we je met hoe je effectief kunt sparen, slimme keuzes maakt tussen verschillende spaarmethodes en wat de fiscale veranderingen betekenen voor je portemonnee. Zo kun je de eerste stappen zetten naar een financieel gezond nieuw jaar. 

Motivatie voor een solide spaarplan

Sparen kan soms voelen als een lange reis zonder duidelijk eindpunt. Daarom hebben we in het blog 'Zo houdt iedereen sparen vol' zes onmisbare tips verzameld die je helpen om jouw spaardoelen niet alleen te stellen, maar ze na te streven. Van het tastbaar maken van je ambities tot het vinden van de juiste balans tussen sparen en genieten. Of je nu spaart voor dat ene grote doel of simpelweg een financiële buffer wilt opbouwen, laat onze strategieën je inspireren om door te zetten.

Sparen VS... - Een serie over slimme spaarkeuzes

Het afgelopen jaar hebben we een reeks inspirerende blogs en video’s gepubliceerd in onze 'Sparen VS...'-serie. We hebben verschillende manieren om vermogen op te bouwen verkend en deze vergeleken met sparen.

In 'Sparen VS Crypto' doken we in de fascinerende, maar onvoorspelbare cryptovaluta-markt, terwijl 'Sparen VS Beleggen' de ins and outs liet zien van investeren. Voor liefhebbers van fysiek bezit was er 'Sparen VS Verzamelen', waarin we ontdekten dat sparen niet alleen financiële, maar ook emotionele waarde kan betekenen.

Belastingvrij sparen in 2024 – Wat je moet weten

Als het gaat om spaargeld en belasting, is voorbereid zijn de sleutel. In ons blog 'Belastingvrij sparen in 2024: de belangrijkste veranderingen' zetten we uiteen wat je kunt verwachten als het nieuwe jaar aanbreekt. Met een ongewijzigd heffingsvrije vermogen van €57.000 voor individuen en €114.000 voor fiscale partners, blijft onze focus op het optimaliseren van je spaarmogelijkheden.

Echter, met een lichte stijging van de box 3-belasting naar 34%, is het nog handiger om te plannen hoeveel je spaart. We bieden handige tips die ervoor zorgen dat jij goed geïnformeerd bent over hoe deze wijzigingen je persoonlijke financiën kunnen raken.

Pensioenplanning in het nieuwe stelsel

Het nieuwe pensioenstelsel biedt zowel kansen als uitdagingen. Het is voor iedereen handig om te begrijpen hoe deze veranderingen invloed kunnen hebben op hun financiële toekomst. In onze blogs 'Extra sparen voor je pensioen: zo doe je  het zelf' en 'Het nieuwe pensioenstelsel: wat betekent  dat voor mij?' duiken we dieper in de materie van pensioensparen en wat het vernieuwde stelsel betekent voor je persoonlijke situatie. Of je nu extra wilt sparen voor later of meer wilt weten over flexibele pensioneringsopties, wij geven concrete tips en heldere uitleg.

Stapsgewijs naar een financieel gezond 2024

Het nieuwe jaar is begonnen en daarmee ook de kans om je financiële doelen opnieuw te bepalen en na te streven. In ons blog 'Financiële planning maken in 3 stappen' bieden we een praktisch voorbeeld van hoe je een persoonlijk financieel plan kunt opstellen dat past bij jouw ambities. Begin met reflecteren op het afgelopen jaar, stel vervolgens heldere doelen vast voor wat komen gaat en maak gebruik van onze tools zoals het gratis Huishoudboekje om orde te scheppen in je financiën.

Veilig online bankieren het hele jaar door

In de digitale wereld van vandaag is het essentieel om waakzaam te zijn over je online veiligheid. Bij LeasePlan Bank nemen we dit zeer serieus en bieden we een uitgebreide gids voor jouw digitale bescherming. Van het kiezen van sterke wachtwoorden tot inzicht in phishing, ons blog 'Een gids voor online veiligheid' staat vol met nuttige tips om jezelf te bewapenen tegen cyberdreigingen.

De juiste spaarvorm kiezen bij LeasePlan Bank

Twijfel je nog over welke spaarvorm het beste past bij je financiële situatie en doelen? Bij LeasePlan Bank bieden we twee opties (of drie, als je ze combineert met elkaar): Flexibel Sparen voor wie vrijheid en flexibiliteit hoog in het vaandel heeft staan, en Deposito Sparen voor degenen die op zoek zijn naar zekerheid met een vaste rente. Meer weten? Lees dan de blogs ‘Wat is deposito sparen?’ en ‘Wat is flexibel sparen?

Met Flexibel Sparen kun je altijd geld opnemen of storten, ideaal voor onverwachte uitgaven of als je graag toegang wilt houden tot je vermogen. Aan de andere kant staat Deposito Sparen garant voor een hogere rente waarbij je geld vaststaat gedurende een door jou gekozen periode - perfect om te sparen zonder verleiding van tussentijdse uitgaven.

→ Bereik je spaardoelen moeiteloos. Gebruik onze Spaardoelcalculator en ontdek hoeveel je maandelijks moet sparen voor je droom.

Op naar een voorspoedig spaarjaar

Naarmate we vooruitkijken naar de rest van 2024, hopen we dat de inzichten en adviezen uit onze blogs je zullen inspireren en ondersteunen bij het behalen van je spaardoelen. Onthoud dat consistentie en geduld de sleutels zijn tot succesvol sparen. Bij LeasePlan Bank staan we altijd klaar om sparen zo makkelijk en leuk mogelijk te maken.

Wij wensen je een voorspoedig nieuwjaar toe!